Kerralla amis ja lukio

Kahden toisen asteen tutkinnon samanaikainen suorittaminen on suositumpaa kuin koskaan. 3-4 vuotta kestävä koulutus on haaste sekä oppilaalle että koulutuksen järjestäjälle.

Ammatillisen oppilaitoksen ja lukion toimintakulttuurit poikkeavat toisistaan. Samoja oppilaita ohjatessaan opettajien tulisi ymmärtää molempien koulujen toimintatapoja.

Ohjelmasarjassa esiintyvien toisen asteen tutkinnon suorittajien mielestä on mukavaa, että ammatti- ja lukio-opinnot vuorottelevat. He kokevat käytännön tekemisen ja teoriatiedon tarjoavan tervetullutta vaihtelua työskentelyyn.

Espoolainen Teemu suorittaa lukion lisäksi media-assistentin tutkintoa ja kuopiolainen Hanna merkonomin tutkintoa.

YLE Teema 13.4. alkaen tiistaisin klo 18.15, uusintana 15.4. alkaen torstaisin klo 9.00 ja 17.4. alkaen lauantaisin klo 8.30


Sarjan jaksot

Osa 1: Lukio ja ammattitutkinto yhtä aikaa
Kahden toisen asteen tutkinnon yhdistelmän suosio kasvaa. Opiskelumuoto on haaste nuorelle ja koululle. Toisaalta aikaa ja rahaa säästyy niin opiskelijalta kuin yhteiskunnaltakin.


Osa 2: Tavoitteena media-assistenttitutkinto ja valkolakki
Lukio ei motivoinut Teemu Aaltoa tarpeeksi. Sopiva haaste käänsi arvosanat nousuun. Nyt lähitulevaisuudessa siintää kaksi tutkintoa.


Osa 3: Päivälukiolainen ammattia oppimassa
Ensimmäisen lukiovuoden keväällä Hanna Palm kiinnostui markkinoinnista. Yhteistyössä opon kanssa räätälöitiin ylioppilas-merkonomi-opinnot. Unelmien ammatti on askeleen lähempänä.