Erityisopetus

Osa 1: Ope, tuu auttaan!
Kati Söderlundin monimuotoluokassa on yhdeksän oppilasta, joilla kaikilla on oppimisvaikeuksia. Miten luokan arjessa toimitaan? Vierailijana on apulaisrehtori Ville-Pekka Vuorento.

Osa 2: Mihin mä nyt meen?
Koskelan ala-asteen luokkien 3B ja 4B oppilaat osaavat käyttää tietokonetta jo näppärästi. Miten tietotekniikka auttaa erityislapsia oppimaan ja millaiset tehtävät soveltuvat heille parhaiten?

Osa 3: Kullervon tarina osa 1
Antti Klemi haastaa perinteisen äidinkielen opetuksen. Millainen prosessidraama on työvälineenä ja miten se soveltuu eriyttämiseen? Entä soveltuuko draama kaikkiin oppiaineisiin?

Osa 4: Kullervon tarina osa 2
Antti Klemi opettaa äidinkieltä perinteistä poiketen draaman avulla. Draama välineenä on osoittautunut hyväksi avuksi erilaisten oppijoiden kanssa. Mutta mitä draama vaatii opettajalta?

Osa 5: Lahjakas luokka
Miten huomioida luokan lahjakkuus tuntien suunnittelussa? Auli Siipolan 8E-luokan fysiikan tunti käsittelee nopeutta. Mentorina lehtori Päivi Portaankorva-Koivisto.

Osa 6: Matikka huutaa apua
Mitä haasteita nuori matemaattisten aineiden opettaja Auli Siipola kohtaa kahden työvuoden jälkeen ja miten soppaa hämmentää kasvava erityisoppilaiden määrä?