Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Soppa

Sorbus-merkkisen viinin lyhennelmä, 1980-luvulla soppa oli punkkareiden kuten alkoholistienkin piirissä suosittu juoma edullisen hintansa takia, 1990-luvulta alkoholituotteita käyttävät punkkarit taas suosivat omatekoista kiljua tai keskikaljaa.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

 • 

  Punklandia

  Punklandia nähdään taas YLE Teemalla. Keväällä 2008 ensimmäistä kertaa esitetty dokumenttisarja vie mennessään suoraan punk-kulttuuriin.

  Vallaton kuuden viikon matka punkin sydämeen tapahtuu aikalaisten opastuksella. Punklandia-sivusto tarjoaa mahdollisuuden tutustua aikalaismuistoihin, ja siihen kuka kukin oli. Otamme edelleen vastaan punk-muistoja,

  Punklandia-sarja tulee taas YLE Teemalla keskiviikkoisin 1.9. - 6.10 klo
  23.30 (uusinnat torstaisin klo 19.30).

  Tustustu sarjan osiinKerro punk-muistosi!Punk Elävässä arkistossaYLE Teeman populaarimusiikkitarjontaYLEn populaarikulttuuritarjonta
 • 

  Punk Suomen kartalla

  30 v. sitten se rantautui. Se läpäisi koko Suomen ja jätti jälkensä. Keväällä 2008 kartoitettiin kansakunnan punk-muistia. Punklandia kokosi punkin Suomen kartalle. DIY.

  Tutki punk-muistoja
  punkkareita_hengailemassa2.jpg
 • 

  Suomalaisen punkin the biisi on löytynyt!

  Ja voittajaksi selviytyi Pelle Miljoona N.U.S.: Väkivalta ja päihdeongelma. Onnea! Biisiäänestyksen voittaja julkistettiin Rockradiossa torstaina 29.11.

  Katso äänestyksen tulokset
  Ratsia7_JuhaHonkavaara.jpg
 • 

  Eppu Normaali

  Johnny Rottenin ja muiden seksipistoolien oli määrä esiintyä kylmässä pohjolassa alkuvuodesta 1978. Onneksi maassamme oli kuitenkin valppaita nuorison parasta ymmärtäviä järjestöjä, ja moinen hulluus saatiin torjuttua. Sex Pistols tietysti meni muutenkin hajoamaan, mutta se on sivuseikka. Suuri suomalainen punk-farssi oli valmis, ja ylöjärveläisyhtye Eppu Normaali sai yhden laulun aiheen lisää esikoisalbumilleen Aknepop. Suomalaisen punkin kentässä Eppu Normaali johti humoristisesti orientoitunutta "tamperelaissiipeä", jonka ote ei ollut yhtä totisen aggressiivinen kuin pääkaupungista käsin katujen kapinaa levittävillä yhtyeillä.

  Kuka kukin oli kotimaisessa punk-skenessä
  punk_eppu_243.jpg
 • 

  Nopeesta hitaaseen..

  Kaveri kertoi koulussa grindcoresta ja aloin kuunnella sitä, mm. Napalm Deathia ja Brutal Truthia. Grindcoren kautta tutustuin anarkismiin ja anarkiaan ja sitä kautta punkkiin, varsinkin hardcoreen. Terveet Kädet oli eka punk-bändi, josta kiinnostuin ja ostin myös sen levyn. Siitä se sitten lähti..

  Lue lisää
  terveet_kadet243.jpg
 • 

  Eristetyt ja muuta

  Tutustumiseni punkkiin tapahtui aika luonnollisella siirtymällä metallista, kun piti saada aina vain nopeampaa ja rytisevämpää tavaraa. Silloin elettiin aikaa 1987-88. Tilattiin Diskeristä Helsingistä Napalm Deathin LP:t, mutta oikeasta pyörimisnopeudesta vakuuttuminen oli harjaantumattomalle korvalle hankalaa.

  Lue lisää
  kohu-kadulla-243.jpg