Sisältö


International Maj Lind piano competition on yle.fi from May 16.

Maakunnissa

Eilen olikin blogivapaa päivä, sillä olin itse poissa kilpailutoimistosta. Mutta: kilpailu hajaantui eilen ympäri Suomen, toimisto purettiin ja pakattiin laatikoihin (ei uskoisi mutta vain muutama laatikko riitti!), ja lopulta laatikot kannettiin R-talon alakertaan. Sinne perustettiin uusi kilpailupiste Helsingissä oleville kilpailijoille – tukikohdaksi, sillä on mukavaa että kilpailijoilla on paikka minne mennä silloin kun me sihteeristö olemme maakunnissa.

Tänään saavuin itse Jyväskylään, täällä tapasin jälleen neljä Jyväskylä Sinfonian kanssa soittavaa välieräläistä. Itse kilpailijat saapuivat jo eilen, ja olivat täysillä jo harjoitelleet tänään orkesterin kanssa. Harjoitukset pidettiin nyt Jyväskylän orkesterin harjoitustiloissa, jotka muuten mielenkiintoisesti sijaitsevat eräänlaisen ostoskeskuksen yläkerrassa. Hauskaa, että heti orkesterin tiloihin johtavissa rappusissa alkoi vaimeana kuulua Shostakovitsin sellokonsertto, absurdi tunne ostoskeskuksessa.

Kävin itse tarkistamassa jo Jyväskylän teatterin, missä konsertit pidetään. Aallon suunnittelema teatteri, tuli kotoisan Finlandiatalomainen olo.

Kilpailusihteerin työ on tällä hetkellä matkanjohtajan työtä. Hyvin rauhallista! Kilpailijat keskittyvät nyt täysillä omiin suorituksiinsa, olemme hajaantuneet kukin omiin hotellihuoneisiimme. Ajattelen ”kuopiolaisia” kilpailijoita, he ovat juuri tällä hetkellä tositoimissa... Huomenillalla päästään täälläkin konsertoimaan.

Sihteeristö on myös koko ajan yhteydessä toisiinsa. Tiedämme, mitä missäkin tapahtuu ja kenen toimesta. Huomenna lähtee sihteeri Ouluun ja ainoastaan kullanarvoiset kuljettajamme ja sisäänheittäjämme jäävät Helsingin päähän.

Nyt lähinnä, muiden kilpailun asioiden hoidon lomassa, ”odottelen”, että minua tarvitaan :)

Joku soittaa muuten selloa tässä hotellissa...

Ei muuta tällä kertaa.

Eeva

Recent comments