Sartsan päiväkirja, 18.3.2005

Heippa päiväkirja....nyt menee lujaa. Löysin itsestäni Intialaisen pyhimyksen.
Tiedätkö päiväkirja kun on se Äiti Amma? Niin minä olen nyt Äiti Sartsa. Huomasin olevani pyhimys kun minulta tippui munakokkelit lattialle. Jostain kummansyystä munakokkelista muodostui lause "olet sartsa pyhimys", niin pakkohan se on sitten uskoa. Ei muuta kuin otsaan punainen piste,ja kaapu päälle ja ihmisiä parantamaan.
Ensitöikseni kuulin jonkun yskäisevän bussissa niin menin ja sanoin ettå "Terppa, mä olen Äiti Sartsa, ota mynthon!" Se ei ottanut sitä mynthonia joten syötin sen sille väkisin ja työnsin kainaloon kuumemittarin, joka tosin oli semmoinen paistimittari kun ei ollut muuta. Ja sitten tönäisin sen bussista ulos että se tajuaisi mennä kotiin sairastamaan. Tuli tosi hyvä olo kun auttoi ihmistä.

Taidan olla sydämestäni intialainen kun oon aina tykännnyt myös enemmän naan-leivästä kuin tavallisesta leivästä. Paitsi silloin kun laitoin naan-leivän leivänpaahtimeen ja koko meidän talo paloi.Sitten koko perhe asui teltassa, jossa tosin pystyi helposti tekemään oman huoneen kun laittoi paidan naaman päälle.
No joo, nyt täytyy lähteä auttamaan sairaita! Palataan!!

Sarttuli

Sartsan päiväkirja, 28.1.2005

Rakas päiväkirja.

Hei hei hei hei...ja anteeksi rakas päiväkirja kun en ole pitkään aikaan kirjoittanut sinuun mitään. Se on johtunut siitä että kynäni oli kadoksissa. Sellainen kuulakärkikynä missä luki "Hevoskissa oy". Se on sellainen firma jossa olin joskus kesätöissä. Siellä risteytettiin hevosia ja kissoja ja myytiin kotieläimiksi. Mutta se ei kai oikein kannattanut kun ne hevoskissat olivat kuin kissoja mutta niillä oli hevosen kaviot. Eli ihmisten parketit meni tietysti ihan pilalle. Söpöjä ne oli, siitä ei päästä mihinkään. Ja siellä oli kiva olla kesätöissä kun sain käyttää niiden kopiokonetta niin paljon kuin halusin. Kerran kopioin 1023 Timpan kuvaa ja vein ne Timpan postilaatikkoon.heh, Timppa oli vain tokaissut että "tutun näköinen naama", ja oli mennyt sisään syömään niiden äidin tekemää kaalilaatikkkoa. Päiväkirja! Kun viimeksi kirjoitin niin laitoin että Timpalla olisi uusi tyttöystävä, että olin nähnyt ne puistonpenkillä!! Mutta EI ONNEKSI! Ei ollut uutta tyttöystävää. Tarkistin asian Timpalta ja se oli ollut sen vanha jalkapallo, johon oli tarttunut purkkaa, johon oli tarttunut koirankarvoja..siitä muka tummat hiukset. Ai...!!ai.pirula..Nyt tapahtui onnettomuus..koskin kielellä avaimeeni ja se jumittui kiinni!! Tämän pakkasen syytä!!..aijai...sattuu, tosin nyt ei tarvitse huolehtia kotiavaimesta kun se on aina mukana. Heippa päivis! Nähdään taas.

Sasse

Sartsan päiväkirja, 24.9.2004

Rakas päiväkirja.

Nyt on syyskuu ja lehdet tippuu maahan. Välillä olen miettinyt, että miksi ne ei tipu taivaaseen. Miettikääpä, isoja lehtipilviä. Niiden päällä voisi vaikka kävellä!! Voisi kävellä taivasta pitkin kouluun eikä tarttis enäää ikinä ostaa bussilippua. Tosin maahanpudotus voisi sattua nilkkaan, mutta sitten ei tarttis osallistua liikuntatunnille, varsinkin jos on telinevoimistelua. Inhoan telinevoimistelua. Mitä järkeä on hyppiä telineitten päältä?? Ihan kun joskus oikeessa elämässä tulisi semmosta tilannetta vastaan etttä "täytyypä tässä hypähtää telineen yli!" Tuskin!!?? Vihaan myös hernepusseja joita heitellään liikuntatunnilla!! Viimeksi avasin yhden ja ripottelin kuumaan veteen. Siitä tuli hernesoppaa. En suosittele. Oli aika pahaa. Ja vatsa oli täynnä ilmaa.
Hei, oho, nyt vahingossa näitä pohdintoja kirjoitin vain ja unohdin kertoa, että Timpalla on kai tyttöystävä!! Näin sen jonkun pitkätukkaisen kanssa puistonpenkillä! Ajatelkaa, meidän Timpalla!!?? Toinen vaihtoeehto on, että se oli niitten äidin siivousmoppi, kun Timpan pitää aina välillä viedä sitä ulos tuulettumaan.
En tiedä, tutkitaan.
Heippis, rakas päiväkirja. Palataan pian.

