Amadeus Lundberg 2009

Amadeus Lundberg 2009

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset - Pe 27.5.2011, klo 14.17

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

Tangokuningas 2009 Amadeus on veijarimainen laulaja, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tangomarkkinoilla sympaattinen artisti valloitti omintakeisella tyylillään ja pehmeällä laulullaan koko kansan. Amadeus oli vuoden 2009 ainoa tangokuninkaallinen, sillä uudistuneessa Tangomarkkinat-laulukilpailussa valittiin kyseisenä vuonna vain yksi voittaja. Sari Törmikoski haastattelee.

Lisää artisteista:Amadeus
Asiasanat: Tangomarkkinat

Kommentit (1190)

Tämä kommenttiketju lienee jo oman ansiokkaan aikansa elänyt ja palvellut. Kiitos kaikille keskustelijoille, tähän ketjuun ei ole enää mahdollista lisätä kommentteja.

>airi_yle Ti 9.8.2011, klo 21.24

AMPPIAISpesään mennessä olisi viisasta käyttää tarpeellisia suojavarusteita. Se auttaa silloin, jos ampiaislauma jostain syystä ärsyyntyy ! Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Koirat haukkuvat - karavaani kulkee. Hyvä, että hymyilyttää, juuri ennen nukkumaan menoa. Saattaa unissa vielä olla tallella, sama fiilis - silloin uni voi olla makeaa.Taidan pistää Ampun levyn pyörimään, sitten korvakuulokkeet ja eiku kuuntelemaan ! Musiikki ei haittaa uneen pääsyä. Esim. kuuntelemalla Amadeus Mozartia rauhoittuu kummasti ja rentoutuu. Kokeileppa joskus. Kyllä nämä Amadeukset ovat oikeastaan musiikin neroja..Kiitos Amadeuksille ja anteeksi jos sanoin nyt jotain väärin, jonkun mielestä!Makoisia Unia !

>Silence Ti 9.8.2011, klo 20.51

Klo 10:48 Mitä valtavia vaatimuksia Ampulta on pyydetty ?
En katso hätistelyksi jos monet haluavat Ampulta enemmän kanssakäymistä fanien kans !
Satumaassa Ampun "kaveri" kertoi että orkesteri on koossa miksei Amppu itse kerro jos näin on ?
Ei ole kyllä mikään ihme jos Amppu puhuttaa !!

>Anonyymi Ti 9.8.2011, klo 20.21

Kyllä Auli olet ihan yhtä hyvä fani kuin kuka tahansa. Ihmisen ikäkin voi vaikuttaa tuohon malttamiseen, kärsivällisyyteen. Kun on tullut elämänkokemusta, asioihin yleensä suhtautuu rauhallisemmin.Itsekin uskallan sanoa, että olen eri ihminen kuin 40v. sitten. Kyllä minä ainakin ymmärrän nuorempia. Usein he haluavat kaikki ja heti, maksoi mitä maksoi.Kun on kyse esim. laulamisesta taikka urheilusta, kuulee lähes aina saman. Kun toimittaja kysyy joltain urheilijalta, milloin voimme odottaa sitä mahdollista täysosumaa, kuulee usein vastauksen: "No katsotaan, parin kolmen vuoden päästä." Sekään ei ole varmaa ! Poikkeuksia tietysti on. Se kehittyminen, kypsyminen vaan vie usein aikaa, ei sille mitään voi.Joku voi harjoitella noin 10-vuotiaasta,ja saavuttaa esim. kultamitalin vasta 25-vuotiaana,vieläkin vanhempana,ja jälkeenpäin me muistamme hänet kultamitalista.Jokainen voi kuvitella miten paljon harjoittelua siihen sisältyy,myös katkeria epäonnistumisia !Voisiko nauttia tähänastisista, eikä murehtia tulevia liikaa, koska se huolehtiminen ei ehkä auta mitään. Ääni ei onneksi, yleensä katoa minnekään, harjoituksen myötä myös artikulaatio yms.kehittyvät. En nyt ole varma, voiko Ampulle suoraan esittää toivomuksia, ehdotuksia, mutta sekin olisi yksi vaihtoehto. Tosin kyllä nämäkin menevät varmasti perille ! Silence is golden - Hitti, muistaakseni 60-luvulta.

>Silence Ti 9.8.2011, klo 11.37

Minusta Amadeus tarvitsee jokaisen fanin. Myös ne fanit, jotka eivät tyydy pelkästään vain ymmärtämään taiteilijaa, ovat viime kädessä tärkeitä.

