Opetussuunnitelma

Miten opetussuunnitelmien laajuuden voi nähdä mahdollisuutena?

Ohjelmasarjassa tutustutaan eri tapoihin yhdistää opetussuunnitelma käytännön opetustyöhön.


Osa 1: Toiminnallisuus työtapana Mikkelän koulun ympäristöraati testaa, miten paljon käsienpesu kuluttaa. Opettaja Minna Salmiselle sopii toiminnallisuus, mutta sopiiko se eri oppijoille? Mukana dosentti Hannele Cantell.

Osa 2: Eheyttävä ympäristöhanke Vihreä lippu ei ole erillinen projekti vaan keino eheyttää. Opettaja Minna Salminen yhdistää projektiin monta oppimisen tavoitetta. Dosentti Hannele Cantell kannustaa eheyttämiseen.

Osa 3: Yksin vai yhdessä? Jos Milla Toivanen saisi päättää, hän ottaisi työparikseen toisen opettajan. Myös vierailijat ovat tervetulleita luokkaan. Animaatiotyön suhdetta opetussuunnitelmiin arvioi rehtori Kari Fagerholm.

Osa 4: Pulmista mahdollisuuksiin Miten opetussuunnitelmien laajuuden voi nähdä mahdollisuutena? Kurkelan koulun opettaja Milla Toivanen ei näe ongelmia ongelmina. Mentorina Keljonkankaan koulun rehtori Kari Fagerholm.

Osa 5: Mihin kirjaa tarvitaan? OPS ei velvoita oppikirjan käyttöön vaan kannustaa monipuolisuuteen. Lehtori Anne Kuusela korvasi oppikirjan lehdillä ja omilla tehtävillä. Mentorina Riitta Arvilommi.

Osa 6: Sanomalehti äidinkielessä Lehtori Anne Kuusela opetti vuoden vain sanomalehden avulla. Yhä lehdet tulevat päivittäin. Viestinnän lisäksi opiskellaan paljon muitakin äidinkielen taitoja. Mentorina Riitta Arvilommi.