Pekingin olympiakisat 2008, Kävelyt

Schwazer käveli kultaa - suomalaiset ennätyksensä

päivitetty 24.08.2008 klo 10.24

Huoltohenkilökunta saattoi Jarkko Kinnusen nesteytykseen uuvuttavan kilpailun jälkeen.
Kuva: YLE

Italian Alex Schwazer oli ykkönen miesten 50 kilometrin kävelyssä. Schwazer repäisi voittoon siivittäneen irtiottonsa reilun 40 kilometrin kohdalla, jättäen Australian Jared Tallentin hopealle. Kisan molemmat suomalaiset tekivät omat ennätyksensä.

Alex Schwazer siirsi voittoajallaan 3.37.09 Neuvostoliiton Vyacheslav Ivanenkon Soulissa vuonna 1988 kävelemän olympiaennätyksen historiaan.

- Olen todella iloinen koska kävelin hyvän kilpailun. Olin hyvin valmistautunut, sääolosuhteet olivat hyvät, vaikkakin aika kuumat ja tein olympiaennätyksen. Voiko sitä olla muuta kuin iloinen, hymyili Schwazer.

- Minusta tuntui heti alussa, että olen vahvin kaikista. Tiedän että loppuvetoni on hyvä. Vesipisteellä huomasin, että australialaisella ja venäläisellä oli ongelmia, joten annoin mennä vaan, Schwazer kertaa ratkaisun hetkiä.

Hopealle kävellyt Tallent hävisi lopulta Schwazerille reilut kaksi minuuttia. Kolmanneksi yltänyt Venäjän Denis Nizhegorodov yli kolme minuuttia.

Kinnunen ja Kempas ennätyksiinsä

Suomalaiskävelijät Jarkko Kinnunen ja Antti Kempas tekivät molemmat oman ennätyksensä. Sijalle 15. päätynyt Kinnunen kellotti ajan 3.52.25. Kempaksen sijoitus oli 20. uuden ennätysajan ollessa 3.55.19.

Ennätyksistä huolimatta suomalaiset eivät olleet sijoituksiinsa täysin tyytyväisiä.

- Tosi kova oli voittoaika. Nyt on jotenkin vaan tyhjä olo. Sisällä tuntuu ehkä ihan vähän pettymys. halusin todella sinne kuuden sakkiin. Ennätykseen täytyy toki olla tyytyväinen, kertasi Jarkko Kinnunen.

- Tiukka oli matka, mutta maalissa ollaan. Nyt vähän hymyilyttää, vaikka äsken ei meinannut jalat kantaa. Viidentoista jälkeen oli jo ihan tuskaa. Tänään ei kyllä tavoitteita saavutettu, Kempas näki hetki maaliintulonsa jälkeen.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita