yle.fi

Puskuri

Puskuri maanantaina 23.5. YLE TV2 klo 21.20

Muutamien viime vuosien aikana on taas ilmastonmuutossyistä alettu puhua sähköautoista, mutta enimmäkseen se on jäänyt puheen tasolle. Jotkut harrastajat ovat muuttaneet polttomoottoriautoja sähkökäyttöisiksi ja autonäyttelyissä on nähty prototyyppejä, mutta mitään ei ole ollut tavallisessa autokaupassa myytävänä. Nyt tilanne on muuttunut. Uudessakaupungissa nykyään valmistettava Think on tullut myyntiin myös täällä meillä. Ja tänä keväänä Mitsubishin yhteistyössä Peugeotin ja Citroenin kanssa valmistettava sähköauto tulee kauppoihin täälläkin. Kuinka valmiilta kulkuneuvolta sähköauto tuntuu? Voisiko sellaisella ajaa jo kuka vain?

Puskurin kauden kevätkauden ensimmäisessä jaksossa pyydettiin katsojia valittamaan jostakin heidän mieltään ärsyttävästä yksityiskohdasta. Minkä säädöksen tulkinta mietityttää, minkä viranomaisen tai jonkin muun julkistahon toiminnassa olisi kohennettavaa? Puskuri poimi eniten valituksia saaneet aiheet mukaansa ja meni jututtamaan näiden aiheiden päällä istuvien virkamiesten kanssa.

Kevään aikana on jokaisessa jaksossa testattu jonkun iäkkään kuljettajan ajotaitoa K-75-juttusarjassa. Sarjan päätösosassa joudutaan tekemään tiukka väistö liukkaalla tienpinnalla. Tämän jälkeen kerrataan Liikenneturvan kouluttaja Tapio Paasimaan kanssa, mitä kevään aikana on nähty. Millaisia kuskeja iäkkäät autoilijat noin yleisesti ottaen ovat? 

 

 

  • Palaute

    Lähetä palautetta ohjelmasta lomakkeella

  • Etsimme käytetyn - sinulle?

    Hakuaika on päättynyt, kiitoksia kaikille hakeneille! Hakemusten suuren määrän vuoksi emme valitettavasti ole voineet ilmoittaa kaikille valitsematta jääneille. Etsimme sinulle käytetyn joka toisessa Puskurin jaksossa, toivottavasti jutuista löytyy apua.

Matin juttuja YLE Olotilassa

Olotilassa Sinervä antaa vinkkejä Puskuria enemmän ihan tavallisille keskivertokuluttajille, tavisautoilijoille.

Mestarin vinkit taloudelliseen ajotapaan

Tutki käytetyn auton renkaat

Mikä hybridiauto?

Perässäroikkujien kirous

Uusi vai vähän käytetty?

Käytetty liikkeestä vai yksityiseltä?

Renkaan vaihtaminen: hyvä taito hallita

Auton keväthuolto kotikonstein

Kiihdytyskaista - konfliktisimulaattori?

Ajopäiväkirja

Etsimme käytetyn... ja kuinkas kävikään

Toyota Auris HSD - "sehän näyttää ihan tavalliselta!"

Saab 9-5 - haluaisiko entinen saabisti paluumuuttaa?

 


 

Ohjelman tuotanto: Tarinatalo Oy

Nettisivujen tekninen toteutus: YLE Uudet Palvelut

Edellinen lähetys

Pe 27.5.2011 klo 12.45 YLE TV2

Puskuri

Sähköautoja suoraan kaupasta - vertailussa Think City ja Peugeot iOn. Viedään katsojien valituksia virkamiehille. Mitä on kevään aikana opittu iäkkäiden kuskien ajamisesta?

Lisätiedot

Katsottavissa verkossa
YLE Areena
Facebook
Puskuri Facebookissa