|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Mangosalaatti
	mango
	aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
	kookospähkinä
	chili
	korianteria
	limettimehua
Leikkaa mango kuutioiksi. Lisää halkaistut tomaatit. Leikkaa kookoksen liha ohuenohuiksi suikaleiksi. Lisää kookos ja hienonnettu chili sekä korianterisilppu. Mausta vastapuristetulla limettimehulla.

Friteerattu keittobanaani
	vihreitä keittobanaaneja
	maapähkinäöljyä
	suolaa
Kuori banaanit terävällä veitsellä ja paloittele. Friteeraa kuumassa öljyssä kullanruskeaksi. Ota banaanit pannulta ja paina litteäksi. Friteeraa vielä kerran rapeaksi ja lisää suolaa. Tarjoile kuumana.

Mausteyrttidippi
	silopersiljaa
	minttua
	korianteria
	sitruunamelissaa
	basilikaa
	oliiviöljyä
	suolaa
Muussaa yrtit morttelissa tuoreen valkosipulin, öljyn ja suolan kera tasaiseksi massaksi.

Lampaan rosvopaisti
	kokonainen lammas, noin 25 kiloa
	suolaa ja pippuria
	kausivihanneksia (porkkanaa, sipulia, valkosipulia, perunaa)
	punaviiniä
	puuvillanarua
3 - 4	puuvillalakanaa
2	puuvillasäkkiä
Kaiva 1,5 x 1 m leveä, 75 cm syvä kulhomainen kuoppa. Peitä kuopan pohja isoilla kivillä. Päälle polttopuuta (n. 7 kottikärryllistä). Polta niitä kolmisen tuntia ja poista kekäleet. Hiero lampaanruhoon suolaa ja pippuria, täytä se vihanneksilla ja lorauta sekaan punaviiniä. Ompele aukko langalla. Kääri ruho lakanoihin, kostuta ne punaviinillä ja vedellä ja sujauta päälle kaksi vedellä kostutettua säkkiä. Pane ruho kuoppaan kyljelleen. Kokoa sen päälle kuumat kivet. Täytä kuoppa maalla ja paista 3 - 4 tuntia. Paistomittaria käytettäessä lämpöä tulee olla vähintään 70 astetta.