• Kajahtanut käsityönäyttely!

  14.02.2014 - 18:12Anni Alatalo Kajahtanut käsityönäyttely Helsingissä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio.

  TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.

  219

 • Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen

  Voita ja Sokeria -resepti. Kuva: Yle 14.02.2014 - 11:29Aamu-tv

  Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.

  0

 • Kaaso, älä kaadu häätaakan alle

  Kaaso. Kuva.stock.xchng, Roger Kirby 12.02.2014 - 16:50Anni Alatalo

  Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.

  19 2

 • Voita ja Sokeria: Ismo Leikolan kaalipläjäys

  Voita ja Sokeria -resepti: Ismo Leikolan kaalipläjäys. Kuva: Yle 07.02.2014 - 11:00Aamu-tv

  Kokkailu kotona on Ismo Leikolalle harvinaista hupia. Reissutöitä tekevä Leikola syö useimmiten ulkona, ja kotona ruuan pitäisi olla valmista nyt eikä hetken päästä. Ismon kaalipläjäys valmistuukin nopeasti.

  8

 • Eppu Salminen kokkaa mummon färssiä

  31.01.2014 - 14:36Aamu-tv

  Eppu Salmisen reseptillä valmistuu mummon lihamureke John Carterin tapaan. Ruoan makua voi muuttaa improvisoimalla maustamisessa. Murekkeen kaveriksi tehdään perunamuusia.

  30 1

  Voita ja Sokeria -resepti: Mummon färssi John Carterin tapaan, Eppu Salminen. Ku
 • Viikonlopun herkutteluun: Valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä

  24.01.2014 - 14:31Aamu-tv

  Tanssija, ballerina Sara Saviola innostui jälkiruuista jo koulun kotitaloustunneilla. Kokkailussa Saviolaa kiehtoo se, että työn tulokset ovat heti nähtävillä. Voita & Sokeria -ohjelmassa Sara valmistaa valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä.

  6

  Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli.
 • Voita ja Sokeria: Moussakaa fiilispohjalta

  17.01.2014 - 13:58Aamu-tv

  Stand up -koomikko Ilari Johansson valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa moussakaa fiilispohjalta.

  13

  Voita ja Sokeria -resepti: Ilari Johanssonin moussakaa fiilispohjalta. Kuva: Yle
 • Strömsö: Tilkkutyö spiraalipujottelulla

  16.01.2014 - 18:41Strömsö

  Tässä tekniikassa pujotellaan kaksi kankaanpalaa yhteen niin, että lopputulos näyttää melko monimutkaiselta tilkkutyöltä. Oikeasti tekniikka on kuitenkin helppo kuin mikä! Valmista kangasta voi käyttää moniin eri esineisiin, esimerkiksi patalappuun, tyynyyn, esiliinaan tai laukkuun.

  64

  Strömsö: Tilkkutyö spiraalipujottelulla. Kuva: Strömsö
 • Pöytälaatikkorunoilijat huomio!

  Tursuaako pöytälaatikkosi runoista? Kirjoitatko omaksi iloksesi? Haluaisitko nähdä oman runosi julkaistuna antologiassa? Kanttarelli Publishingin projekti "Runo päivässä - Poem a day" etsii runoja ja runoilijoita kirjaan, josta tulee löytymään runo vuoden jokaiselle päivälle.

  118

 • Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä

  Kesähäiden suunnittelu on jo käynnissä. Floristimestari Pirjo Kopille kesä on kiireisintä aikaa - hän sitoo morsiuskimput, sulhasen ja bestamanin vieheet ja koristelee juhlapaikan kukilla tai valmistaa vaikka koiran pantaan hääkoristeen!

  48

 • Voita ja Sokeria: Poroa yhdellä kädellä

  Tenori Jyrki Anttilan rooli kotikeittiössä on keskittynyt kala- ja lihapuoleen sekä juhlavampiin aterioihin vaimon vastatessa perheen kasvisruuista. Käsi kipsissä Jyrki tarvitsi hieman apua raaka-aineiden pilkkomiseen; poron paistaminen onnistui yhdelläkin kädellä.

  5

 • Talven iloksi Arroz Doce – riisipuuroa Portugalista

  Riisipuuroa, sitruunaa ja vaniljaa. Arroz Doce on makea herkku. Strömsön luottokokki Paul Svensson antaa reseptin.

  10

 • Voita ja Sokeria: Pekka Lehtosari kokkaa wokkia

  Voita & Sokeria -sarjan vuoden viimeisessä jaksossa tavataan elokuvantekijä Pekka Lehtosaari. Hän valmistaa vuosien huolellisella harjoittelulla herkulliseksi hiottua wokkiaan.

  20

 • Lohiceviche on mauiltaan uusi, hapokas herkku

  Strömsön happamahkon, graavilohesta valmistetun cevichen rinnalla perinteiset jouluruoat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, toteaa kokki Paul Svensson. Raikas kontrasti joulun kalapöytään – graavilohiceviche.

  37 2

 • Voita ja Sokeria: Munakoisopaistos á la Reetta

  Voita & Sokeria -sarjassa on italialaista tunnelmaa, kun oopperalaulaja Reetta Ristimäki tekee munakoisopaistoksen. Munakoisopaistos on mainio talviruoka ja sen kaveriksi sopii hyvin foccacia-leipä, jonka voi tehdä myös gluteenittomana. Reetan mielestä ooppera, ruoka ja viini kuuluvat saumattomasti yhteen.

  3 1

 • Piparkakunmakuiset kuppikakut jouluun

  Strömsön kuppikakut maistuvat piparkakulta ja ovat erinomainen pari glögille. Piparkakkumausteilla maustettu muffinssitaikina saa paistamisen jälkeen kahdenlaista päällystettä – suolaista ja makeaa.

  136 2

 • Tähtianis maustaa höyryävän joulujuoman

  Mausteinen omena-porkkanajuoma lämmittää talven pakkasilla. Kaneli ja tähtianis muistuttavat joulusta, inkivääri herättää aistit. Santeri Hämäläisen joulujuoma on helppo, herkullinen ja terveellinen!

  22

 • Voita ja Sokeria: Peltsin paistetut ahvenfileet

  Mikko "Peltsi" Peltola on tunnettu Erätulilla-kalamies ja monipuolinen tv-kasvo. Pian näemme, kuinka käy Peltsiltä ahvenen fileoiminen, kun hän tekee Voita & Sokeria -sarjassa mieliruokaansa ahvenfileitä ja perunamuusia.

  5

 • Talviset kumina-parmesaanipiparit

  Nämä piparit syntyivät, kun teki mieli jotain suolaista ja mausteista hyvän hillon ja juuston seuraksi. Kumina-parmesaanipiparit ovat talven herkkua aikuiseen makuun.

  3

 • Tilaisimme hajuttoman pukin, kiitos

  Joulun aikaan joka paikassa tuoksuu piparilta, hyasintilta, tuoksukynttilältä, glögiltä ja havunoksilta. Atshii! Allergikolle joulun tuoksut sattavat aiheuttaa kärsimystä.

  11

Muualla Yle.fi:ssä