Pekingin olympiakisat 2008, Ammunta

Pronssimitalisti Häkkinen palasi Suomeen

julkaistu 21.08.2008 klo 18.23

Henri Häkkinen. Henri Häkkinen.
Kuva: YLE

Ilmakiväärin olympiapronssia Pekingissä voittanut Henri Häkkinen palasi kotimaahan torstaina. Ampuja paljasti, ettei komeaa saavutusta ole vielä ehditty juhlia toden teolla.

- Pronssia juhlittiin aika laimeasti Pekingissä. Siinä oli heti ilmakiväärin jälkeen muita kisoja. Niihin sitten valmistauduimme ja kisojen jälkeen kävimme vähän syömässä illallista. Se oli pääasiassa siinä, Häkkinen sanoi.

Hän toivoo mitalin poikivan sen verran itseluottamusta ja rutiinia, että tie veisi jatkossakin arvokisafinaaleihin. Omien sanojensa mukaan Häkkinen jatkaa uraansa "toistaiseksi". Näillä näkymin tähtäimessä ovat ainakin Lontoon olympiakisat.

- Ilmakivääri on tällä hetkellä päälajini. Jos siihen jotakin tulee toiseksi päälajiksi, niin ne ovat sitten ne pienoiskiväärilajit, jotka oikeastaan todennäköisesti nostavat pikkuisen määrää harjoittelusta, hän pohtii.

Häkkisen kämppäkaverina Pekingissä oli kokenut arvokisakävijä Juha Hirvi, joka itsekin on päässyt mitalin makuun olympiakisoissa.

- Meidän yhteiselomme oli oikein mutkatonta. Siinä piiskasimme toisiamme kuntoon ja onnistuimme siinä ihan kohtuullisen hyvin, naurahti Häkkinen.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita