Pekingin olympiakisat 2008, Muut uutiset

David Beckham esiintyy Pekingin päättäjäisissä

julkaistu 22.08.2008 klo 10.34

Kuva: YLE

Englantilaisjalkapalloilija David Beckham esiintyy sunnuntaina pidettävissä Pekingin olympiakisojen päättäjäisissä, kun olympialippu ojennetaan seuraavat kesäkisat järjestävälle Lontoolle. Kiinassa huippusuosittu Beckham nähdään kahdeksanminuuttisessa ohjelmanumerossa, joka esittelee vuoden 2012 isäntäkaupunkia.

Los Angeles Galaxyssa pelaavan Beckhamin lisäksi Linnunpesän estradilla nähdään muun muassa rock-yhtye Led Zeppelinin kitaristi Jimmy Page, englantilaislaulaja Leona Lewis sekä aiemmissa olympiakisoissa menestyneitä urheilijoita.

Myös brittien pääministeri Gordon Brown on katsomassa ohjelmanumeroa, jossa Pekingin pormestari Jinlong Guo ojentaa olympialipun Lontoon kollegalleen Boris Johnsonille. Beckhamin roolista esityksessä ei ole annettu tarkempaa tietoa.

Lontoon olympiakisojen seremoniavastaava Bill Morris lupaa, että eurooppalaiskaupunkia esittelevä ohjelmanumeron on hauska ja yksinkertainen: mitään Pekingin kunnianhimoista avajaisseremoniaa vastaavaa ei ole yritetty saavuttaa.

- Emme todellakaan yritä kilpailla Pekingin kisajärjestäjien kanssa. Esityksestämme tulee kuitenkin nuorekas, kirjava ja äänekäs. Tämä on myös hyvä tilaisuus juhlistaa joukkueemme hienoa menestymistä Pekingissä, Morris selittää.

Katso Pekingin olympiakisojen päättäjäiset sunnuntaina 24.8. TV2:ssa kello 14.55 alkaen.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita