Yle panostaa oppimiseen verkossa

Kuva: SXCYle avaa keväällä 2012 kaikille oppimisesta kiinnostuneille tarkoitetun verkkopalvelun.

Uuden palvelun kohderyhmiä ovat koululaiset, opettajat ja aikuisopiskelijat – erityisesti kieltenopiskelijat. Sisältölähtöinen palvelu tarjoaa tietoa ja kokemuksia sekä tukee oppijan omaehtoista uusien tietojen ja taitojen omaksumista. Käyttäjä voi asettaa oppimiselleen tavoitteita ja saavuttaa niitä.

"Yle on suuri suomalainen sisältötalo, ja verkossa haluamme tuoda sisällöt moninaiseen hyötykäyttöön. Opetus- ja tiedetarjonnassa internet tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Internetissä sisällöt ovat aina tarjolla eikä tiettyyn aikaan katsomisen tai tallentamisen tarvetta ole. Näin voimme myös helpottaa oppimisen sisältöjen hyödyntämistä koulun tiukkarytmisessä arjessa. Verkossa vuorovaikutteisuus toimii; testit, kyselyt ja kokemusten jakaminen on mahdollista. Samoin taustoittava ja täydentävä tarjonta", sanoo Ylen julkaisujohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän mediasisältöjä verkossa. Myös koulujen valmius hyödyntää internet-perusteista oppimista on parantunut. Siksi Yle siirtää resursseja verkkoon.

Uuden palvelun avaamiseen asti Opettaja.tv:n netti toimii normaalisti. Kaikki Opettaja.tv:n aikaa kestävät ja käyttökelpoiset materiaalit siirretään uuteen palveluun, jossa ne ovat edelleen käytettävissä opetukseen.


Ylen tv-kanavien ohjelmistoja uudistetaan. Oppitunneille ja opettajien ammatilliseen kehittymiseen suunnatut tv-ohjelmat poistuvat YLE Teeman ohjelmistosta vuoden 2012 alusta. Oppimisen verkkopalvelun avaamisesta tiedotetaan, kun ajankohta on selvillä.

Käytännössä nuo uudistukset tarkoittavat Opettaja.tv:n katsojille ja nettipalvelun käyttäjille, että:
- oppitunneille ja opettajien omaan ammatilliseen kehittymiseen ei ensi vuodesta lähtien ole televisiolähetyksiä
- kaikki tähän mennessä lähetetyt ohjelmat, joihin on nettioikeudet, pysyvät Opettaja.tv:n netissä
- uusi oppimisen verkkopalvelu tulee kevään aikana korvaamaan Opettaja.tv:n nettipalvelun. Siihen asti Opettaja.tv:n netti toimii normaalisti. Kaikki käyttäjät tullaan ohjaamaan uuteen palveluun.
- uudesta oppimisen verkkopalvelusta tulevat löytymään myös Opettaja.tv:n nykyiset oppimateriaalit, jos ne ovat edelleen käyttökelpoisia. Uudistuksen yhteydessä poistetaan selvästi vanhentunut materiaali.


Jos teillä on aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja, voitte lähettää niitä sähköpostilla osoitteeseen opettaja.tv(a)yle.fi.