www.yle.fi

ETUSIVULLE >>




O s t e r i n   Y s t ä v ä t
Arvo Kokkonen Oy Vantaa


  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *  




OSTEREIDEN KUORRUTUKSIA

1. Avaa osterit, poista liha ja höyrytä se nopeasti omassa liemessään. Pane osterit takaisin kuoreensa.
2. Freesaa voissa purjoa, pinaattia ja salottisipulia. Lisää tilkka kermaa ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Peitä kuoressaan olevat osterit seoksella ja kuorruta nopeasti grillissä tai erittäin kuumassa uunissa.
3. Freesaa pinaatti voissa ja mausta muskotilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä pinaatti ostereille ja peitä ne hollandaise-kastikkeella. Kuorruta grillissä tai kuumassa uunissa.



SITRUUNA- TAI LIMEMARINOIDUT KAMPASIMPUKAT

200 g 	kampasimpukka	ilman mätiä
1 kpl	sitruuna		tai 2 lime
	suolaa
	sokeria
	ruohosipulia
	rosépippuria
	timjamia
1. Leikkaa simpukat noin 5 mm viipaleiksi (2-3 viipaletta/simpukka) ja levitä viipaleet lautaselle tai vadille.
2. Mausta em. mausteilla ja puserra päälle sitruunan tai limen mehu.
3. Anna marinoitua 2-3 tuntia jääkaapissa.



PAISTETUT (TAI GRILLATUT) KAMPASIMPUKAT

	kampasimpukoita
	tuoretta inkivääriä	raastettuna
	valkosipulia		murskattuna
	suolaa
	sitruunapippuria
	kermaa 			tai kookosmaitoa tai -kermaa
1. Ripottele kampasimpukoille suola-pippuriseosta.
2. Pane kuumaan pannuun tilkka öljyä tai voita. Lisää inkivääri ja valkosipuli.
3. Lisää pannuun kampasimpukat ja paista nopeasti molemmin puolin. Simpukat voivat jäädä hiukan mediumeiksi keskeltä kuitenkin niin että ne lämpiävät läpeensä.
4. Lisää pannuun kerma tai kookosmaito. Älä keitä simpukoita vaan nosta ne pois pannulta mikäli haluat keittää lientä kokoon.
5. Tarjoa salaatin tai riisin kanssa.



JÄTTIKATKARAVUT

1. Jättikatkaravut halkaistaan vatsan puolelta niin että kuori jää ehjäksi selkäpuolelta ja levitetään 'perhoseksi'.

a)	valkosipulia
	persiljaa	
	oliiviöljyä
	suolaa
	pippuria

b)	persiljaa  
	yrttejä		esim. timjami, kirveli, rakuuna 	
			kuivattuja tai tuoreita 	
			 
	oliiviöljyä
	suolaa
	pippuria
2. Täytteet sekoitetaan öljyn kanssa paksuhkoksi tahnaksi joka sivellään jättikatkarapujen lihapuolelle.
3. Grillataan tai paistetaan kuumassa uunissa n. 250ºC pari minuuttia kunnes liha vaalenee.



LUMIRAPUHÖYSTÖ

	lumiravunliha
	herkkusieniä		tuoreita
	valkosipulia
	kevätsipulia
	inkivääriä		raastettua
	kala- tai äyriäisfondia
	sweet chili -kastiketta
	kermaa tai kookoskermaa
	(kesäkurpitsaa)
	(fenkolia)
	(kurkkua)
	(paprikaa)
1. Freesaa sipulit, valkosipulimurska ja pilkotut sienet (ja pilkotut vihannekset).
2. Ripottele sekaan hiukan vehnäjauhoja tai maissijauhoja.
3. Lisää tilkka valkoviiniä tai viinietikkaa.
4. Lisää kerma, mausta fondilla ja pippurilla ja keitä sopivan paksuiseksi.
5. Lisää viimeiseksi lumiravun lihat, kiehauta mutta älä keitä enää. Tarkista maku.



VIHERSIMPUKKAGRATIINI

	vihersimpukoita
	tomaattimurskaa
	sipulia
	provence-yrttisekoitusta
	persiljaa
1. Freesaa sipuli, tomaattimurska, persilja ja yrttisekoitus pannussa tai kattilassa paksuhkoksi kastikkeeksi. Lisää halutessa tilkka valkoviiniä.
2. Irrota simpukoiden lihat kuorista ja paloittele ne 2-4 osaan. Pane ne takaisin kuoreen ja lisää päälle katkaravut sekä kastike.
3. Ripottele kuorrutteeksi juustoa ja leipäraastetta ja gratinoi uunissa.



TAPAS JOKIRAVUNPYRSTÖJÄ
SWEET CHILI JÄTTIPYRSTÖJÄ


valmistuote Arvo Kokkonen		sellaisenaan  
				lämpimänä
				pastan kanssa
				salaatissa


PANNACOTTA

6 dl	kerma
3 kpl	liivate
1-2 kpl	vaniljatanko
150 g	valkosuklaa
3 rkl	fariinisokeri
4 cl	konjakki
1. Halkaise vaniljatangot ja hauduta kermatilkassa.
2. Sulata sokeri, valkosuklaa ja liotetut liivakot kermassa, josta vaniljatangot on poistettu. Lisää konjakki.
3. Vatkaa loppu kerma ja lisää muut ainekset jäähdytettyinä joukkoon.
4. Laita tarjoiluastiaan hyytymään kylmään.