• Piparinimigeneraattori kertoo joululuonteesi

  10.12.2013 - 15:07Olotila-toimitus Piparinimigeneraattori. Kuva: Yle

  Jo kymmenet tuhannet ihmiset ovat ottaneet oman piparisen joulunimensä käyttöön - kokeile, tuntuuko sinusta Tylli Makunilta, Huntu Fyllingilä tai vaikkapa Armas Siirappiselta. Lahjomaton Piparinimigeneraattori tietää!

  4

 • Piparkakunmakuiset kuppikakut jouluun

  Strömsön piparkakun makuiset suolaiset ja makeat kuppikakut. Kuva: Strömsö 10.12.2013 - 11:04Strömsö

  Strömsön kuppikakut maistuvat piparkakulta ja ovat erinomainen pari glögille. Piparkakkumausteilla maustettu muffinssitaikina saa paistamisen jälkeen kahdenlaista päällystettä – suolaista ja makeaa.

  136 2

 • Talviset kumina-parmesaanipiparit

  Kumina-parmesaanipiparit. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila. 04.12.2013 - 10:41Anni Alatalo

  Nämä piparit syntyivät, kun teki mieli jotain suolaista ja mausteista hyvän hillon ja juuston seuraksi. Kumina-parmesaanipiparit ovat talven herkkua aikuiseen makuun.

  3

 • Toiveresepti: Strömsön punajuurikakku

  Strömsö: Punajuurikakku makean vuohenjuustokreemin ja pistaasipähkinöiden kera. 02.12.2013 - 13:23Strömsö

  Maustekakkumaisesti kanelilla ryyditetty punajuurikakku on muunnelma amerikkalaisesta porkkanakakusta. Paul tekee siitä myös kevyemmän version käyttämällä voin sijaan öljyä. Ihanista keitetyistä keltajuurista ei vain voi saada tarpeekseen!

  86 1

 • Tarvitsetko loitsun?

  15.11.2013 - 15:14Anni Alatalo

  Nouse luontoni lovesta, havon alta haltiani… Onko sinulla epäonnea rakkaudessa tai puuttuko puhtia työelämästä? Kerro meille miksi juuri sinun pitäisi saada oma loitsu, ja saatat saada omasi.

  0

  Tarvitsetko loitsun? Kuva: stock.xchng,Mihai Tamasila.
 • Kuinka paljon laitat ruokaa roskiin?

  04.11.2013 - 13:44Anni Alatalo

  Suomessa kotitalouksien vuoden aikana pois heittämän juuston kasvihuonekaasupäästöillä ajaisi 3450 kertaa maapallon ympäri. Valtakunnallinen Hävikkiviikko haastaa suomalaiset miettimään poisheittämänsä ruuan määrää.

  69 2

  Hävikkiviikko 2013. Kuva: stock.xchng, Esra Su.
 • Viinin maistaminen on aistien yhteistyötä

  17.10.2013 - 10:47Prisma Studio

  Ryhdikäs, väsynyt vai savuinen? Viinin maistaminen on aina subjektiivinen kokemus. Kyseessä on siis makuasia, vai onko? Prisma Studio pisti viiniosaamattoman ja viiniasiantuntijan makuaistit koetukselle.

  4

  Viinin maistaminen on aistien yhteistyötä. Kuva: Lockstockb, stock.xchng
 • Asiakkaat ovat kahvilan sydän

  08.10.2013 - 06:30Anni Alatalo

  Lounaskahvila Kinuskillan asiakkaat saavat kahvilan omistajan heittämään kärrynpyörää ilosta. - On rohkeaa laittaa itsensä likoon. Kaikki arvostelu tulee tosi ihon alle, Malla miettii.

  476

  Kinuskilla on Kellokosken herkku. Kuva: Anni Alatalo, Yle Olotila.
 • Croque Madame -muffini on paahtoleipäkuppi kananmunatäytteellä

  Croque Madame –muffinit eli paahtoleipää ja kananmunaa Rachel Khoon ohjeella on fiini tai yksinkertainen syötävä, ihan kuten haluat.

  9

 • Kakku kahvikupissa: Suklaa-maapähkinävoikakku

  Mikroaaltouunikakku on nopea ja herkullinen jälkiruoka. Uunissa valmistettua kakkua mikroaaltouunikakku ei voita, mutta yllättävään makeanhimoon se sopii vallan mainiosti. Kokeilin suklaa-maapähkinävoikakkua ja sehän toimi!

  82

 • Gourmet-kokki ideoi nyt kotikeittiöille

  Aamu-tv:n uusi Voita & Sokeria -kokki Hanna Leinonen on 21-vuotias vankka keittiön ammattilainen. Hän on toiminut esimerkiksi helsinkiläisen Grotesk-ravintolan alku- ja jälkiruokien suunnittelijana.

  26 1

 • Kuvitettu resepti on visuaalinen makuelämys

  Kuvittajat, graafikot, taiteilijat ja piirtäjät ovat keksineet, että ruokien kuvittaminen on yhtä hauskaa kuin ruoan laittaminen. They Draw and Cook on laaja kokoelma hauskoja, inspiroivia ja kauniita kuvia. Ja niin, saahan sieltä ideoita kokkaamiseenkin.

  75

 • Tv-vinkki: Pieni keittiö Pariisissa

  Brittiläissyntyinen kokki ja ruokakirjoittaja Rachel Khoo tuntee ranskalaisen keittiön salat. Hän pitää suureen suosioon noussutta kahden asiakkaan ravintolaa – omassa pikkuruisessa pariisilaisyksiössään.

  19

 • Raakaruokakahvilassa nautitaan terveellisesti

  Pure. at Latte Gourmand on ainutlaatuinen raakaruokakahvila Turussa. Avaamisensa jälkeen kahvila on ollut tupaten täynnä. Smoothiet, salaattilounas sekä raakakakut ja -suklaat menevät kuin kuumille kiville.

  326

 • Tee itse mansikka-minttusuklaaraakakakkua

  Pure. at Latte Gourmand -raakaruokakahvilan reseptillä valmistuu nautinnollinen herkku. Raakakakku on laktoositon, gluteeniton ja halutessasi vegaaninen. 

  25 1

 • Lähijäätelössä maistuu aidot marjat

  Pääkaupunkiseudulla lähijäätelö valmistetaan urbaanisti lähiössä. Parhaimmillaan vastavalmistetun jäätelön saa pöytään samana päivänä.

  34 1

 • Laitakaupungin kanat: Kuopsuttelevat biojätemyllyt

  Kanojen kanssa ei tarvitse lappaa hukkaruokaa kompostiin. Sen kun pilkkoo ja vie kanalaan; lähes kaikki otetaan innolla vastaan.

  14

 • Tukevampi iltapala 1970-luvun henkeen

  1970-luvulla kaikki oli paremmin: makkara oli hyvä arkiruoka. Voin ja juuston määrässä ei säästelty, ja Leena hukutti mansikat viiniin.

  679 1

 • Festareilla jorataan hedelmien ja pikkusuolaisten voimalla

  Jee, festareille! Mukaan pakataan ainakin hattu, aurinkorasva, korvatulpat ja sadetakki. Entäs ruokapuoli? Toiset luottavat festarimättöön ja toiset varautuvat omilla eväillä. Mitkä ovat sinun festarievääsi?

  27

 • Laitakaupungin kanat: Ja ne munat!

  Kanat eivät kauaa pidätelleet lahjojaan ja Laitakaupungin kanalasta on tullut täysin omavarainen munien suhteen.

  16

Muualla Yle.fi:ssä