Mitä saa hankkimalla käyttäjätunnuksen?

Opettaja.tv:stä saat ilmaista oppimateriaalia, tv-ohjelmia ja täydennyskoulutusta. Ohjelmia voi katsoa ja oppimateriaalia käyttää, vaikka ei hankkisikaan Opettaja.tv:n käyttäjätunnuksia. Käyttäjätunnuksella palvelusta on itselle kuitenkin enemmän hyötyä.

Omat suosikit talteen
Kun kirjaudut Opettajan.tv:seen omalla käyttäjätunnuksellasi, saat automaattisesti käyttöön oman kansion, ”Minun kansioni”. Sinne voit tallentaa Opettaja.tv:stä löytämäsi oppimateriaalit ja tv-ohjelmat. Näin ne ovat käytössäsi nopeasti, kun tarvitset niitä seuraavan kerran. Voit myös lähettää suosikkilistasi kollegallesi - tai vaikka ensi viikon tuntisi pitävälle sijaiselle.

Tuntityökalun
Rekisteröityneet käyttäjät saavat käyttöönsä myös Tuntityökalun. Sillä voi tehdä interaktiivisia opetuspaketteja, tuntikoosteita. Myös ne saa talteen Opettaja.tv:ssä olevaan omaan kansioon. Tuntityökalun ideana on käyttää Opettaja.tv:n tarjoamia videoita, audioita ja tehtäviä ja lisätä niihin omat tehtävänantosi. Voit myös lyhentää videoita haluamasi pituisiksi. Tekemäsi tuntikooste saa oman nettiosoitteen ja oppilaat pääsevät käyttämään sitä ilman erillistä rekisteröitymistä.

Täydennyskoulutusta
Opettaja.tv:n netissä on jatkuvasti käynnissä kaikille opettajille avointa täydennyskoulutusta. Kurssit toteutetaan yhdessä virallisten koulutuskeskusten kanssa. Jotta kouluttajat voivat ohjata opintojasi Opettaja.tv:n netissä, tarvitset käyttäjätunnuksen.

Kirjoitusoikeuden keskusteluun ja blogeihin
Opettaja.tv:n keskustelupalstaa ja blogeja voi lukea ilman kirjautumistakin, mutta vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluihin ja blogeihin itse.

Miten käyttäjätunnus hankitaan?
Käyttäjätunnuksen eli YLE Passi -tunnuksen voi hankkia Opettaja.tv:n oikeassa yläkulmassa olevasta "Hanki käyttäjätunnus" -linkistä. Sieltä aukeaa YLEn yhteinen sivu rekisteröitymistä varten. Käyttäjätunnus, ns. YLE Passi, käy kaikissa Yleisradion rekisteröitymistä edellyttävissä palveluissa. YLE Passi -tunnus on ilmainen eikä YLE käytä tunnuksia mihinkään muuhun, kuin käyttäjien tunnistamiseen sitä edellyttävissä tapauksissa.

Mikäli siis olet hankkinut YLEn käyttäjätunnuksen mitä muuta YLEn palvelua varten tahansa, se käy myös Opettaja.tv:ssä.