- 79 suomalaisurheilijaa
- 237 lajia
- 25 urheilumuotoa
- muut hakijakaupungit: Nagova JPN

Soulin kisoissakaan ei vältytty boikotoinnilta, sillä Pohjois-Korea ei suostunut yhteisiin kisoihin Etelä-Korean kanssa eikä osallistunut. Pohjois-Korea sai mukaansa Kuuban, Etiopian, Seychellit ja Nicaraguan. Siltikin osallistujamaiden määrässä tehtiin jälleen uusi ennätys: 159 maata, joista 52 maata saavutti mitalin ja 31 kultamitalin.

Olympiasoihdun toi stadionille 76-vuotias Sohn Kee-chung, joka voitti vuoden 1936 Berliinin kisojen maratonin. Sohn joutui tuolloin osallistumaan kisoihin japanilaisella nimellä, sillä Japani oli tuolloin miehittänyt Korean.

Suurvaltojen kohdatessa ensimmäistä kertaa boikottikisojen jälkeen Suomen menetys jäi varsin vaatimattomaksi. Neljän mitalin saalis oli Suomen siihenastisen kesäkisahistorian pienin.

Tapio Korjus nousi Suomen joukkueen sankariksi kiskaisemalla viimeisellä heitollaan olympiakultaa keihäässä. Seppo Räty täydensi suomalaisjuhlaa pronssilla. Kaksi muuta mitalia tuli toisesta varsin perinteisestä suomalaislajista: painista.

Tiesitkö että...

... Pöytätennis liitettiin ja tennis palasi 64 vuoden tauon jälkeen olympiaohjelmaan.

... Kanadan Ben Johnson juoksi 100 metrin ME-ajan, mutta kärähti myöhemmin anabolisista steroideista. Johnson kertoi myöhemmin, että hän oli panikoinut loukkaantumisen jälkeen ja yrittänyt päästä takaisin kilpailukuntoon vilpillisin menetelmin. Dopingkäry keräsi kisojen suurimmat otsikot. Johnsonin kultamitali luovutettiin USA:n Carl Lewisille.

... Calgaryn talviolympialaisissa kaksi pikaluistelumitalia saavuttanut Christa Luding-Rothenburger (GER) voitti hopeaa pyöräilyssä. Hänestä tuli näin ainoa urheilija, joka on voittanut samana vuonna olympiamitalin sekä talvi- että kesäkisoissa.

... Steffi Graf (GER) kruunasi Grand Slam -kautensa voittamalla naisten olympiatenniksen.

... Florence Griffith-Joyner (USA), joka tuli tunnetuksi myös värikkäistä pitkistä kynsistään, dominoi naisten pikamatkoja. Hän voitti 100 m, 200 m ja 4x100 m ja otti hopeaa 4x400 viestissä.

... Ensimmäistä kertaa kaikki mitalistit kouluratsastuskisassa olivat naisia.

... Greg Louganis (USA) selviytyi ponnahduslaudan finaaliin, vaikka löi päänsä lautaan ja sukelsi veteen verta vuotavana. Louganis ei antanut tämän häiritä häntä finaalissa, vaan voitti toisen perättäisen olympiakultansa. Louganis kertoi myöhemmin, että hänet oli testattu HIV-positiiviseksi vain kuusi kuukautta ennen Seoulin kisoja, ja kisojen alkaessa hänellä oli jo aids-lääkitys päällä.

... Matt Biondi (USA) voitti seitsemän mitalia, joista viisi oli kultaista.

... Itä-Saksan uimari Kristin Otto jäi vain niukasti Mark Spitzin seitsemän kultamitalin saavutuksesta ja voitti kuusi kultaa.

... Ruotsalaisesta miekkailijasta Kerstin Palmista tuli ensimmäinen naisurheilija, joka on osallistunut olympiakisoihin seitsemän kertaa.

... Kanadalainen Lennox Lewis voitti superraskaan sarjan olympiakultaa. Lewisistä tuli myöhemmin ammattilainen ja hän voitti Iso-Britannian väreissä raskaan sarjan mestaruuden.