YLE kulmilla kurvaa Jyväskylään

YLE näkyy ja kuuluu perinteisten radion ja television rallilähetysten lisäksi Jyväskylässä vahvasti. Kaiken keskipisteessä on ralliohjelmien teko niin radioon kuin televisioon. Tämän lisäksi mukana on monia muita ohjelma-alueita.

Ralliradio palvelee maakunnassa ja valtakunnallisesti Radio Suomen taajuuksilla.
Televisiossa on runsaasti MM-seurantaa YLE TV-Urheilun toteuttamana. Uutta on Killerin torstaisen supererikoiskokeen televisiointi yli sataan maahan Eurosportin kautta. Toteutuksesta vastaa YLE.

Radio Suomessa viritellään ralliin tiistaina 15.8. klo 18-21 Ralliautoiluillassa. Studiotiimi on keskustelemassa keskenään ja vastailemassa kuunteiljoiden kysymyksiin.

Ensimmäisen varsinaisen rallipäivän päätteeksi Radio Suomi tarjoaa suoran iltakonsertin Paviljongista. Anna Eriksson astuu lavalle perjantaina 18.8. kello 22 uutisten jälkeen. Konsertti radioidaan koko Suomeen.

YLEn runsaaseen palveluun kuuluu myös nettiradio. Sitä kuunneltiin viime rallissa yhteensä 66 maassa.

Ralliradion studio ei enää majoitu rekkaan Paviljongin pihaan vaan rakentuu Paviljongin huoltoparkin puoleiseen päätyyn. Sen eteen sijoittuvat Anna Erikssonin konserttilava sekä YLE kulmilla teltat.

Toisessa teltassa Jarmo Sipiläinen ja paikallinen digikummi esittelevät YLEn digikanavia ja YLE Shop myy tuotteitaan.

Toisessa eli ohjelmateltassa puhetta riittää aamusta iltaan. TV:n Hiki-ohjelma tekee teltalla inserttejä torstaista perjantaihin. Radio Keski-Suomi taltioi ja lähettää haastatteluja YLEn lavalla nonstoppina. Haastateltavina ovat mm. Jani Lakanen, Tommi Mäkinen, Kati Fors, Susanna Huovinen, Mauri Pekkarinen, Pirjo Hassinen, Jani Wickholm, Isto Hiltunen, Tommi Soidinmäki, Matti Kyllönen, Arto Nyberg ja Anna Erikssin. Lavalta kajahtavat myös Rdio Suomen Urheiluradion viisiminuuttiset suorana Jyväskylästä.

Kulmilla kuvataan myös Aamu-tv:n ”sana on vapaa” –ohjelmaosioon kommentteja kolmen rallipäivän aikana.

Osallistuvalle yleisölle on tarjolla Arto Nybergin vetämiä Rallitietäjä-kilpailuja. Hiki-ohjelman Jusu Lounela vetää mm. renkaan vaihtokisoja. Torstaina Pikku Kakkosen Anna Riihimäki on päiväkotilaisten tavattavissa. Lapinlahden lintujen Markku Toikka viihdyttää pariin otteeseen.

TV-tuotannosta tarkemmin esittäytyy Kotikatu. Sen tuottaja, ohjaaja Pekka Ruohoranta, tuottaja, näyttelijä Janne Virtanen ja käsikirjoittaja, näyttelijä Risto Autio vetävät Kotikatu-visaa yleisölle ja kertovat ohjelman teosta.

Perjantai- ja lauantai–iltana lavalta tarjotaan kolmen parhaan rallikuskin haastattelut ralliyleisölle heti kisan jälkeen.

YLE STANDIN AUKIOLOAJAT:

to 17.8. klo 10.30-21
pe 18.8. klo 10–21
la 19.8. klo 10-21
su 20.8. klo 10-15