Fysiikka ja kemia 5-6

Fysiikka ja kemia 5-6

5.-6. -luokkalaisten fysiikka ja kemia on oppimista havaintojen ja pienten kokeilujen pohjalta. Se on tutkimusmatkailua lähiympäristöstä avaruuteen. Fysiikan ja kemian perusopetuksessa edetään oppilaan omista kokemuksista ja havainnoista kohti peruskäsitteitä ja periaatteita.
päänostoAineet ympärillämme
Ympärillämme oleva maailma ja me itse koostumme erilaisista aineista. Ainetta on kaikki se, mikä vaatii tilaa ja millä on massa. Aineet kiertävät maapallolla, eivätkä ne häviä, vaan muuttavat muotoaan.
päänostoEnergia ja sähkö
Energialla tarkoitetaan yleensä jonkin esineen, aineen tai liikkeen kykyä tehdä työtä. Ilman energiaa ei tapahdu mitään. Sähkö on yksi energian muoto. Sähkön tuottamiseksi tarvitaan erilaisia luonnonvaroja ja ihmisen kehittämää teknologiaa.
päänostoVoima ja liike
Maapallolla vaikuttaa erilaisia luonnonvoimia. Esimerkiksi painovoima ja kitka ovat tuttuja sanoja, mutta mitä ne oikein tarkoittavat?
päänostoMaasta avaruuteen
Mitä kaikkea avaruudesta löytyy? Entä miten Maan ja Kuun liikkeet vaikuttavat elämäämme? Matkalla maasta avaruuteen katsellaan revontulia, vieraillaan kuussa ja tutustutaan planeettoihin.