• Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen

  14.02.2014 - 10:29Aamu-tv Voita ja Sokeria -resepti. Kuva: Yle

  Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.

  0

 • Mitä sinä muistat 80-luvusta?

  Hae mukaan Lomamatka 80-luvulle -ohjelmaan. Kuva: Yle 11.02.2014 - 10:00Olotila-toimitus

  "Sain kevytmoottoripyörän, ensimmäisen permanentin ja vaaleat raidat sekä olkatoppaukset ja pikeepaidan. Oli Lacoste, Kappa, Levi’s 501, Benetton, Beavers ja Mic Mac. Kaikki rahani menivät vinyyleihin; Dire Straitsiin, Eppuihin ja Iron Maideniin. Kesätöitä sai tuosta vaan." Lomamatka 80-luvulle -ohjelma kutsuu muistamaan, hae mukaan.

  68

 • Voita ja Sokeria: Ismo Leikolan kaalipläjäys

  Voita ja Sokeria -resepti: Ismo Leikolan kaalipläjäys. Kuva: Yle 07.02.2014 - 10:00Aamu-tv

  Kokkailu kotona on Ismo Leikolalle harvinaista hupia. Reissutöitä tekevä Leikola syö useimmiten ulkona, ja kotona ruuan pitäisi olla valmista nyt eikä hetken päästä. Ismon kaalipläjäys valmistuukin nopeasti.

  8

 • Eppu Salminen kokkaa mummon färssiä

  Voita ja Sokeria -resepti: Mummon färssi John Carterin tapaan, Eppu Salminen. Ku 31.01.2014 - 13:36Aamu-tv

  Eppu Salmisen reseptillä valmistuu mummon lihamureke John Carterin tapaan. Ruoan makua voi muuttaa improvisoimalla maustamisessa. Murekkeen kaveriksi tehdään perunamuusia.

  30 1

 • Viikonlopun herkutteluun: Valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä

  24.01.2014 - 13:31Aamu-tv

  Tanssija, ballerina Sara Saviola innostui jälkiruuista jo koulun kotitaloustunneilla. Kokkailussa Saviolaa kiehtoo se, että työn tulokset ovat heti nähtävillä. Voita & Sokeria -ohjelmassa Sara valmistaa valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä.

  6

  Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli.
 • Voita ja Sokeria: Moussakaa fiilispohjalta

  17.01.2014 - 12:58Aamu-tv

  Stand up -koomikko Ilari Johansson valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa moussakaa fiilispohjalta.

  13

  Voita ja Sokeria -resepti: Ilari Johanssonin moussakaa fiilispohjalta. Kuva: Yle
 • Voita ja Sokeria: Poroa yhdellä kädellä

  10.01.2014 - 12:37Aamu-tv

  Tenori Jyrki Anttilan rooli kotikeittiössä on keskittynyt kala- ja lihapuoleen sekä juhlavampiin aterioihin vaimon vastatessa perheen kasvisruuista. Käsi kipsissä Jyrki tarvitsi hieman apua raaka-aineiden pilkkomiseen; poron paistaminen onnistui yhdelläkin kädellä.

  5

  Voita ja Sokeria -resepti: Poroa yhdellä kädellä. Kuva: Yle Aamu-tv
 • Voita ja Sokeria: Pekka Lehtosari kokkaa wokkia

  20.12.2013 - 12:48Aamu-tv

  Voita & Sokeria -sarjan vuoden viimeisessä jaksossa tavataan elokuvantekijä Pekka Lehtosaari. Hän valmistaa vuosien huolellisella harjoittelulla herkulliseksi hiottua wokkiaan.

  20

  Voita ja Sokeria -resepti: Pekka Lehtosaaren wokki. Kuva: Yle
 • Lohiceviche on mauiltaan uusi, hapokas herkku

  Strömsön happamahkon, graavilohesta valmistetun cevichen rinnalla perinteiset jouluruoat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, toteaa kokki Paul Svensson. Raikas kontrasti joulun kalapöytään – graavilohiceviche.

