Ohjelmat tv:ssä

Syksy 2011


Avoin tarina -sarjan juontaja Saana Ranta. Kuva: Jyrki Valkama / Yle.

Kaikki syksyn ohjelmat viikkokalenterissa

Tulosta itsellesi syksyn 2011 Opettaja.tv:n koko kauden ohjelmakalenteri ja ohjelmaesittelyt. Kaikki esitteissä mainitut ohjelmat lähetetään YLE Teemalla. Voit katsoa ohjelmia myös YLE Areenassa. Useat Opettaja.tv:n ohjelmat tallentuvat Opettaja.tv:n nettisivuille, josta niitä voi katsoa senkin jälkeen, kun ohjelmat poistuvat Areenasta.


Syksyn 2011 ohjelmistoKoulujen ohjelmat on merkitty kalenteriin tunnuksella . Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Tarkista ajantasaiset tiedot päivälehdistä tai yle.fi -nettisivuilta.
HUOM! YLE Teema -kanava vähentää iltapäivälähetyksiä, minkä vuoksi klo 14.00 alkavat ohjelmakirjastot poistuvat ma 10.10., ti 18.10. ja ke 12.10. lähtien.

Avoin tarinaAvoin tarina -kirjoituskampanja keräsi koululaisten tarinoita, joilla on avoin loppu. Viisi tarinaa nähdään YLE Teemalla marraskuussa 2011. Ensiesityksen jälkeen koululaiset voivat ehdottaa lyhytelokuville loppuja, joista toteutetaan kolme. Tarinat vaihtoehtoisine loppuratkaisuineen nähdään vuonna 2012.

Tehtävä koulussa, osa 1: Nasima Razmyar Jakomäen peruskoulussa.Tehtävä koulussa -sarja pureutuu koulun ongelmiin. Tehtäviä on ratkomassa yhdeksän tuttua henkilöä. Ensimmäisessä osassa Jakomäen peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset ja Nasima Razmyar pohtivat, millainen olisi aidosti monikulttuurinen koulu.

Hyppytuntia juontaa Nina Jokiaho. Kuva: Jussi Nahkuri / YLE.Viikoittaisohjelma ajan hermolla: näkökulmia ja ajankohtaista asiaa koulun arjesta kiinnostuneille. Lähetykset maanantaisin klo 18.30 YLE Teemalla. Kauden avaa keskustelulähetys "Hyvä koulu - paha koulu" ma 12.9.

Mun uutisiin voi lähettää omia videoitaMun uutiset esittää koululaisten tekemiä uutisia. Kuvaa oma uutinen ja lähetä se netin kautta. Mun uutisista kiinnostavimmat nähdään myös viikoittaisena tv-ohjelmana.Ohjelmien opetuskäytöstä ja tallentamisesta

Tv-ohjelmien opetuskäytöstä ovat sopineet Opetusministeriö, Kopiosto ja Tuotos. Esim. digiboksille opetuskäyttöön saa tallentaa tv-ohjelmia YLE TV1-, YLE TV2-, MTV3-, YLE Teema- ja FST5-kanavilta. Radiosta saa tallentaa Yleisradion lähettämiä ohjelmia. Opettajat saavat tallentaa opetuskäyttöön opetusohjelmien lisäksi em. kanavien muita ohjelmia lukuun ottamatta elokuvia, ulkomaista fiktiota ja mainoksia.

Tuotoksen sivuilla on lisätietoa ohjelmien tallentamisesta. Tuotoksesta voi mm. tiedustella erillistä lupaa kotimaisten elokuvien opetuskäyttöön.