>Auli Ti 9.8.2011, klo 10.17

Oikeita pohdintoja Silencen kommentti täynnä, mukava lukea tuollaista, missä pohditaan noita käytännön asioita artistin uran suhteen. Ei todellakaan ketään tangokunkkua ole hätistelty niin kuin Amppua. Olkaa nyt " herrantähden " hyvät immeiset järkeviä, kuvitelkaa jos teidän oma kullannuppunne olisi samassa tilanteessa, mittarissa vaivaiset 22v. ja niskassa valtavat vaatimukset. Amppu voitti oikeutetusti tangokisan ekakerralla, se jo kielii lahjakkuudesta ja jos on oikein lahjakas tuolla alalla kyllä se pinnalle ponnahtaminen tapahtuu ennen keski-ikää, näin se vain on.......
Tukeakin etenemiseen tarvitaan tässä rahanvaltaisessa maailmassa.
Uskon kyllä, että oikeasti Amadeuksesta pitävät ymmärtävät tuon, eikä kaiken aikaa kirjoittele noita negatiivisia, epäileviä omia toiveajattelujaan tänne.
A-K H.

>Anonyymi Ti 9.8.2011, klo 09.48

19:50 Amadeus on valinnut ammatikseen laulajan uran,ei voi verrata sellaisiin jotka vielä miettivät ammattiaan !
Onhan meillä monta nuorta artistia jotka tekevät kovasti työtä uransa eteen ja heillä menee hyvin,en kuitenkaan ymmärrä miksi Amadeus haluaa pitää hiljaiseloa niin esiintymisien kuin fanienkin suhteen ?
Amadeuksen sivulta poistettiin keskustelupalsta ? ei ole edes vieraskirjaa mihin vois käydä kirjoittamassa ?

>Anonyymi Ti 9.8.2011, klo 08.56

Moi kaikille ! Juuri noin se on, 8.8.klo.22.40. Jos joku ei usko Amppuun, niin on kyseenalaista tulla kertomaan, usein voivottelemaan kun se Amppu ei nyt sitä tai tätä. Uskon kuitenkin että hän tekee koko ajan töitä uransa eteen, ei siitä tarvitse, eikä ole kovin viisasta joka päivä tulla tiedottelemaan ! Sopivassa määrin kyllä. Ajatelkoon jokainen omalla kohdallaan,samaistumalla artistin rooliin. Tuntuisiko hyvältä, ja haittaisiko kenties keskittymistä, jos saisit itse lukea samaa itsestäsi.Tosin A taitaa olla henkisesti vahva henkilö. Jos uskoo vahvasti johonkin, olipa se mitä tahansa, ei siitä tarvitse koko ajan kuuluttaa koko maailmalle ! Se antaisi sellaisen kuvan, ettei tuo taida olla oikein varma asiastaan. Tottakai odotukset ovat kovat, onhan kyseessä aivan loistava laulaja. Onhan hän saanut jo paljon aikaan, vai eikö ?Monet (tuhannet) ovat voineet nauttia esim. konserteista. Mitä hän tienaa, kun keikkoja kuulemma on vain muutama.Kenelle se asia varsinaisesti kuuluu?En ole esiintyvä artisti, mutta tiedän kuinka vaikeaa hyvin laulaminen on.Danny on mm. tästä maininnut. Rakkaat ystävät, Ampun aidot fanit. Jaksakaamme odottaa vielä kärsivällisesti ! Amppu on käyttäytynyt kaikkia kohtaan kuin herrasmies konsanaan. Olkaamme me myös fiksuja häntä kohtaan. Terveisiä Ampulle ja taustajoukoille! Iloa ja tsemppiä tähän ja tuleviin päiviin !

>Silence Ti 9.8.2011, klo 07.34

Olen lueskellut aina välillä näitä kommentteja täällä Satumaassa.Vähemmin ottanut kantaa,mutta ihmettelen sellaista asiaa,että jos ei usko Amppuun,niin mikä on tarve kirjoitella siitä tänne. Tottahan aina jokunen on samaamieltä.

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 21.40

Auli taitaa olla oikeassa. Valitettavasti.

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 21.22

Voi olla, että moni on jo kyllästynyt Amadeuksen piiloleikkiin. Hyviä laulajia kun on muitakin.

>Auli Ma 8.8.2011, klo 19.41

Minäkin jaksan odottaa vaikka haluankin Amadeuksen menestyvän. Kaikella on aikansa ja hoputtamalla ei tule kun .......... mukuloita tavataan meilläpäin sanoa. Jooten!!!! maltti on valttia ja aínoa oikea suunta.
Katsotaan ja kuunnellaan. Ei ne muidenkaan kaikki lapset ole vielä 22-vuotiaina ammatiensa kanssa valmiita.
Kannattaa hankkia itsellensä elämää netin ulkopuolelta niin huomaa, ettei kaikki tule nappia painamalla. Ihmiset on inhimillisen epätäydellisiä ja siksi niin mielenkiintoisia. Amadeuksenkin fanitus on, ainakin itselläni, samankaltaista kuin lapsena joulun odotus.
Terveisiä Amadeukselle ja kaikille .