  37 2

 • Voita ja Sokeria: Munakoisopaistos á la Reetta

  Voita & Sokeria -sarjassa on italialaista tunnelmaa, kun oopperalaulaja Reetta Ristimäki tekee munakoisopaistoksen. Munakoisopaistos on mainio talviruoka ja sen kaveriksi sopii hyvin foccacia-leipä, jonka voi tehdä myös gluteenittomana. Reetan mielestä ooppera, ruoka ja viini kuuluvat saumattomasti yhteen.

  3 1

 • Piparkakunmakuiset kuppikakut jouluun

  Strömsön kuppikakut maistuvat piparkakulta ja ovat erinomainen pari glögille. Piparkakkumausteilla maustettu muffinssitaikina saa paistamisen jälkeen kahdenlaista päällystettä – suolaista ja makeaa.

  136 2

 • Tähtianis maustaa höyryävän joulujuoman

  Mausteinen omena-porkkanajuoma lämmittää talven pakkasilla. Kaneli ja tähtianis muistuttavat joulusta, inkivääri herättää aistit. Santeri Hämäläisen joulujuoma on helppo, herkullinen ja terveellinen!

  22

 • Voita ja Sokeria: Peltsin paistetut ahvenfileet

  Mikko "Peltsi" Peltola on tunnettu Erätulilla-kalamies ja monipuolinen tv-kasvo. Pian näemme, kuinka käy Peltsiltä ahvenen fileoiminen, kun hän tekee Voita & Sokeria -sarjassa mieliruokaansa ahvenfileitä ja perunamuusia.

  5

 • Toiveresepti: Strömsön punajuurikakku

  Maustekakkumaisesti kanelilla ryyditetty punajuurikakku on muunnelma amerikkalaisesta porkkanakakusta. Paul tekee siitä myös kevyemmän version käyttämällä voin sijaan öljyä. Ihanista keitetyistä keltajuurista ei vain voi saada tarpeekseen!

  86 1

 • Voita ja Sokeria: Niina Jaakkolan kurpitsaohratto tyrni-voivaahdolla

  Tavallinen kokin työ ei riitä nuorelle Niina Jaakkolalle. Sen vuoksi hän kulkee maailmalla kokkikisoissa. Voita & Sokeria -ohjelmassa hän kokkaa meille maailmanluokan kurpitsaohrattoa.

  4

 • Voita ja Sokeria: Sami Saaren marmoripihvi ja teriyakivihanneksia

  Ahkerasti keikkaileva soulmies Sami Saari on myös ahkera kotikokki. Urheilullisessa perheessä syödään paljon lihaa. Voita & Sokeria -sarjassa Sami laittaa marmorihärkää isän marinadilla ja teriyakivihanneksia.

  4

 • Vuohenjuustojäätelöä ja kakkutikut

  Voita & Sokeria -sarjassa käytetään tällä kertaa surutta voita ja sokeria! Yrittäjä Sarianne Reinikkala tekee makoisaa jälkkäriä, vuohenjuustojäätelöä. Sarianne pääsi maistamaan vuohenjuustojäätelöä Singaporessa ja koska Suomesta ei tätä herkkua löytynyt, hän kehitteli oman reseptinsä.

  0

 • Sipsinhimo talttuu kotitekoisilla perunalastuilla

  Nyt tekee mieli jotain suolaista. Jääkaapissa on karjalanpiirakoita ja kaksi rosamunda-perunaa. Nopea googlaus - perunasta voi kuin voikin tehdä itse maistuvia perunalastuja. Eikun kokeilemaan!

  0 4

 • Kouluruokaa puhelimessa

  Ennen se luettiin päivän lehdestä, nykyään netistä. Mutta on myös kolmas vaihtoehto. Koulujen ruokalistat voi nyt tarkistaa puhelinsovelluksesta. Ruotsissa se on jo menestys, Suomeen vasta rantautunut.

  74

 • Kiistanalainen fruktoosi herättää huolta

  Sokeri on makeuttajista yleisin. Mutta ruokapakkauksissa näkyy makeuttajina myös monenlaisia yhdyssanoja. Varsinkin sanahirviö glukoosi-fruktoosisiirappi herättää huolta. Tuon siirapin kiistanalaisin osa on fruktoosi eli hedelmäsokeri.

  14

Muualla Yle.fi:ssä