Postikortteja Suomesta

Kuva: Risto Salovaara, YLEMaantiedon sarja alakoululaisille.

Reportteri Salla saa toimituspäälliköltä tehtäväkseen kiertää Suomea ja kertoa havainnoistaan. Matkoillaan Kainuun susirajalta Pohjanlahden rannikolle, leppoisilta Saimaan aalloilta etelän ruuhkaan ja Lapin
pakkasiin Salla tutustuu moneen alakouluikäiseen, heidän harrastuksiinsa ja kotipaikkoihinsa.

Reportteri tekee havaintoja kotimaan luonnosta ja retkikohteidensa historiasta. Tutuiksi tulevat myös rönttöset, mustamakkara, nahkiaiset, kalakukko, kampela ja kuivaliha.

Toimittajat: Risto Salovaara ja Janne Nyyssönen


Sarjan jaksot

Kuva: Risto Salovaara, YLEOsa 1: Tervareitillä.

Salla selvittelee vanhan vientituotteen, tervan, matkaa Kuhmosta Oulujokisuulle. Mitä tervareitillä tapahtuu tänään? Seppä Ilmarinen työstää edelleen pajassaan, mutta MOOP onkin uusi asia.


Kuva: Janne NyyssönenOsa 2: Savon sydämessä
Reportteri Salla raportoi mm. kuopiolaisesta muikkukukosta ja jatkaa kanavistaan tunnettua Heinäveden reittiä norppavesien halki Savonlinnaan.


Kuva: Risto Salovaara, YLEOsa 3: Karhulinnasta Näsinneulaan
Ähtärissä Salla tutustuu eläimistömme peruslajistoon. Kangasalla Kaarina Maununtytär kertoo elämästä Liuksialassa - kovin oli erilaista kuin mustanmakkaran kotikaupungissa Tampereella.


Kuva: Janne NyyssönenOsa 4: Länsirannikolla
Kokemäenjoen suulla Salla tekee havaintoja nahkiaisesta, kalojen kummajaisesta. Rannikon vanhat hautaröykkiöt kertovat muinaisesta asutuksesta, ja Turun keskiaikamarkkinoilla historia herää eloon.


Kuva: Janne NyyssönenOsa 5: Kuninkaantieltä pääkaupunkiin
Kuninkaantie, Suuri Rantatie, oli aikansa valtaväylä halki etelärannikon. Ajan jäljet näkyvät niin Fagervikissä kuin Porvoossakin, jopa Helsingin keskustassa. Mutta millaista elämä on nyt?


Kuva: Janne NyyssönenOsa 6: Napapiiriltä pikkukylään
Sarjan viimeisessä osassa reportterin tehtävän saa Heli. Hän kokeilee husky-koiravaljakkoajelua, tutustuu suden kesyttäjän pussaavaan poroon, opettelee saamenkieltä porofarmilla sekä etsii vastausta siihen, mitä on kultakuume.