Grönholm vauhdissa Jyskälässä ja rallicrossin EM-sarjassa

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari ja seitsemän kertaa Jyväskylän MM-rallin voittanut Marcus Grönholm ei jätä Jyväskylän kisaa väliin "eläkkeelläkään". Neste Oil Rallin neljä kertaa perättäin voittanut Marcus Grönholm nähdään Ford-tallin rallilähettiläänä. Varsinaiseen kisaan Grönholm ei starttaa, mutta toimii muun muassa MTV3:n kommentaattorina ja isännöi lukuisia Fordin asiakastilaisuuksia.

Grönholm on katsastamassa myös rallin yhteydessä ajettavan Fiesta Sporting Trophy International –osakilpailun ajajia. Tämän vuoden sarjan voittajalle on luvassa Fordin, Pirellin ja M-Sportin tukema palkinto: testipäivä Ford Focus RS WRC –autolla M-Sportin testiradalla. Lisäksi voittaja saa henkilökohtaista opastusta rallin kaksinkertaiselta maailmanmestarilta Marcus Grönholmilta.

Grönholm kiitää nyt rallicrossin EM-sarjassa

Marcus Grönholm debytoi rallicrossin EM-sarjassa 2-litraisella Ford Fiestalla Ruotsissa heinäkuun alussa. Mestari ei debytoinut huonsoti, sillä hän palasi kotiin taskussaan ensimmäisen kilpailupäivän kakkossija ja toisen päivän voitto.

Ennen kisaa Grönholm kertoi ajaneensa Fiestalla perinpohjaiset testit ja oli vakuuttunut, että tulossa on mielenkiintoinen startti. Fiestan moottori, joka tuottaa tehoja 600 hevosvoimaa väännön ollessa 800 Nm, on Marcuksenkin mukaan hämmästyttävän tehokas.

-Testin aikana 600 hevosvoiman moottori teki minuun suuren vaikutuksen, mutta silloin oli vielä liian aikaista arvioida auton ajo-ominaisuuksia, koska minulla on niin vähän kokemusta rallicrossista, Marcus kertoo. -Oikean ajoasennon löytäminen oli hankalaa, koska minulla on niin pitkät kädet ja vasen käsi osuu helposti oveen. Mutta asia on nyt korjattu. Myös ohjausta säädettiin minua varten hieman tarkemmaksi.

Jännittävintä Marcuksen mielestä on ajaa kilpakumppaneiden kanssa kylki kyljessä. -En ole tottunut ajamaan niin lähellä toisia kilpailijoita. Se oli jännittävää ja jopa vähän hermostuttavaa, nauroi Grönholm.

Motor Sport Evolution -talli toimii Euroopan Fordin alaisuudessa ja sitä tukevat niin Ruotsin kuin Suomen Ford-maahantuojat. Grönholm ajaa tallissa yhdessä ruotsalaisen rallicrossässä Andreas Erikssonin kanssa, jonka tavoitteena on voittaa koko EM-sarja. Toistaiseksi onnetar ei ole ollut hänelle kovin suosiollinen, mutta hän luottaa pärjäävänsä nimenomaan Skandinaviassa ajettavissa osakilpailuissa.