Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Straight edge, sXe

Punkin muoto, joka on lähtöisin USA:n Itärannikolta varhain 1980-luvulla, Suomessa yleistynyt 1980-luvun loppupuolella ja saavuttanut suosion 1990-luvulla. Straight edgen kannattajat (streittarit) eivät tupakoi eivätkä käytä päihteitä, myös irtosuhteista pitäytyminen ja veganismi kuuluvat usein yhteen sen kanssa.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Turun Pop kellari

Paikkakunta: Turku

Punk kolahti jo Tv-uutisissa nähtyyn Sex Pistols videoon yhtyeen alkumetreillä. Sitä seurasivat yhtyeet The Clash, Buzzcocks, Adverts, Lurkers, 999, Slaughter and the Dogs....

Ensimmäinen punk konsertti oli suunnilleen 78 - 79 vaiheilla turun Pop kellarissa. Paikalla oli Vihan Muna ja TV:n Orjat. Yleisö on keskari- ja liimahumalassa.

TV:n orjista tuli yksi mielestäni parhaimmista kotimaisista alan bändeistä. Pääsivät sitten myöhemmin Hilse LP:lle yhdellä kappaleella. Vuosi tämän tapahtuman jälkeen sain pestin basistiksi SS Vulva nimiseen kokoonpanoon.

Treenattiin koulukadun kämpällä jossa treenasi myös Kauko Röyhkä ja Narttu, Vihan muna, Tv:n orjat ja Pogomotiivi.Yhtyeen ainoa keikka oli aprillipäivänä - 79 mäntymäen nuokkarilla. Sali oli täynnä päivästä riippumatta. Se jäikin ainoaksi ja viimeiseksi keikaksi. Ainoa piisi jonka nimeltä muistan on Immo pojan tauti jossa oli reggaevaikutteita.

Allu


« Takaisin edelliselle sivulle