Mediakompassin kuvakoulu

Mediakasvatusta 4-6-luokkalaisille ja vähän vanhemmillekin.

Mediakompassin kuvakoulu on suunnattu kaikille elävän kuvan alkeista, kuvakerronnasta ja kuvaamisesta kiinnostuneille yli neljäsluokkalaisille. Pääosassa on tekemisen kautta oppiminen.

Ohjelmasarjaan kuuluu myös verkkosivusto, josta löydät mm. runsaasti tehtäviä sekä kuvakäsikirjoitus- ja animaatiokoneen.Osa 1: Tarinan kiemurat
Kuvakoululaiset ryhtyvät ideoimaan ensimmäisiä elokuviaan ja käyvät käsiksi tarinoiden kiemuroihin. Ohjelmassa kurkistetaan myös oudon tv-sarjan "Kadonnut salaisuus" kuvauspaikalle.

Osa 2: Kuvan lumo
Oppilaat suunnittelevat tarinalleen elokuvallista muotoa ja käyvät läpi kuvakerronnan perusteita kuvakäsikirjoituksen ääressä. Myös "Kadonnut salaisuus" -sarjassa lumoudutaan kuvista.

Osa 3: Kameran kanssa
Hiljaisuus! Kamera! Olkaa hyvä! Kuvakoululaiset ovat nyt kuvausvaiheessa. Kaikki aina toteudu niin kuin on kuvakäsikirjoituksessa suunniteltu - ei myöskään oudossa tv-sarjassa "Kadonnut salaisuus"...

Osa 4: Leikkauksen ihme
Oppilaiden elokuvat alkavat saada lopullista muotoaan, kun kuvakoululaiset istuvat leikkauspöydän ääreen. Leikkauksen mahdollisuudet hämmästyttävät myös "Kadonnut salaisuus" -sarjassa.

Osa 5: Äänen taika
Oppilaat huomaavat, kuinka tarkkaa työtä äänen taltiointi kuvauksissa on ja kuinka äänimaailma voi muuttaa kuvan tunnelman. Kaikenlaisia ääniä kuullaan myös "Kadonnut salaisuus" -sarjassa.