www.yle.fi

ETUSIVULLE >>




Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs
Paistinkääntäjien veljeskunta
Ravintola Lyon, Helsinki


  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *  

M E N U

Flan de foie gras de canard

* * *

Crème Ninon, œufs de lavaret sur toast

* * *

Filet de sandre sauté, sauce au poivron
Croquette au raifort, purée de chou-fleur

* * *

Fromages

* * *

Crêpes à l'orange, crème à la vanille au punch

* * *

Café

V i n s

Champagne Taittinger Brut Réserve

Riesling Grand Cru Saering 2002
Domaine Schiumberger

Jurançon 2002, Cuvée de Marie-Kattalin
Domaine de Souch




  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *  



Ankanmaksaflan ja ankkasalaatti

1 dl	kuohukerma
100 g	ankanmaksa
1 kpl	kananmuna
	suola
	mustapippuri
	muskottipähkinä

1 dl	omenamehu
1 kpl	liivatelehti

100 g	ankanrintafile
	erilaisia salaatteja
Kiehauta kerma ja ankanmaksa. Soseuta, mausta ja siivilöi massa. Lisää kananmuna, laita annosvuokiin ja paista 11 min. 90ºC uunissa. Jäähdytä. Sulata liotettu liivatelehti omenamehussa ja hyytelöi flanin pinta ja jäähdytä.

Puhdista ankanrinta. Viillota rasva ja paista miedolla lämmöllä rapeaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista 90ºC uunissa, kunnes sisälämpö on 60ºC. Leikkaa jäähtyneenä viipaleiksi ja sekoita salaattien ja tryffeliöljyn kanssa ilmavaksi salaatiksi.



Crème ninon

150 g 	sipuli
30 g 	valkosipuli
300 g 	herne 		tuore
2 dl	valkoviini
6 dl 	kanaliemi
2 dl 	kuohukerma
2 dl 	kuohuviini

maustepussi: timjami
	    persilja
	    kirveli
Hauduta sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää valkoviini ja kanaliemi, kiehauta. lisää herneet. Soseuta ja paseeraa siivilän läpi. Lisää kerma ja lopuksi kuohuviini. Tarkista maku.



Mätitoast

4 kpl	paahtoleipäviipale
1 dl	smetana
100 g	siianmäti
Paista leipäviipaleet kullanruskeiksi. Laita leivän päälle vaahdotettua smetanaa ja valutettua siian mätiä.



Paistettua siikaa, paprikakastiketta ja kukkakaalipyrettä

4 kpl	suomustettu siikafile à 150 g
	kirkas voi
Mausta siikafileet suolalla ja valkopippurilla. Paista kirkkaassa voissa kypsäksi nahka puoli alaspäin.



Paprikakastike

1 kpl	punainen paprika
30 g	salottisipuli
20 g	valkosipuli
1 kpl	lime
10 g	hieno sokeri
1 dl	kanaliemi
Öljyä paprika ja paahda se kuumassa uunissa, kunnes kuori irtoaa. Kuori paprika. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Freesaa hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli, lisää puolet paprikakuutioista, limen mehu, sokeri ja kanaliemi. Anna hautua 15 min. Soseuta ja lisää loput paprikakuutioista ja tarkista maku.



Kukkakaalipyre

100 g	purjon valkoinen osa
200 g	kukkakaali
1,5 dl	kanaliemi
0,5 dl	kuohukerma
¼ kpl	vaniljatanko
Freesaa viipaloitu purjo ja pilkottu kukkakaali. Lisää kanaliemi, kerma ja vaniljansiemenet ja keitä kypsäksi. Soseuta ja mausta.



Piparjuurikroketti

200 g	jauhoinen peruna
50 g	sipuli
30 g	piparjuuri
20 g	voi
	panko-korppujauhoa
Keitä perunat kypsiksi ja paseeraa siivilän läpi. Lisää joukkoon freesattu sipuli ja ruskistettu piparjuuriraaste. Jäähdytä. Muotoile massasta tasaisia palloja. Pyörittele vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Uppopaista 170ºC rasvassa kullanruskeiksi.



Sinisimpukkamureke

120 g	jauhettu haukifile
30 g	sinisimpukan lihaa
1 dl	kuohukerma
	raastettua sitruunankuorta
	suola, valkopippuri
Laita jauhettu hauki monitoimikoneeseen, lisää kerma ohuena nauhana, mausta raastetulla sitruunankuorella, sinisimpukkahakkeluksella ja suolalla. Pursota tangoksi, kypsennä 90ºC vedessä 10 min. Anna vetäytyä 5 min. Ja leikkaa annospaloiksi.



Sitruunaruoho voikastike

10 g	hienosokeri
3 dl	valkoviini
30 g	salottisipuli
1 kpl	lime
5 oksa	kirveli
½ kpl 	laakerinlehti
1 kpl	sitruunaruoho
1 dl	vesi
100 g	suolaton voi
Laita hienonnettu salottisipuli, murskattu sitruunaruoho ja muut aineet kattilaan. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on 1 dl, siivilöi ja vatkaa joukkoon suolatonta voita kuutioina. Tarkista maku.



Vihanneslisäke

	Pinaattia
	Purjoa
	Punasipulia
	Porkkana
Freesaa vihannekset voissa



Appelsiinikrepit ja vanilja-punssivaahto

1,5 dl	maito
1 dl	sprite
1 dl	appelsiinimehu
2 kpl	kananmuna
2 dl	vehnäjauho
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi. Anna turvota 1 tunti. Paista ohuita kreppejä.

2 kpl	appelsiini
50 g	hieno sokeri
0,4 dl	vesi
Ota sitruskuorimaraudalla appelsiineista kuoret ja ryöppää ne kolmesti, aina puhtaassa vedessä. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää kuorisuikaleet saatuun siirappiin.



Vanilja-punssivaahto

2,5 dl	kuohukerma
100 g	valkosuklaa
1 kpl	appelsiinin mehu
1 kpl	vaniljatanko
0,5 dl	punssi
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kiehauta appelsiinimehu ja puolet kermasta halkaistun vaniljatangon kanssa ja sekoita seos kolmessa osassa sulatettuun valkosuklaaseen. Vaahdota loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se varovasesti nostellen jäähtyneeseen valkosuklaaseokseen. Mausta punssilla. Anna jähmettyä ainakin 4 tuntia.