Radiomafian sivuja ei enää päivitetä - Tervetuloa 13.1. alkaen YLEX:n nettisivuille www.ylex.fi!
 
Radiomafia > Säiliö > Kanava uusi
UUSI NUORTENKANAVA

Yleiskuvaus

Uusi kanava on monimediallinen, uutta musiikkia esittelevä nuorisokanava. Sen pääkohderyhmä 17–27-vuotias, populaarikulttuurista kiinnostunut liikkuva yleisö. Kanavan nopeasykkeistä ohjelmavirtaa täydentävät musiikin erikoisohjelmat ja huumoriohjelmat. Kanava pyrkii reagoimaan nopeasti median käytön muutoksiin. Internet–sivujen jatkuva kehittäminen ja mobiilipalvelujen tarjoaminen kuuluvat kanavan perusstrategiaan. Monimedialliset palvelut voivat jatkossa olla yhä itsenäisempi osa kanavan toimintaa eivätkä vain radiolähetystä tukeva toiminto.

Ohjelmisto

Aamu- ja iltapäivien osalta kanavan päiväohjelmisto on talkshow–tyyppistä, radiopersoonia painottavaa lähetysvirtaa. Arjen keskipäivässä tarjotaan puhepainotteisempaa asiaa kohderyhmää kiinnostavista aiheista. Iltaisin kanava lähettää kohdeyleisön kannalta tämän hetken tärkeimpien musiikkilajien erikoisohjelmia.

Uusi radiokanava uskoo radiopuheeseen ja haluaa kehittää sitä. Kanava satsaa mielenkiintoisiin puhesisältöihin, luvassa on puhetta pitkistä haastatteluista show–tyyppisiin ohjelmiin. Aiheet painottuvat kohderyhmän maailmaan: populaarikulttuuriin ja sen ilmiöihin, opiskeluun sekä muihin kohderyhmän elämäntilanteeseen kuuluviin asioihin. Radion uutistoimitus toimittaa kanavan uutiset. Kanavalla on erilaisia teemapäiviä ja kampanjoita, joilla lisätään tietoa kuulijoille tärkeistä, yhteiskunnallisista asioista.

Radiopersoonat

Kanavalla ovat aamujuontajina suositut Peltsi ja Juuuso. Muita juontajia ovat muun muassa Tomi Saarinen, Kati Mikkonen, Maria Paattiniemi, Luca Gargano, Olli Junes, Jani Juntunen ja Veli Kauppinen. Lisäksi äänessä ovat esimerkiksi Leila ja Annukka, Pietarinkadun Oilers GO GO! –ohjelman Nilviäiset ja Paula Noronen.

Musiikki

Kanava on uuden musiikin kanava. Se pyrkii tuomaan esiin uutta kotimaista ja ulkomaista musiikkia ja olemaan pop- ja rockmusiikin keskeinen vaikuttaja. Musiikkia tuodaan esiin laajasti monipuolisten erikoisohjelmien kautta, joissa tärkeimpinä genreinä ovat tanssimusiikki, metalli, rap/hip hop ja rock. Lisäksi lähetetään Suomen virallinen lista. Kanavan musiikkiaste on 67%.

Muutoksia verrattuna Radiomafiaan

Uusi kanava on Radiomafiaa enemmän pääkohderyhmänsä radio 24 tuntia vuorokaudessa. Klo 24–6.30 kuuluu Yleisradion uudistettu, yhteinen yöradio Radiomafian yöklassisen sijaan.

Kanava rakentaa oman ohjelmistonsa, joten luvassa on muutoksia Radiomafian ohjelmistoon verrattuna. Päivittäisohjelmiston ohjelmanimet jäävät pois. Alivaltiosihteeri jatkaa Radio Suomessa, jossa ohjelma on kuultu jo vuodesta 2001. Alivaltiosihteeri-ohjelman toinen lähetyskanava tulee olemaan YLEn nuorten aikuisten kanava. Koe-eläinpuisto loppuu mutta ohjelman moottori, Gösta Sundqvist, suunnittelee Radio Suomeen uutta ohjelmaa. Musiikin erikoisohjelmista Roots-ilta ja Moods-ilta siirtyvät osaksi Radio Suomen ja nuorten aikuisten kanavan ohjelmistoa. Muutoksia tulee myös muiden musiikin erikoisohjelmien tarjontaan, kanavamme lähettää jatkossa kohdeyleisön kannalta tärkeimpien musiikkilajien erikoisohjelmia. Kuuntelijat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä musiikkia kanava soittaa uudistetun, laajemman musiikin äänestyskäytännön kautta. Kanava aikoo keskittyä myös voimakkaammin opiskelijaelämään uuden ohjelmakonseptin myötä.

Lisätiedot

Ohjelmajohtaja Ville Vilén, p. 09-1480 8313, ville.vilen@yle.fi
Tiedotus/Minna Peltomäki p. 09-1480 5876, minna.peltomaki@yle.fi» Tiedote muista Ylen uusista radiokanavista