O s t e r i n Y s t ä v ä t Arvo Kokkonen Oy Vantaa * * * * * * * * * * * * * * * * * |
OSTEREIDEN KUORRUTUKSIA 1. Avaa osterit, poista liha ja höyrytä se nopeasti omassa liemessään. Pane osterit takaisin kuoreensa. 2. Freesaa voissa purjoa, pinaattia ja salottisipulia. Lisää tilkka kermaa ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Peitä kuoressaan olevat osterit seoksella ja kuorruta nopeasti grillissä tai erittäin kuumassa uunissa. 3. Freesaa pinaatti voissa ja mausta muskotilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä pinaatti ostereille ja peitä ne hollandaise-kastikkeella. Kuorruta grillissä tai kuumassa uunissa. SITRUUNA- TAI LIMEMARINOIDUT KAMPASIMPUKAT 200 g kampasimpukka ilman mätiä 1 kpl sitruuna tai 2 lime suolaa sokeria ruohosipulia rosépippuria timjamia1. Leikkaa simpukat noin 5 mm viipaleiksi (2-3 viipaletta/simpukka) ja levitä viipaleet lautaselle tai vadille. 2. Mausta em. mausteilla ja puserra päälle sitruunan tai limen mehu. 3. Anna marinoitua 2-3 tuntia jääkaapissa. PAISTETUT (TAI GRILLATUT) KAMPASIMPUKAT kampasimpukoita tuoretta inkivääriä raastettuna valkosipulia murskattuna suolaa sitruunapippuria kermaa tai kookosmaitoa tai -kermaa1. Ripottele kampasimpukoille suola-pippuriseosta. 2. Pane kuumaan pannuun tilkka öljyä tai voita. Lisää inkivääri ja valkosipuli. 3. Lisää pannuun kampasimpukat ja paista nopeasti molemmin puolin. Simpukat voivat jäädä hiukan mediumeiksi keskeltä kuitenkin niin että ne lämpiävät läpeensä. 4. Lisää pannuun kerma tai kookosmaito. Älä keitä simpukoita vaan nosta ne pois pannulta mikäli haluat keittää lientä kokoon. 5. Tarjoa salaatin tai riisin kanssa. JÄTTIKATKARAVUT 1. Jättikatkaravut halkaistaan vatsan puolelta niin että kuori jää ehjäksi selkäpuolelta ja levitetään 'perhoseksi'. a) valkosipulia persiljaa oliiviöljyä suolaa pippuria b) persiljaa yrttejä esim. timjami, kirveli, rakuuna kuivattuja tai tuoreita oliiviöljyä suolaa pippuria2. Täytteet sekoitetaan öljyn kanssa paksuhkoksi tahnaksi joka sivellään jättikatkarapujen lihapuolelle. 3. Grillataan tai paistetaan kuumassa uunissa n. 250ºC pari minuuttia kunnes liha vaalenee. LUMIRAPUHÖYSTÖ lumiravunliha herkkusieniä tuoreita valkosipulia kevätsipulia inkivääriä raastettua kala- tai äyriäisfondia sweet chili -kastiketta kermaa tai kookoskermaa (kesäkurpitsaa) (fenkolia) (kurkkua) (paprikaa)1. Freesaa sipulit, valkosipulimurska ja pilkotut sienet (ja pilkotut vihannekset). 2. Ripottele sekaan hiukan vehnäjauhoja tai maissijauhoja. 3. Lisää tilkka valkoviiniä tai viinietikkaa. 4. Lisää kerma, mausta fondilla ja pippurilla ja keitä sopivan paksuiseksi. 5. Lisää viimeiseksi lumiravun lihat, kiehauta mutta älä keitä enää. Tarkista maku. VIHERSIMPUKKAGRATIINI vihersimpukoita tomaattimurskaa sipulia provence-yrttisekoitusta persiljaa1. Freesaa sipuli, tomaattimurska, persilja ja yrttisekoitus pannussa tai kattilassa paksuhkoksi kastikkeeksi. Lisää halutessa tilkka valkoviiniä. 2. Irrota simpukoiden lihat kuorista ja paloittele ne 2-4 osaan. Pane ne takaisin kuoreen ja lisää päälle katkaravut sekä kastike. 3. Ripottele kuorrutteeksi juustoa ja leipäraastetta ja gratinoi uunissa. TAPAS JOKIRAVUNPYRSTÖJÄ SWEET CHILI JÄTTIPYRSTÖJÄ valmistuote Arvo Kokkonen sellaisenaan lämpimänä pastan kanssa salaatissa PANNACOTTA 6 dl kerma 3 kpl liivate 1-2 kpl vaniljatanko 150 g valkosuklaa 3 rkl fariinisokeri 4 cl konjakki1. Halkaise vaniljatangot ja hauduta kermatilkassa. 2. Sulata sokeri, valkosuklaa ja liotetut liivakot kermassa, josta vaniljatangot on poistettu. Lisää konjakki. 3. Vatkaa loppu kerma ja lisää muut ainekset jäähdytettyinä joukkoon. 4. Laita tarjoiluastiaan hyytymään kylmään. |