Pekingin olympiakisat 2008, Nykyaikainen viisiottelu

Naisten kulta Saksaan

julkaistu 22.08.2008 klo 15.44

Kuvassa Lena Schöneberg Lena Schöneberg voitti naisten nykyaikaisen viisiottelun
Kuva: EPA

Saksan Lena Schöneborn voitti naisten nykyaikaisen viisiottelun kultamitalin tänään.

Schöneborn on entinen uimari ja hyvä juoksija. Hänen heikoin lajinsa viisiottelussa on yleensä ollut ratsastus. Tänään 22-vuotias berliiniläinen onnistui siinä täydellisesti. Hän oli ratsastuksessa neljäs. Näin hän onnistui saamaan 76 pisteen johdon Iso-Britannian Heather Felliin ennen viimeistä lajia, 3000 metrin juoksua.

Heather Fell lähti tavoittelemaan juoksussa eroa kiinni raivoisasti. Gundersen menetelmällä sekunneiksi muutettuna tuo 76 pistettä oli n.20 sekuntia. Fell onnistuikin tavoittamaan Schöneborgia. Hän sijoittui 3000 metrillä viidenneksi, yhteensä kisassa oli mukana 36 kilpailijaa. Fell sai näin kutistettua eroa saksalaiseen. Matka loppui kuitenkin kesken ja yhdeksänneksi juoksussa sijoittunut Schöneborn varmisti ensimmäisen olympiakultansa.

Kolmanneksi kisassa nousi loistavalla juoksullaan Ukrainan Victoria Tereshuk. Hän sijoittui 3000 metrillä toiseksi ja nousi näin mitaleille.