2008 rallireitissä liki puolet uutta - legendaarinen Ouninpohja jää pois!

Neste Oil Rallin 2008 reittiin on tiedossa suuria muutoksia ja legendaarinen Ouninpohja jää pois.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Oil Ralli, on kauden 2008 yhdeksäs MM-osakilpailu. Keskisuomalaisilla sorateillä on heinä-elokuun vaihteessa vilinää, kun MM-sarjan lisäksi ajetaan sekä junioreiden (J-WRC) että tuotantoautojen MM-sarja.

-Olemme iloisia, että Suomen osakilpailu löytyy kaikkien sarjojen kalenterista ainoana osakilpailuna tämän vuoden MM-sarjassa. Tämän jännittävämmäksi ja mielenkiintoisemmaksi yksittäinen osakilpailu ei voi tulla. Voimme tarjota suomalaisille rallijännitystä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, iloitsee Neste Oil Rallin järjestelyistä vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen.

-Tällä oli luonnollisesti välitön vaikutus Neste Oil Rallin reittipalapeliin. Tämän vuoden reitin suunnittelussa tulee erityisesti ottaa huomioon teiden kestävyys, kertoo Mahonen.

Tiedossa onkin jälleen suuria muutoksia kilpailun reittiin. Erikoiskokeiden määrä tulee pysymään suunnilleen samana kuin viime vuonna, mutta itse reitti uudistuu tänäkin vuonna lähes puolella. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä noin 350 km.

-Reittiä ei voida vielä julkaista, ennen kuin kaikki luvat ovat kunnossa. Se jo tiedetään, että maailman vaativimmaksi erikoiskokeeksi valittua Ouninpohjaa ei tämän vuoden kilpailussa ajeta, Mahonen toteaa. Syynä legendaarisen erikoiskokeen pois jättämiseen on sen nopeus. -Jo viime vuonna keskustelimme FIA:n kanssa asiasta, mutta silloin pystyimme sisällyttämään Ouninpohjan kilpailureittiimme. Tänä vuonna jouduimme pudottamaan sen turvallisuussyistä pois, hän jatkaa.

Neste Oil Rallin keskitettynä huoltoalueena toimii Jyväskylä Paviljongin alue. Siellä järjestetään kaikki kilpailun huoltotauot.

Kilpailun reitti julkaistaan maaliskuun alussa.