- 43 suomalaisurheilijaa
- 117 lajia
- 14 urheilumuotoa
- ei muita hakijakaupunkeja

Osallistujamäärä oli alhaisin sitten vuoden 1904 kisojen. Yhtenä syynä pidettiin Kalifornian sijaintia, yhtenä maailmanlaajuista lamaa. Kisat kestivät ensimmäistä kertaa 16 päivää. Kisojen kesto on tämän jälkeen vaihdellut 15 ja 18 päivänä välillä. Vuosina 1900-1928 kisat kestivät vähintään 79 päivää.

Kisoissa miehet oli majoitettu olympiakylään, naiset yöpyivät luksushotellissa.

Palkintokorokkeet olivat ensimmäistä kertaa käytössä, voittajan maan lippu nostettiin salkoon ja kansallishymni soitettiin. Palkintoseremoniaa muutettiin niin, että se pidettiin joka kerta heti kisan jälkeen eikä päättäjäispäivänä, kuten aikaisemmin.

Lamasta kärsivä Suomi lähetti Los Angelesiin kaikkien aikojen pienimmän joukkueen virallisiin kesäkisoihin eikä menestyskään ollut edellisvuosien tapaista. Yksi syy tähän oli se, että Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julisti Paavo Nurmen sekä myös ranskalaisen Jules Ladoumèguen ammattilaisiksi ja esti heidän osallistumisen kisoihin. Puolan Janusz Kusocinski katkaisikin Suomen vuodesta 1912 kestäneen voittoputken 10 000 metrillä.

Ilman mitaleja Suomi ei kuitenkaan jäänyt, sillä muun muassa keihäsmiehet ottivat kolmoisvoiton ja suomalaisvoimistelijat toivat viisi mitalia.

Tiesitkö että...

... Kisat olivat kovatasoiset, sillä niissä tehtiin 18 maailmanennätystä. Yleisurheilussa rikottiin kaikki muut ennätykset kuin pituushypyn ME. Myös yleisömäärässä tehtiin ennätys. Jo pelkästään avajaisia seurasi paikan päällä 100 000 katsojaa.

... Kisoissa käytettiin automaattista ajanottoa, jolla saatiin ajat aina sekunnin sadasosiin asti. Lisäksi tiukoissa tilanteissa voitiin käyttää maalikameraa ratkaisijana.

... 14-vuotiaasta japanilaisesta Kusuo Kitamurasta tuli nuorin urheilija, joka voitti yksilölajissa kultaa.

... Jalkapallo poistettiin ohjelmasta.

... Japani voitti viisi kultamitalia miesten uinnissa.

... Babe Didrikson voitti mitalin kaikissa lajeissa, joihin hänen annettiin osallistua: kultaa 80 metrin aidoissa ja keihäänheitossa, hopeaa korkeushypyssä. Virkailijat eivät antaneet hänen osallistua kahteen muuhun lajiin.