Opettaja.tv:lle kunniamaininta eEemeli 2008 -kilpailussa

Opettaja.tv on saanut kunniamaininnan eEemeli 2008 -kilpailussa, jonka voittaja julkistettiin ITK-päivien yhteydessä Hämeenlinnassa.

Kilpailun raati arvioi Opettaja.tv:tä näin:

"Opettaja.tv on helppo ja selkeä tuotepaketti opettajan päivittäiseen työhön. Se tukee erityisesti yhteisöllisyyttä ja asiantuntijaverkoston rakentamista. Tarjolla on runsaasti laadukkaita ”oppimisaihioita” opetusmateriaaleiksi, joiden kehittämiseen opettaja voi myös omakohtaisesti panostaa. Yhteiskunnallisesti hyvin merkittävä ja tarpeellinen kokonaisuus."


Voitto melontaoppaalle

Kilpailun voitti KayakPaddling.netin melontaopas.fi, jonka on tuottanut on Tmi Niko Hakkarainen. Kunniamaininnan saivat Jyväskylän ammattiopiston ja Korento Oy:n tekemä PedaGames-ympäristö, johon sisältyy kolme oppimispeliä ja pedagogista materiaalia sekä SPP:n perehdytyspassi, joka on Tieturi Oy:n tuottama perehdytyskurssi lentokenttäravintoloiden uudelle henkilöstölle.

Kilpailun järjestäjän eli Suomen eOppimiskeskuksen mukaan nyt etsittiin e-oppimisen toimintatapoja, palveluja tai tuotteita, jotka tukevat arjen työtä ja yhteisöllistä toimintaa. Näitä sovelluksia voivat olla esim. uuden sosiaalisen webin toteutukset, oppimispelit, m-oppimisen ratkaisut tai perinteisemmät e-oppimistoteutukset.

Kilpailutöissä arvioitiin mm. niiden innovatiivisuutta, yhteiskunnallista vaikuttavuutta, opittavuutta, teknistä käytettävyyttä, kaupallista hyödynnettävyyttä, skaalautuvuutta eri oppijoille, vuorovaikutteisuutta, elämyksellisyyttä ja käyttöikää. Loppusuoralle yltäneet tuotteet ja ratkaisut edustavat raadin näkemyksen mukaan e-oppimisen toimialan laajaa kirjoa; kohderyhmät vaihtelevat suuresta yleisöstä tarkasti fokusoituihin käyttäjäryhmiin.