Pekingin olympialaiset 2008, Suomalaistulokset

Keskiviikko 13.8.

julkaistu 13.08.2008 klo 14.56

Kuva: YLE

Keskiviikon parhaimmasta suomalaissuorituksesta vastasi Hanna-Maria Seppälä, joka yltyi hurjaan SE-vauhtiin 100 metrin vapaauinnin alkuerässään. Peräti 0,4 sekuntia aikaan 53,60 Suomen ennätystä parantanut Seppälä oli alkuerien nopein nainen ja lähtee suurin odotuksin torstain välieriin. Matti Hatavan kisaurakka päättyi jousiammunnan toiselle pudotuskierrokselle.

58:nneksi jousiammunnan alkukilpailussa sijoittunut Matti Hatava kaatoi Iso-Britannian Simon Terryn ensimmäisellä pudotuskierroksella pistein 105-104 ja selvisi 32 parhaan joukkoon. Terry oli seitsemänneksi tarkin alkukilpailussa.

Hatavan noutaja tuli kuitenkin toisella pudotuskierroksella, kun malesialainen Chu Sian Cheng oli suomalaista parempi pistein 110-102.

Hanna-Maria Seppälä eteni 100 metrin vapaauinnin välieriin alkuerien ykkösajalla. Suomalainen paransi matkan Suomen ennätystä peräti 0,4 sekunnilla aikaan 53,60.

Noora Laukkanen karsiutui jatkosta 200 metrin rintauinnissa. Suomen joukkueen nuorin urheilija ei päässyt olympia-altaassa parhaaseen iskuun, sillä 15-vuotias jäi ajallaan 2.38,97 reilusti ennätyksestään.

Ynglingeissä Silja Lehtisen kipparoima venekunta ajautui päivän ainoassa osapurjehduksessa lähtölinjalla väistötilanteeseen venäläisten kanssa ja he joutuivat väistämään linjan yli liian aikaisin. Varaslähdön hyvitettyään muut olivat päässeet liikaa karkuun ja lähtösijoitukseksi tuli toiseksi viimeinen 15. sija. Kokonaistilanteessa naisisto on 11. sijalla kahden pisteen päässä mitalipurjehduspaikasta.

Finnjollissa Tapio Nirkko jäi kärjen vauhdista sijoittumalla päivän lähdössä 16:nneksi. Kokonaistilanteessa Nirkko on sijalla 15, kun matkaa mitalipurjehdukseen pääsevään kärkikymmenikköön on 18 pistettä.

Laser-radalla päivä oli kaksijakoinen, kun Pierre Collura jatkoi hyviä otteitaan sijoittumalla 18:nneksi päivän lähdössä, mutta Tuula Tenkanen tippui 17:nneksi. Päivän lähdössä Tenkanen oli 25., mikä ei nuorta lupausta lämmittänyt.

Pierre Collura on toisen päivän jälkeen niin ikään sijalla 17. Parhaan 25 joukkoon tavoitteensa asettanut 19-vuotias Collura oli tyytyväinen suoritukseensa, mutta jätti myös parannettavaa seuraaville päiville.

470-radalla suomalaisten esitykset eivät tuoneet piristystä päivään, kun Niklas Lindgren ja Heikki Elomaa pitävät joukon perää sijalla 29. Miehistöllä on rasitteenaan eilen jälkeenpäin saatu hylkäys neljännestä lähdöstä. Tänään miehistö purjehti sijoitukset 25 ja 19.