Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Muistatko Rex-kakun?
 
Kategoriat:

Retro-buumi on tavoittanut innokkaat kotileipuritkin. Esimerkiksi 50-vuotispäiviensä juhlakattausta suunnittelevat etsivät vanhoja reseptejä.

Ohjeita peräänkuulutetaan ja vaihdetaan mm. internetin keskustelupalstoilla. Rex-kakun ohje on yksi peräänkuulutetuista. Kakkua pidettiin aikanaan modernina: eihän tarvittu lainkaan uunia.

Rex-kakku sai nimensä Rex-kekseistä, joita enää ei ole markkinoilla. Korvaavia keksejä kyllä löytyy nytkin kaupoista, maun mukaan joko välipalakeksejä tai vähän makeampia versioita. Rex-kakku tavattiin tehdä pikänomaiseen vuokaan, joten kaikki suorakaiteen tai neliönmuotoiset keksit ovat käypiä.

copyright YLE/videokuvaa

Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen antoi kakun tekemiseen tämän reseptin:

250 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3 dl tomusokeria
n. 25 keksiä (välipala- tvs. maun mukaan)
(halutessaan voi keksit kostuttaa esim. maidolla
tai mehulla, kakku on silloin pehmeämmin leikattavissa)

1. vuoraa vuoka kelmulla
2. sekoita kaakaojauhe sulatettuun, jäähtyneeseen kookosrasvaan
3. vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi
4. vatkaa seokset keskenään
5. levitä vuokaan kerroksittain suklaatahnaa ja keksejä
(ensimmäinen ja viimeinen kerros tahnaa, levitä sitä myös kakun reunoille)
6. vuoka jääkaappiin kelmu suljettuna mielellään yön yli
(vähintään muutama tunti)

kumoa kakku hyvin jäähtyneenä ja koristele makusi mukaan

Marjo Lundvall / PRIIMA