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 18.50

Kyllä jaksan odottaa kuulumisia, kärsimättömänä tietysti, mutta kuitenkin. Ehkä asiat ovat jotenkin kesken eikä niistä siinä vaiheessa kai saa mitään julkisuudessa puhua.

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 17.43

Kyse on tietenkin blogista, jossa olisi jotain kerrottavaa tai tietoa, missä mennään. Ei oikein voi laskea minkäänlaiseksi yhteydenpidoksi faneihin vuosikausia sitä, että jotain kivaa on tapahtumassa ehkä joskus! Niille ei voi antaa mitään arvoa, vaikka kuinka yrittäisi kaunistella. Minä monien muiden fanien mukana olen jo lopettanut Amadeuksen seuraamisen. Se on valitettavaa!

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 17.42

Kävin juuri Amadeuksen kotisivuilla katsomassa ja siellä oli viimeisin
blogikirjoitus 24.7.2011. Tästä on aikaa nyt noin kaksiviikkoa, mielestäni se ei ole pitkä aika. Kyllä minäkin usein käyn katsomassa, että onko tullut jotain uutta tietoa Amadeukselta. Ilmeisesti ei ole tällä hetkellä aiheellista kertoa suunnitelmista. Näyttää kuitenkin, että
taitaa olla parempi odotella rauhassa, kun ei tiedä asioista missä mennään. Toivon ettei kukaan pahastu kirjoituksestani, koska sitä ei ole tarkoitettu erikoisesti kenellekään. Amadeukselle toivon onnistumista esteistä huolimatta.

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 14.21

Auli, et ole ainoa!!!

>Anonyymi Ma 8.8.2011, klo 10.07

Minä olen menettänyt jo uskoni siihen, että Amppu reagoisi mitenkään fanien pyyntöihin.

>Auli Su 7.8.2011, klo 20.01

Oi jopa kerran tänne Satumaahan pistäydyitte
Niin täältä koskaan lähtis ette linnun lailla pois, Unski ja Kalervo!

>Anonyymi Su 7.8.2011, klo 13.48

Hei A-K-H ja kiitos hyvin mieltä lämmittävästä ja rakentavassa "hengessä" kirjoitelusta ! Kyllä se Unski palaa,uskoisin. Älä Unski lopeta, toit uutta ilmettä,persoonallisella tavalla. Kalamiehet ,ainakin minun tuntemani ovat rehtejä tyyppejä. Kalavalheet kuuluvat asiaan.Souda se venhe tänne Satumaan satamaan tai laiturille, ja osallistu hienoon keskusteluun hienosta aiheesta, MUSIIKISTA. Amppu tottakai päätähti. Unohda, jos on tullut epäasiallisia kommentteja.Kyllä se Kalervokin saattaa piileksiä lähistöllä,saattaapi antaa kommentinkin joskus.On voinut jo antaakin, mutta on tullut ehkä ovelammaksi tai viisaammaksi,myös varovaisemmaksi kuin eläin, jos sitä on vähän häiritty, tai loukattu joskus,muttei uskoakseni kuitenkaan kovin pahasti.Siinä voi olla kyse väärinkäsityksestäkin. No sallinette vähän huumoria mutta siinä piilee totuuden "siemen".Tiedottelua vaikka blogin muodossa odotellaan Ampulta, joten kyllä nyt jotain olisi hyvä kertoa.Terveiset kaikille, ja etenkin Amadeukselle !

