Sijaisope: näin selviydyt hengissä

Sijaisen selviytymispakki on ohjelmasarja kaikkien sijaisopettajien tueksi, koulutukseksi ja viihteeksi. Sarjassa seurataan komedian keinoin sijaisopettajan työpäivää ja kuullaan oikeiden sijaisten hyviä ja huonoja kokemuksia koulumaailmasta.

Fiktio-osuudessa koville joutuvaa sijaista esittää näyttelijä Paavo Kerosuo ja hänen kommelluksiaan yläkoulun luokissa, opettajanhuoneessa ja välitunneilla kommentoi stand up -koomikko Marko Kämäräinen. Tuotanto Susamuru Oy. Tuottaja Sari Isotalo. Tuottaja YLEssä Leila Haltia.


Sarjan jaksot


1/4: Daavid ja Goljat hammaslääkärissä
Sijaisopettaja Jami herää aamulla soittoon, joka kutsuu hänet töihin tuntemattomaan kouluun. Ensimmäinen haaste on löytää oikea koulu ja luokka ja saada selville, keitä luokassa on.2/4: Föhr ei ole tuuli
Jami ei ehdi valmistautua tunteihin kunnolla, ja omat pohjatiedot ovat aavistuksen päässeet ruostumaan. Opettajainhuoneen kahvikassa ja käytävällä tappeleva poikaporukka tulevat tutuiksi.3/4: Tervetuloa opettajainhuoneeseen
Jami tutustuu lähemmin värikkäisiin kollegoihinsa sekä valtionhallinnon veikeisiin sääntöihin.
4/4: Kuka sen skootterin kaatoi?
Jami yrittää selvitä hengissä myös välitunneilla ja toimia mahdollisuuksien mukaan kasvattajana. Mutta sitten keulii skootteri ja Jami on vaikeuksissa.