Nisäkkäät synnyttävät yleensä eläviä poikasia, joita ne ruokkivat imettämällä. Suomen luonnossa elävistä nisäkkäistä osa on luonnonvaraisia, osa ihmisen tuomia lajeja.
Hirvisonni on Suomen painavin eläin. Se voi painaa jopa 600 kiloa. Mahtava eläin myös syö paljon, kesäisin jopa 50 kiloa vuorokaudessa. Koostaan huolimatta hirvi on melko ketterä eläin.
Saimaannorppa jäi eristyksiin noin 8000 vuotta sitten, kun Laatokka ja Saimaa kuroutuivat irti merestä. Järvialueille jääneiden norppien oli sopeuduttava erilaisiin oloihin kuin meressä asuvien yksilöiden.
Siili on sympaattinen kaveri, joka syö selkärangattomia eläimiä ja viettää talvet talvihorroksessa. Suomen ensimmäiset havainnot siileistä ovat 1800-luvulta.
Vaikka päällisin puolin näyttää siltä, että majavien luomat rakennelmat ovat vain sinne tänne pinottuja puita ja oksia, se ei pidä paikkaansa. Majavan asumukset ovat erittäin tarkasti tehtyjä.
Ensimmäiset piisamit tuotiin Suomeen 1919 ja ne vapautettiin Kajaanin seudulla. Vuonna 1922 laji sai vakinaisen aseman. Nykyään piisami elää ympäri Suomea. Myös Ruotsin ja Norjan piisamikannat ovat peräisin Suomesta.
Minkki on tulokaslajeista kaikkein harmillisin. Se tuotiin Suomen 1920-luvulla. Sitä oli tarkoitus pitää häkkieläimenä, mutta se ei onnistunut. Minkit karkailivat ja levisivät tehokkaasti Suomen luontoon.