Pekingin olympiakisat 2008, Purjehdus

Tenkasen olympiadebyytiksi kirjattiin 22. ja Colluran 29. sija

julkaistu 18.08.2008 klo 15.03

Pierre Collura Vasta 19-vuotias Pierre Collura sai roppakaupalla arvokasta kokemusta Pekingistä.
Kuva: YLE

Suomen nuorten Laser-purjehtijoiden olympiaurakka päättyi maanantaina, kun viimeiset kaksi alkusarjalähtöä saatiin päätökseen. Tuula Tenkasen loppusijoitukseksi Laser radialissa jäi 22. sija ja Pierre Colluran miesten Laser-luokassa 29.

Molempien olympialaisdebytanttien tulos jäi tavoitteesta.

- Tietysti harmittaa. Toivoin, että olisin voinut purjehtia paremmin, Tenkanen kuvaili tuntojaan.

- Vaikeuksia oli taktiikan kanssa, mutta muiden taso ei yllättänyt, koska tunsin heidät entuudestaan, 18-vuotias purjehtijalupaus kertoo.

Radialin tuloksissa lähtösijoitusten vaihtelu piti tilanteen tiukkana. Tenkasen huonoin poisheitetty lähtösijoitus oli ainoa lopputulosta heikompi sijoitus. Huomiseen mitalipurjehdukseen seitsemän pisteen etumatkalla lähtee USA:n Anna Tunnicliffe, toisena Liettuan Gintare Volungeviciute ja kolmantena Kiinan Lijia Xu.

25 parhaan joukkoon tavoitteensa asettanut Pierre Collura pettyi niin ikään lopputulokseensa ja suomea toisena äidinkielenä puhuva purjehtija äänsi ainakin kirosanat moitteettomasti tulokset nähtyään.

- Vähän ärsyttää, koska mahdollisuudet oli parempaan. Nyt vaan ei onnistunut, Collura sanoo.

Tulevaisuuden kannalta 19-vuotias Collura on kuitenkin tyytyväinen olympiaregatasta saatuun kokemukseen.

- Olen oppinut paljon, koska olosuhteet olivat vaikeat. Tämä oli hyvä paikka oppia, vaikka tulokset olisivat voineet olla parempia.

Miesten puolella varmistusta vaille kultamitalissa on kiinni Ison-Britannian Paul Goodison, hopeaa tavoittelee Ruotsin Rasmus Myrgren ja tiukassa pronssitaistossa mitalinsyrjästä kiinni pitää Portugalin Gustavo Lima.

Laserissa purjehdittiin tänään 8. ja 9 lähtö, ja alkusarjasta jää kokonaan pois viimeinen lähtö. Huomenna purjehditaan niin Laserin kuin Laser radialinkin mitalipurjehdus.

Naisten RS:X -purjelaudoissa Tuuli Petäjä jäi tämänpäiväisillä lähtösijoituksilla 16 ja 11 auttamattoman kauas finaalipaikasta. Huomenna purjehditaan vielä yksi alkusarjalähtö, jossa Petäjällä on mahdollisuus enää kaunistella tämän hetken 16. sijaa. Luokan mitalipurjehdus purjehditaan keskiviikkona.

Tänään oli Australian vuoro juhlia kahta kultamitalia kengurumaan edustajien noustessassa korkeimmalle korokkeelle sekä miesten että naisten 470-luokissa. Miehissä Nathan Wilmot ja Malcolm Page varmistivat voittonsa jo ennen mitalipurjehdusta. Maanantain finaalissa hopealle nousi brittivenekunta Nick Rogers ja Joe Glanfield. Pronssia otti Ranskan Nicolas Charbonnier ja Olivier Bausset.

Naisten puolella kultaa vei kymmenen pisteen turvin Elise Rechichi ja Tessa Parkinson. Hopealle ylsi ennakkosuosikit Hollannin Marcelien de Koning ja Lobke Berkhout. Himmeimmät mitalit veivät Brasilian Fernanda Oliveira ja Isabel Swan.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita