Opet vaihtoon

Opet vaihtoon -sarjassa pohjoismaiset opettajat saavat hetken maistaa toistensa kouluarkea. Opettajien ammattitaito on koetuksella, kun vaihtoon menevät niin opetuskieli, koulu kuin oppilaatkin.

Oppivatko ujot suomalaiset kuudesluokkalaiset keskustelemaan vilkkaasti yhteiskunnallisista asioista yhden kouluviikon aikana? Ruotsalainen opettaja tarttuu haasteeseen ja saapuu opettamaan kielikylpyluokkaa Turkuun. Entä kuinka suomalaisopettaja selviytyy tukholmalaiskoulussa? Mitä tapahtuu, kun tanskalainen ja norjalainen opettaja vaihtavat koulua?YLE Teema ma klo 15.00 alkaen 17.3. (2. pääsiäispäivänä 24.3. ei lähetystä)
Uusinnat ma klo 18.00 ja ke klo 15.00 (maanantain uusintoja ei 17.3. eikä 24.3.)


Sarjan jaksot

1/4: Ruotsalainen Per vaihto-opena Suomessa
Per Ahlén vaihtaa viikoksi monikulttuurisen opinahjonsa kielikylpyluokkaan Kerttulin koulussa Turussa. Ovatko suomalaiset Pisa-menestyjät pelkkiä mallioppilaita?

2/4: Suomalainen Liisa vaihto-opena Ruotsissa
Liisa Suopanki Turusta vaihtaa rauhallisen luokkansa viikoksi monikulttuurikouluun Tukholman liepeillä. Miten hän pärjää luokassa, jossa hälinää riittää? Liisa Suopanki on myös opettaja.tv:n Studion vieraana ti 25.3. klo 15.30 (uusinnat ti klo 18.00, to klo 15.30 ja la klo 8.40)

3/4: Tanskalainen Louise vaihto-opena Norjassa

4/4: Norjalainen Tor vaihto-opena Tanskassa
Torleif Holvik vaatii omilta oppilailtaan kuria ja järjestystä. Miten hän selviytyy oppilaiden vapautta korostavassa, modernissa tanskalaiskoulussa?