Pekingin olympiakisat 2008, Taekwondo

Kuubalainen olympiavoittaja elinikäiseen kilpailukieltoon

julkaistu 23.08.2008 klo 16.59

Pekingin taekwondo-areena. Taekwondo-areenalla nähtiin myös huonoa urheiluhenkeä.
Kuva:

Kuubalainen Angel Valodia Matos ja hänen valmentajansa on langetettu elinikäiseen kilpailukieltoon Pekingin olympiakisojen taekwondon yli 80-kiloisten sarjan ottelussa sattuneen välikohtauksen takia.

Matos raivostui tuomareiden päätöksestä yli 80 kilon sarjan pronssiottelussa, jossa hänellä oli vastassaan Kazakstanin Arman Tshilmanov. Matos joutui hoidattamaan kipeytynyttä jalkaansa kesken ottelun toisen erän.

Vammaa saa hoidattaa minuutin ajan kesken ottelun, ja tuomarit totesivat Matosin käyttäneen aikaa kauemmin kuin on sallittua. Näin ottelun voittajaksi julistettiin Tshilmanov. Matos ei kuitenkaan hyväksynyt ratkaisua.

Kuubalainen tönäisi ensin kenttätuomaria ja potkaisi sen jälkeen ruotsalaista pistetuomaria Chakir Chelbatia päähän. Ruotsalainen tuomari ei loukkaantunut tilanteessa pahasti, mutta Matos määrättiin melkein heti elinikäiseen kilpailukieltoon. Saman kohtalon koki hänen valmentajansa.

Matos on olympiavoittaja Sydneyn vuoden 2000 kisoista. Pekingissä miesten yli 80 kilon sarjan olympiavoittoon ylsi Etelä-Korean Dongmin Cha.

YLE - Reuters

Ajankohtaisia urheiluaiheita