>Silence Su 7.8.2011, klo 11.49

Nimim. Silence kirjoitti niin hyvin, että innosti minutkin pitkästä aikaa kommentoimaan. Kolme viikkoa onkin mennyt päätyössä, eikä tänne ole ehtinyt kuin joskus lukemaan, ettei nyt aivan kärryiltä putoaisi.
Ensinnäkin terveisiä Noitukalle ja kiitokset arvoituksellisesta ja viisaita ajatuksia sisältävästä kommentistasi ti.19.7 20.52, näinhän se menee.......niin ja te " ujot anonyymit " olette ja olitte mahtavia, oikeamielisyys ja inhimillisyys kunniaan kaikkialla maailmassa ja ennenkaikkea täällä AmadeusLandiassa!
Yksi asia minua kovasti surettaa, meinattiin saada tänne tuota kaivattua "miesnäkökulmaa " Kalervo kirjoitti herrasmiesmäisesti, samoin rauhallinen oikeudenmukaiselta vaikuttava kalamies Unski, vaan kuinkas siinä taas kävikään, joku sössi loukkaavasti, taisivat häippästä, ikävää. Tuntuu, ettei täälläkään saa Amadeusta kehua/ihailla, joku ei tykkää, näin se tuntuu olevan.
No niin lopetankin tuon ongelman pohtimisen, muuten Airi tulee ja kalauttaa luudalla päähän että....kops, tajuhan siinä lähtee. Tiedän kyllä, että Airi osaat käyttää luutaa, tulee tässä vain pohdiskeltua syntyjä syviä, me kun niin kovasti tykätään Amadeuksesta, mutta sitä ei saisi sanoa ja siinähän aivan sydän pakahtuu.........
Sitten kommentoija pe.29.7 18.09, kommenttisi sai hyvälle mielelle, olen samaa mieltä, Ampulla on elämä edessä, ehtii....ehtii.... laulunlahja on niin ainutlaatuinen nuorella miehellä, jaksetaan odottaa.......

Kaikille AlkuperäisAmppuFaneille ja uusimmillekkin hyvää loppukesää!
Tärkeimmälle, eli Amadeukselle paljon, paljon onnea ja iloa elämäsi poluille, se että Sinulta niin paljon vaaditaan, on suurta rakkautta artistia kohtaan, tuntuuhan tuo joskus kohtuuttomalta, mutta kuitenkin olet Onnenpoika, tämä kommenttien määrä kaikilla sivuillasi paljastaa, Olet erinomainen RAKASTETTU laulaja/esiintyjä, suunnittele elämääsi eteenpäin pitkällä tähtäimellä ihan oman tahtosi mukaan.
A-K H.

>Anonyymi La 6.8.2011, klo 18.59

Hei Kaikille ! Kävin Ampun kotisivulla, ei ollut uutta blogia. Oliskohan sen aika nyt ? Tulin satumaahan,vähän hiljaista,ehkä,mutta asiallisia kommentteja melkein kaikki. Olen samaa mieltä kanssasi pe 5.8 klo 11.04,ettei menestykseen periaatteessa tarvita kuin 1 hitti ! Näinhän se juuri on,tosin Amppua jaksaa kuunnella vaikka koko levyn läpi, ei hän voi menettää hienoa ääntään,tunnettaan muissakaan levyn kappaleissa.On paljon eri laulajien levyjä, joissa on vain se yksi biisi,jota jaksaa kuunnella. Ei kirvestä kaivoon tässä vaiheessa,kyllä MAESTRO tulee, ja sehän voi olla se jonkun mainitsema JYTKY !Oikein sarja JYTKYJÄ,eikö? Fanit, minä mukaanlukien,odottelemme tietoa missä mennään, mitä on tulossa, esim. BLOGIN muodossa ja tottakai on tärkeintä, että kun nyt tiedämme, että mäkijoukkue menetti lahjakkuuden,alkaa kuulua jotain konkreettista varsinaiselta lahjakkuuden saralta, eli laulamisesta,vaikka tämä monilahjakkuus vois näköjään tehdä melkein mitä huvittaa. Amppu ! Tule ja kerro, olethan oikeasti Herrasmies, eikä silloin voi pitää faneja arvuuttelujen varassa ! Kiitos etukäteen !!!

>Silence La 6.8.2011, klo 15.57

Niin ja onhan Auraviihteellä uusi kilpailu "Ponnahdus Pinnalle" :))

>Anonyymi Pe 5.8.2011, klo 21.04

Amadeuksella ON ”jytky kappale” :-O se vaan ei ole yleisessä käytössä eli ei soiteta radiossa, eikä ihan hänelle itselleen tehty mutta se on Ampun ”JYTKY” se on kuultavana Ampun Live-levyllä ”Caruso” :-D :-D

>A. Pe 5.8.2011, klo 14.27

No mutta tässähän olisi Amadeukselle mahdollisuus http://satumaa.yle.fi/euroviisut/2011-06-28/eurovision-avoin-kilpailu-alkaa

>Anonyymi Pe 5.8.2011, klo 12.29

Hyvän ja suositun Artistin levyt yleensä myy,harvoin niin käy uudelle tulokkaalle ! Omakustanne on yksi tapa päästä julkisuuteen,omat riskinsä siinä kuitenkin on !
Mm,Wiskari myi lyhyessä ajassa kultaa,mulle täysin tuntematon,ainoastaan Mökkitie kappale tuttu,joten ei tarvita kuin yksi Hitti,ja se on siinä :)

>Anonyymi Pe 5.8.2011, klo 10.04

Levyjä voidaan tehdä vaikka kuinka paljon, on eriasia paljonko niitä myydään. Eikö se näin mene, että jos on rahaa kyllä levy-yhtiö sulle
levyn tekee. En tiedä millaisia levyssopimuksia tehdään, mutta kuka
niistä eniten tienaa, että jääkö artistille paljoakaan.

