Radiomafian sivuja ei enää päivitetä - Tervetuloa 13.1. alkaen YLEX:n nettisivuille www.ylex.fi!
 
Radiomafia > Säiliö > YLEX – enemmän kuin radio
YLEX – enemmän kuin radio

YLEX on uutta musiikkia esittelevä monimediallinen radiokanava. Se on enemmän kuin radio, sillä kuuntelijoita lähestytään entistä enemmän myös internetin, mobiilin ja erilaisten tapahtumien kautta. Monimedialliset palvelut voivat jatkossa olla yhä itsenäisempi osa kanavan toimintaa eivätkä vain radiolähetystä tukeva toiminto. Lisäksi YLEX tekee yhteistyötä YLEn televisiokanavien kanssa.

Ohjelmajohtaja Ville Vilén kertoo: "Me uskomme radiopuheeseen. Yleisöä voidaan palvella ei ainoastaan soittamalla musiikkia vaan myös hyvällä, toimitetulla radiopuheella. Luvassa on persoonallista dialogia kanavan ja sen kuuntelijoiden välillä sekä keskittyneitä haastatteluja."

YLEX –kanavalla ovat aamujuontajina suositut Peltsi ja Juuso. Keskipäivässä juontavat Kati Mikkonen ja Tomi Saarinen, iltapäivässä Luca Gargano ja Maria Paattiniemi sekä alkuillassa Olli Junes ja Veli Kauppinen. Toimittajina ovat Laura Airaksinen, Jonna Autio, Jani Kortti ja Johannes Voutilainen. Myös Leila ja Annukka ovat kanavan ohjelmistossa, urheiluhuumoria tarjoilevat Pietarinkadun Oilers GO GO! sekä Salibrandy. Musiikin erikoisohjelmia tarjoavat alan huippunimet, muun muassa Metalliliitossa Klaus Flaming, tanssiohjelmissa Kalle Miettinen ja Leena Lehtinen, keskiviikon rock-illassa on isäntänä Pekka-Tapani Laine.

Aamu- ja iltapäivien osalta kanavan päiväohjelmisto on talkshow–tyyppistä, radiopersoonia painottavaa lähetysvirtaa. Arjen keskipäivässä tarjotaan puhepainotteisempaa asiaa kohderyhmää kiinnostavista aiheista. Iltaisin kanava lähettää kohdeyleisön kannalta tämän hetken tärkeimpien musiikkilajien erikoisohjelmia – maanantaisin on luvassa uusi rap/hiphop –ilta, tiistaisin kuullaan tanssi-ilta, keskiviikkoisin on vuorossa rock ja sunnuntaisin raskaampi rock sekä metalli. Torstai-iltaisin YLEX keskittyy kolmeksi tunniksi opiskelijaelämään, kampusradiossa matkustetaan opiskelijapaikkakunnille ja –tapahtumiin tekemään lähetystä ja pyydetään myös opiskelijoita osallistumaan lähetyksen tekoon.

"Me satsaamme mielenkiintoisiin puhesisältöihin, luvassa on puhetta pitkistä haastatteluista show –tyyppisiin ohjelmiin. Aiheet painottuvat kohderyhmän maailmaan: populaarikulttuuriin ja sen ilmiöihin, opiskeluun sekä muihin kohderyhmän elämäntilanteeseen kuuluviin asioihin." Radion uutistoimitus toimittaa kanavan uutiset. Kanavalla on erilaisia teemapäiviä ja kampanjoita, joilla lisätään tietoa kuulijoille tärkeistä, yhteiskunnallisista asioista.

YLEX on uuden musiikin kanava. Se pyrkii tuomaan esiin uutta kotimaista ja ulkomaista musiikkia ja olemaan pop- ja rockmusiikin keskeinen vaikuttaja. Musiikkia tuodaan esiin laajasti monipuolisten, kohderyhmän kannalta tärkeimpien erikoisohjelmien kautta. Lisäksi lähetetään TOP 40 –ohjelma, Suomen virallinen lista. Kuuntelijat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä musiikkia kanava soittaa uudistetun, laajemman musiikin äänestyskäytännön kautta. Kanava aikoo keskittyä myös voimakkaammin opiskelijaelämään uuden ohjelmakonseptin myötä. Kanavan musiikkiaste on 67%.Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä eli » Yleistä YLEstä