Pekingin olympialaiset 2008, Suomalaistulokset

Sunnuntai 17.8.

julkaistu 17.08.2008 klo 17.57

Kuva: YLE

Suomen mitalitili sai sunnuntaina täytettä, kun Sanna Stén ja Minna Nieminen soutivat pariairokaksikon olympiahopeaa. Päivän toisesta hyvästä suomalaissuorituksesta vastasi kauden parhaan vireensä miesten moukarifinaalissa löytänyt Olli-Pekka Karjalainen, joka sijoittui kuudenneksi.

Suomalaissoutajat Sanna Stén ja Minna Nieminen voittivat pariairokaksikon olympiahopeaa. Kaksikko täytti Suomen olympiajoukkueen kolmen mitalin tavoitteen komealla taistelulla.

Olli-Pekka Karjalainen löysi miesten moukarinheiton finaalissa kauden parhaan vireensä ja sijoittui kuudenneksi tuloksella 79,59. Olympiakullan vei slovenialainen Primoz Kozmus huippusarjalla.

Suomalaisista purjehtimaan pääsivät tänään Tuula Tenkanen, Pierre Collura ja Tuuli Petäjä. Mitalipaikkaa tavoitteleva purjelautailija Tuuli Petäjä otti päivän kahdessa lähdössä sijat 16 ja 12, mikä riittää 15:nteen sijaan kokonaistuloksissa. Kymmenen kärkeen matkaa on 21 pistettä, kun jäljellä on kolme lähtöä.

Laser-radalla päästiin purjehtimaan vain yksi lähtö liian kovan tuulen estäessä muiden lähtöjen startit. Tuula Tenkanen purjehti ainoassa lähdössä sijalle 20 ja Pierre Collura omassa lähdössään sijalle 25. Tenkanen on nyt kokonaistilanteessa 22. ja Collura sijalla 24.

Kuudensissa olympiakisoissa kilpaillut, kahdeksan vuoden takainen olympiahopeamitalisti Juha Hirvi, 48, päätti mittavan ja menestyksekkään ammuntauransa lajin kuninkuusluokan, täysottelun 12. sijaan Pekingin ampumaradalla.

Ilmakiväärin olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen päätti Pekingin urakkansa pienoiskiväärin rankkaan täysotteluun. Häkkinen karsiutui loppukilpailusta jäätyään 28. sijalle.

YLE

Aiemmat:

Ajankohtaisia urheiluaiheita