Pekingin Ankkalammikko

Kunniataulukot

julkaistu 24.08.2008 klo 15.35

Olympiatuli on sammunut. Täytyy myöntää, että viimeiset päivät mentiin jo aika pienellä liekillä. Työpäivät ovat olleet pitkiä ja viisi viikkoa erossa kotimaasta ja kavereista on melkoisen pitkä aika.

On aika tuoda esiin kisojen voittajat. Ja tällä kertaa ei puhuta pelikenttien sankareista, vaan toimituksen hiljaisista ahertajista, työn sankareista.

Työhuumorin ja jännityksen ylläpitämiseksi kellaritoimistomme seinällä on komeillut kisojen aikana kaksi fläppitaulua. On ollut kisapoika –kilpailu ja kymmenen varmaa voittajaa –veikkaus.

Jälkimmäiseen on pitänyt laittaa kilpailun nimen mukaisesti kymmenen varmaa olympiavoittajaa. Lajit ovat olleet vapaasti valittavissa.

Kaj Kunnaksen rivi näytti hyvältä, kun Michael Phelps voitti kahdeksan kultaa. Rasti tuli kuitenkin ruutuun, kun Australian Grant Hackett ei yltänyt kuin hopealle. Aika monen muun listaan ilmestyi rasti, kun Yhdysvaltain naiset hävisivät softballin finaalin Japanille.

Kilpailun voittaja ja olympiakultaa: Lauri Sihvonen, netti/teksti tv -toimitus! Onnittelut!

Kisapojat ja -tytöt!

Kisapoikakilpailussa pisteitä kerättiin aivan toisella periaatteella. Ja tämä on se kunniataulukko, jonka kärkipaikalla kukaan ei välttämättä halua kisojen päättyessä komeilla.

Eräs selostaja unohti paluumatkalla hallista selostuslaitteensa bussiin. Norjalainen kollega keräsi salkun talteen ja palautti toimistolle. Onneksi salkun kyljessä komeili YLE. Kolme kisapoikaa selostajalle.

Eräs selostajakaksikko kuulutti puolestaan Roger Federerin tenniksen nelinpelin voittajaksi jo kahden erän jälkeen, vaikka finaali pelattiin paras viidestä -systeemillä. Sitä ropisi muutama kisapoika mieheen, vaikka samaan lankaan menivät myös useat muiden maiden kollegat.

Kuvaajien mainetta piti yllä kameramies, joka menetti malttinsa, kun langattomat mikit eivät ottaneet toimiakseen. Hän päätti hieman ”näpäyttää” kameraa, mutta nyrkki osuikin kameran plasmanäyttöön, joka meni tietysti rikki.

Pisteitä tuli myös siitä, kun oli unohtanut lompakkonsa yläkerran ravintolaan, ja huomasi sen vasta kun toimiston ovelle ilmestyi vapaaehtoinen, joka huusi kiinan murteella Vesan nimeä. Rehellistä porukkaa!

Allekirjoittaneen pisteet tulivat sekoilusta vuosilukujen kanssa. Pertti Karppisen ensimmäisestä soutumitalista on yli kolmekymmentä vuota, mutta viimeisestä paljon vähemmän. Käsi pystyyn, myönnän virheeni.

Kisapoika-kilpailun voittoon ylsi lopulta toimituksemme tutkiva journalisti Petri Sjöblom. Joka muuten antoi nimensä julkaistavaksi. Onnittelut!

Sjöblom avasi pistetilinsä jo heti tulomatkalla, kun käveli ulos koneesta unenpöpperössä ja unohti lähes koko omaisuutensa koneeseen. Muut odottelivat pitkään ja hartaasti, kun hän kävi korjaamassa tavaransa talteen.

Mielestäni kisapoikapisteitä olisi voinut antaa myös sille japanilaismiehelle, jonka kanssa radiotoimittajamme osui samaan aikaan pisuaarille. Ennen toimenpidettä hän kaivoi taskustaan kumihanskat. Toimittajamme ei jäänyt katsomaan pesikö hän vielä toimenpiteen jälkeen kädetkin.

Beckham paikalla

Seuraavat olympiakisat käydään sitten neljän vuoden päästä Lontoossa. Pekingin päättäjäisten vetonaulaksi oli sen takia valittu, kukapas muu, kuin jalkapalloilija David Beckham.

Yhdysvalloissa ammatikseen potkiva Beckham on oppinut selkeästi fanittamaan uudessa kotimaassaan myös koripalloa. Hän oli nimittäin katsomassa USA:n ja Espanjan välistä olympiafinaalia.

Kun Beckhamin kasvot ilmestyivät kesken pelin suurelle valotaululle, katsojien keskittyminen herpaantui. Hän keräsi varmasti korisfinaalin suurimmat suosionosoitukset. Se johtunee tietysti siitä, että Beckhamin faneja löytyi sekä yhdysvaltalaisten, espanjalaisten kuin kiinalaistenkin katsojien joukosta.

Hallin onnellisimmaksi ja kadehdituimmaksi naiseksi Beckham teki Yhdysvaltojen naisten joukkueen pelaajan Lisa Lesleyn, antamalle tälle katsomoon heitetyn kisamaskotin.

Inka Henelius, Peking

Aiemmat:

Ajankohtaisia urheiluaiheita