yle.fi


  • Tekstikoko + | -

opettaja.tv

Sisältö


Yleistä keskusteluaKeskustelun otsikot

Luokanopettaja, oletko kohdannut työssäsi verkkokiusaamista?

Luokanopettaja, oletko kohdannut työssäsi verkkokiusaamista?

Olemme luokanopettajaopiskelijoita Jyväskylän yliopistosta ja teemme pro gradu -tutkimusta luokanopettajien verkkokiusaamisesta. Pyydämmekin verkkokiusaamista kohdanneita tai siihen osallistuneita luokanopettajia laatimaan lyhyen kirjoitelman kokemuksistaan.

Verkkokiusaaminen voi ilmetä muun muassa jatkuvana sähköpostien lähettelynä kiusaamistarkoituksessa, uhkailuna, seksuaalisena kommentointina, halventavana nimittelynä, naurunalaiseksi saattamisena, valheellisten juorujen levittämisenä ja loukkaavien kuvien tai valokuvien lähettelynä. Kiusaamisympäristönä on siis Internet eli esimerkiksi sähköposti, blogit, keskustelufoorumit ja Facebook tai muu sosiaalinen media. Kiusaajana voi olla yksittäinen oppilas, kollega, esimies, oppilaan vanhempi tai suurempi ryhmä.

Voit kirjoittaa kokemuksistasi vapaalla tyylillä ja kirjoitelman laajuuden voit itse päättää. Kunnioitamme tutkimuksen teossa tutkimukseen osallistuneiden anonymiteettia ja takaamme tunnistamattomuuden raportoinnissamme. Lähetä kirjoitelma sähköpostitse osoitteeseen elina_tahti@haminalainen.com 6.1.2013 mennessä. Vastaamme myös mahdollisiin tutkimusta koskeviin kysymyksiin.

Voit myös aloittaa julkisen keskustelun aiheesta tämän keskustelun yhteyteen. Jokainen ajatus aiheesta on meille tärkeä.

Lämmin kiitos tutkimukseemme osallistumisesta!

Elina Laurila
Elina Tähti
Jyväskylän yliopisto

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Alla olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

YLE TeemaOpetushallitus

Opettaja.tv:n uutiskirje