>Anonyymi Pe 5.8.2011, klo 08.39

Jutut sivu 5 siinä kerrotaan että Marttala tekee syksyn aikana 3 Suomikantrihenkistä sigleä ja pitkäsoiton 2012 !

>Anonyymi To 4.8.2011, klo 09.26

Marttala kertoi jossakin haastattelussa, että levy ilmestyy maaliskuussa 2012.

>Anonyymi To 4.8.2011, klo 09.17

Sekin on paljon kiinni Levy-yhtiöstä,millä vauhdilla levyä aletaan tekemään ! Vainiolla on monta artistia tallissa ja nyt ekana varmaan on että Heikin levy saadaan pian markkinoille !
Ja nyt uusin löytö Ilkka Marttala,häneltäkin pitäis uusi levy ilmestyä oliko se nyt syksyllä !

>Anonyymi Ke 3.8.2011, klo 15.12

Ei nyt heitetä kirvestä kaivoon vaikka onkin pimeä aukko edessä, uskon että tunnelin päässä valo hohtaa, eikös se Amppukin kirjoittanut jotain tähän tyyliin, ”ennen auringonnousua on pimein hetki” :-D
Ampulla on ilmeisesti ykkösenä se levy ja mitä nyt olen lukenut toisia artisteja kyllä heilläkin levyn tekoon menee aikaa vuositolkulla.

>A. Ke 3.8.2011, klo 11.32

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014

facebook.com/seinajoentangomarkkinat
Twitter: @yle_musiikki, #tangomarkkinat

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2014 on alkanut. Ohjeet Tangomarkkinoiden sivuilla.

KILPAILUN KULKU

• 14.2. - 28.3. esikarsintojen ennakkoilmoittautuminen
• 31.3.-17.4. esikarsintakiertue YLEn studioilla klo 12-17

ma 31.3. SEINÄJOKI
ti 1.4. OULU
ke 2.4. ROVANIEMI
to 3.4. KUOPIO
ma 7.4. JYVÄSKYLÄ
ti 8.4. KAJAANI
ke 9.4. LAHTI
to 10.4. LAPPEENRANTA
ti 15.4. TURKU
ke 16.4. TAMPERE
to 17.4. HELSINKI

- Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin laulusuorituksestaan 11.4. mennessä.

• 12.5.-26.5. Nettiäänestys

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 9.-12.7.Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella
• To 10.7. Kuningasfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00
• La 12.7. Kuningatarfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00

• Su 13.7. Uudet kuninkaalliset 2014 -kooste YLE TV1

Tarkat tiedot kilpailun kulusta ja ohjeet osallistumiseen löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.
 
TANGOMARKKINAT YLEN KANAVILLA

• Pe 21.3. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Pe 4.4. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Heidi Pakarinen klo 18.08
• Pe 16.5. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Arja Koriseva klo 18.08
• Pe 6.6. Radio Suomi, Puhelinlangat laulaa - vieraana Jukka Hallikainen klo 18.08
• Su 15.6. TV1, Radio Suomi, Areena: Finaalin karsinta
• Pe 20.6. Radio Suomi: Juhannustanssit - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• La 21.6. TV1: Tango 100-vuotta -konsertti (uusinta)
• 23.6.-10.7 Radio Suomi: Tangon maailma. Ma-pe kuullaan 3 viikon ajan tango-ohjelmaa, yhteensä 15 ohjelmaa.
• La 5.7. Radio Suomi: Lavalauantai - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Su 6.7. Radio Suomi: Tangoteemailta, suora lähetys
• To 10.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningasfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Pe 11.7. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa klo 18.08, Tango-yö klo 00.05 (perjantain ja lauantain välinen yö)
• La 12.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningatarfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Su 13.7. TV1, Areena: Uudet kuninkaalliset

Lisää Tangomarkkinoista

Tangotunnelmia 2013

Kuningasfinaali

Kuningasfinaali - Kulissien takana

Kuningatarfinaali

Piia Pasasen asut

Kuningatarfinaali - Kulissien takana

Matkalla Kuningatarafinaaliin

Matkalla finaaliin

Semifinaalin 2. kierros

Tangomarkkinat Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä