Singaporelle ensimmäinen olympiamitali 48 vuoteen

päivitetty 15.08.2008 klo 16.13

Tianwei Feng oli Singaporen sankari välieräsarjassa Etelä-Koreaa vastaan.
Kuva: EPA

Singapore varmisti ensimmäisen olympiamitalinsa sitten vuoden 1960, kun maan naisjoukkue selvisi pöytätennisturnauksen loppuotteluun. Välieräsarjassa kaatui tähän mennessä voittamaton Etelä-Korea otteluvoitoin 3-2. Singaporen viimeisin olympiamitali on painonnostohopea vuodelta 1960 Roomasta.

Välieräkamppailun sankarittareksi nousi Tianwei Feng, joka aloitti sarjan puhtaalla 3-0-voitolla Ye Seo Dangista.

Sarjan toisessa ottelussa nähtiin olympiaturnauksen tähän mennessä parasta antia, kun maailmanlistan sijalla kuusi oleva Jia Wei Li ja Kyung-ah Kim taistelivat täydet viisi erää.

Aiemminkin uransa suurissa otteluissa hermoillut Li oli jälleen malttamaton ratkaisupalloissa: singaporelainen menetti 2-1-eräjohdon, ja Kim vei koko ottelun erin 5-11, 11-8, 9-11, 11-6, 11-9.

Singapore otti jälleen johdon, kun Li selätti parinsa Yue Gu Wangin kanssa korealaiskaksikon nelinpelissä suoraan kolmessa erässä.

Voitosta hullaantunut Wang palautettiin kuitenkin tylysti maan pinnalle, kun Ye Seo Dang kukisti singaporelaisen 29 minuutissa erin 3-0.

Ratkaisevassa kamppailussa vakuuttavasti esiintynyt Feng väänsi voiton Mi Young Parkista, ja singaporelaisten mitalijuhlat olivat valmiita alkamaan. Valmentaja Guodong Liu oli pelaajien tavoin tyytyväinen saavutukseen.

- Olen todella ylpeä saadessani auttaa Singaporea voittamaan olympiamitalin. Olen ollut mukana joukkueessa vasta reilut kaksi vuotta, Liu iloitsi.

Singapore kohtaa loppuottelussa turnauksen suurimman ennakkosuosikin Kiinan.