Pekingin olympiakisat 2008, Baseball ja softball

USA hävisi viimeisen softball-finaalin!

päivitetty 21.08.2008 klo 17.17

softball-maila Softball-maila heilahtaa kovaa.
Kuva: EPA

Japani löi kolminkertaisen olympiavoittaja USA:n olympialaisten softballfinaalissa 3-1. Softball esiintyi Pekingissä viimeistä kertaa olympialajina.

Japanin syöttäjä Yukiko Ueno hääri etunenässä Japanin päättäessä USA:n 22 ottelua kestäneen voittoputken olympia-areenoilla.

Softball tuli olympialaisiin ensimmäistä kertaa vuonna 1996 Atlantassa. USA voitti tuon jälkeen kaikki mahdolliset olympiakullat. Paitsi Pekingin.

Japani selvisi finaaliin USA:a vastaan dramaattisesti voittamalla Australian 12. vuoroparissa 4-3. Torstain kahdessa pelissä Japanin loistokunnossa ollut syöttäjä Yukiko Ueno heitti yhteensä 21 vuoroparissa, mutta hänen kätensä ei vapissut. Softballissa pelataan yleensä 7. vuoroparia.

- Uskoin vahvasti voittoomme, sanoi ikionnellinen Ueno yllättävän finaalivoiton jälkeen.

USA:n ylivoimaa lajissa on pidetty tärkeimpänä syynä miksi softball pudotettiin tulevista Lontoon kisoista 2012.

- Tämä on iso rohkaisu ja motivaattori meille saadaksemme softball takaisin olympialaisiin. Me viemme lajia joku puolelle maailmaa, maailman joka nurkkaan, puhisi Japanin valmentaja Haruka Saito voiton jälkeen.

Suomalaisille hieman oudompi laji softball on amerikkalaisten jalostama ja hallitsema laji. Pekingissäkään ei pitänyt olla kuin yksi vaihtoehto mestariksi. Mutta niin vaan kävi, että Japanin naiset tulivat ja voittivat USA:n olympiafinaalissa. Pronssia toistaiseksi viimeisessä olympiasoftballissa vei Australia.

YLE-AFP

Ajankohtaisia urheiluaiheita