• Lohiceviche on mauiltaan uusi, hapokas herkku

    19.12.2013 - 08:00Strömsö Resepti: Strömsön jouluinen lohiceviche. Kuva: Yle

    Strömsön happamahkon, graavilohesta valmistetun cevichen rinnalla perinteiset jouluruoat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, toteaa kokki Paul Svensson. Raikas kontrasti joulun kalapöytään – graavilohiceviche.

    37 2

  • Strömsön lahjavinkki: Kirjo lapsen ensimmäisiä piirustuksia kankaalle

    Strömsön lahjavinkki: Kirjo lapsen ensimmäisiä piirustuksia kankaalle. 13.12.2013 - 08:34Strömsö

    Hauska tapa säilyttää lapsen ensimmäisiä piirustuksia - pääjalkaisia ja muita luomuksia - on kirjoa ne kankaalle. Kankaasta voi tehdä taulun, tai kuvan voi kirjoa lapsen pieneksi jääneeseen mekkoon tai paitaan.

    29

  • Piparkakunmakuiset kuppikakut jouluun

    Strömsön piparkakun makuiset suolaiset ja makeat kuppikakut. Kuva: Strömsö 10.12.2013 - 11:04Strömsö

    Strömsön kuppikakut maistuvat piparkakulta ja ovat erinomainen pari glögille. Piparkakkumausteilla maustettu muffinssitaikina saa paistamisen jälkeen kahdenlaista päällystettä – suolaista ja makeaa.

    136 2

  • Toiveresepti: Strömsön punajuurikakku

    Strömsö: Punajuurikakku makean vuohenjuustokreemin ja pistaasipähkinöiden kera. 02.12.2013 - 13:23Strömsö

    Maustekakkumaisesti kanelilla ryyditetty punajuurikakku on muunnelma amerikkalaisesta porkkanakakusta. Paul tekee siitä myös kevyemmän version käyttämällä voin sijaan öljyä. Ihanista keitetyistä keltajuurista ei vain voi saada tarpeekseen!

    86 1

  • Koruja vanhoista, rikkinäisistä posliiniastioista

    10.10.2013 - 07:30Strömsö

    Strömsön Johannan vanhat rikkinäiset posliiniastiat saivat uuden elämän uniikkeina ja kierrätyshenkisinä posliinikoruina. - Ne ovat timanttejakin kauniimpia! sanoo Johanna.

    10

    Posliinikorut. Kuva: Strömsö, Yle
  • Matonkuteista syntyy lampunvarjostimia Strömsön tapaan

    02.10.2013 - 07:30Strömsö

    Tuunaa matonkuteista värikkäitä lampunvarjostimia, joista valo kajastaa läpi pehmeästi ja kutsuvasti. Matonkuteita voi leikata itse ja lampunvarjostimia löytyy kirppareilta. Strömsö näyttää mallia neljällä esimerkillä.

    11

    Matonkuteista lampunvarjostimia. Kuva: Strömsö, Yle
  • Strömsön aurinkotuoli eli Tukholman-tuoli on projekti pitkäpinnaisille

    23.09.2013 - 14:52Strömsö

    Tämä versio kokoontaitettavasta aurinkotuolista tehdään monista - siis hyvin monista - palasista, joiden on oltava tismalleen oikean mittaisia. Olisiko tässä sinun syksyinen puutyöprojektisi vai ei todellakaan?! Alkuperäismalli on peräisin Tukholmasta, siitä tuolin nimi.

    41 2

    Ohje: Strömsön aurinkotuoli. Kuva: Strömsö, Yle
  • Valtasiko mustikkamania? Kokeile mustikkajauhetta

    06.08.2013 - 11:34Strömsö

    Mustikka tuo välipaloihin ja juomiin väriä ja terveellisyyttä läpi vuoden. Jos pakastaminen ei ole mahdollista, säilyvät marjat myös kuivattuna jauheena. Tässä Strömsön ohje.

    35

    Tee itse mustikkajauhetta kuivatuista mustikoista. Kuva: Yle Olotila, Ulla Vuore
  • Viikonlopun nautinto: marjoja ja mascarponea suklaakakussa

    Intohimoinen leipoja ja bloggaaja, ruotsalainen Linda Lomelino leipoi Strömsössä näyttävän suklaakakun. Korkea sen olla pitää!

    45

  • Strömsöttääkö? Kevätkausi alkaa!

    Dom är här igen, hopsansaa! Strömsön keväässä sunnuntaista 3.3. alkaen mukana sangen kiinnostava tuore juontaja, Jonathan "Jontti" Granbacka.

    51

  • Tee suklainen huulirasva à la Strömsö

    Todellinen suklaafani maustaa huulirasvansakin suklaalla. Itse tehty suklaahuulivoide pitää huulet pusukunnossa myös talviviimassa.

    175 30

  • Strömsö: Vihellyspilli pellistä

    Jos sinä et Strömsön Johannan tavoin ole koskaan oppinut viheltämään sormet suussa, tee helppo, hauska ja äänekäs vihellyspilli pellistä. Korviavihlova ääni sopii, hm, ulkoleikkihin!

    2

  • Herkkuja perunasta: Kruunun kakku ja peruna-crêpet

    Strömsön Paul taikoo lempimukulastamme pari aivan uudenlaista muunnelmaa. Helppo lättytaikina saa täyteläisen makunsa tavallisimmasta ja tärkeimmästä hiilihydraattien lähteestämme. Peruna antaa rehevän ja vahvan maun myös kakkuun. Nyt voit käyttää ne kolme pikkupottua, jotka jäivät yli kun viimeksi keitit perunoita.

    3

  • Puuhelmiä kynttilänjalkaan

    Puuhelmet henkivät nostalgiaa niin koruissa kuin sisustuksessakin. Strömsössä innostuttiin kokoamaan isoista puuhelmistä ja puupaloista kynttilänjalkoja itse.

    3

  • Wasabi vaihtuu suomalaiseen piparjuureen

    Yksinkertaista, esteettistä ja pikkutarkkaa. Näillä sanoilla Strömsön Paul kuvailee japanilaista keittiötä, ja samat sanat pätevät myös sashimiin. Sashimi on japanilainen ruokalaji, johon tavallisesti kuuluu raakaa kalaa.

    4

  • Strömsö: Paperitähti ilahduttaa kotona

    Taitoksista syntyy kaunis paperitähti. Kokeile, kuinka taittelu sujuu - tai pistä lapsi asialle.

    501 8

  • Saamelainen rannekoru syntyy juurista ja kalahelmistä

    Kalahelmi syntyy kalan selkänikamista.

    135

  • Väriä kenkään ja kadulle

    Kirpputorille vai suoraan roskiin? Kolmas vaihtoehto on laittaa kenkiin uutta väriä piristykseksi.

    20 2

  • Kotikaljasta sangriaa!

    Tähän sangriaan löytyvät ainekset suurin piirtein omalta pihalta tai ainakin lähikaupasta. Strömsön Ellan kehittelemä omenainen juoma sopii hyvin syksyyn.

    15

  • Marjaherkkua kahvikupista

    Strömsön marjapaistos, Michaelin marjaherkku, tehdään suoraan annoskuppeihin. Vadelmat ja mustikat saavat seurakseen kaurahiutaletaikinaa, jossa maistuu valkosuklaa ja raejuusto.

    35

Muualla Yle.fi:ssä