T: Sartsa

Sartsan päiväkirja, 25.8.2004

Rakas päiväkirja.
Mä aattelin tänään et mä perustan uuden aikakausilehden. Sen nimi on Sartsan sanomat. Siinä voisi olla todella traagisia juttuja, kuten että Mika Häkkisen tyttöystävä on oikeasti marsu-Erja vaikenee..(Satun muuten tietämään että toi on totta, koska mun äidin työkaverin lapsen enon kummin koira tuntee Mikan ja tietää et se on marsu)..koska Mika on kuulemma ite ollu joskus marsu, se on löydetty hylättynä marsuhäkistä juoksemasta juoksupyörällä. Ja sit sen oli joku sieltä pelastanu ja huomannu että se marsu tykkää autoista. Ja opettanu sen ajamaan. Ja samalla Mika on geenimanipuloinu ihmiseksi. Se on puoliks ihminen ja puoliksi marsu. Mut tätä ei sit päiväkirja saa kertoa kellekkään, koska Häkkinen on kuitenki niin iso julkkis...
No ei se tästä leviä.
Piilotin eilen meidän äidin luomiväriin viinirypäleensiemenen. Mieti päiväkirja ku jokupäivä sen luomesta alkaa kasvaa viinirypälepuu,...siinähän äiti miettii sitte mitä tapahtu. Meijän perhees tehdään paljon kepposia. Nyt täytyy rakas päiväkirja mennä nukkumaan, koska olen tilannut unimaailmaan pizzan kotipizzasta. Moro.

T: Sartsa


Sartsan päiväkirja, 7.6.2004

Moi päiväkirja.
Ai että, kun on kuuma..huh hellettä.
Nyt onkin kuule päiväkirja tapahtunut ihan mielettömästi kaikkea. Koko kesän olen ruskettunut niin paljon että olen todella ruskea rakas päiväkirja. Olen niin ruskea, että jos makailen vaikka kadulla, niin päälleni tulee makailemaan ihmisiä kun ne luulevat että olen hiekkaranta, koska olen niin ruskea. Mutta en ota siitä mitään sterssiä vaan huudan, "ostakaa jäätelöä". Ja yleensä ne ostaa. Eli toisin sanoen kiva kesätyö. Voi että, nyt täytyy lopettaa kun äiti tarvitsee ruskeaa mattoa!!

Moikka.

T: Sardelli

Ps. ai niin, timpan toisessa jalassa on kuusi varvasta.

 

Sartsan päiväkirja, 2.6.2004

Rakas päiväkirja Koulu loppui...jee. En saanut hymytyttöpatsasta, mutta sain mörkkityttöpatsaan. Sen takia kun minulla on tapana murjottaa koulussa aina kun joku pyyhkii sienellä taulua. En tiedä miksi, mutta koulukuraattorin mielestä se johtuu siitä että mulla on pienenä ollu jalkasieni. En tiedä. Sienestä tuli mieleen Timpan äidin sienipiirakka. Ja siitä tietysti Timppa. Me mentiin Timpan kanssa ekana lomapäivänä niinku muka kouluun, siitä ilosta että ovi olikin lukossa ja pystyttiin menemään kotiin. Kirjoitin kyllä koulun oveen appelsiininkuorella "Sartsa was here and Timppa also". Mutta Timppa nuoli sen pois, kun sen teki mieli appelsiinimehua. Rakas päiväkirja, jos et olisi kirja, vaan ihminen, niin voisit osallistua mun ja Timpan kesävideokisaan osoitteessa  www.yle.fi/sartsa/kisa ja sieltä löytyy..mut hitsi kun et voi.
No nyt meen ottaa aurinkoa.

T: Sadel eli Sartsa


Sartsan päiväkirja, 25.5.2004

Rakas päiväkirjani. Ajattelin myydä sinut pois. Siis päiväkirjani myydä. Ei millään pahalla mutta tarvitsen rahaa. Timppa on velkaa 2e eikä maksa sitä takaisin.
Ajattelin alkaa kiduttamaan Timppaa että saan rahat takaisin. Tässä muutama vinkki että miten, rakas päiväkirja, mutta älä kerro näitä kenellekään.

-Kiduta laulamalla korvaan Petri Munckin Levottoman prinssin kertosäettä.
-Kiduta nauhoittamalla Ring A Lingejä kolme videokasetillista ja pakota sitä katsomaan niitä putkeen.
-Syökää kuivaa ranskanleipää äläkä anna sille vettä.

Luulisi että näillä saa velat takaisin.

Nyt tähän loppuun rakas päiväkirja kerron vielä yhden todella luottamuksellisen asian. Löysin itseltäni rintakarvan. Se oli ruskea ja n.0,5cm pitkä. Leikkasin sen pois ja laitoin tyhjään maitopurkkiin. Olkoon siellä, ruokin sitä nakkipiiloilla. Katsotaan kasvaako se.
MOIKKA PÄIVÄKIRJA!!

T: Sabuli


Sartsan päiväkirja, Toukokuun alku

Päiväkirja moi!!

En edes tähän alkuun ehdi kirjoittamaan sitä "Rakas päiväkirja"-alkua kun nyt on tapahtunut niiiiin paljon kaikkea!!
Tässä lista tapahtuneista asioista:

-Hedelmäsalaatistani löytyi perunanpala. Äiti sanoi että se oli tipahtanut varmaan tiskipöydältä vahingossa. Suutuin niin että laitoin äidin parhaat keväthanskat vohvelipannuun. Niihin tuli kivat vohvelikuviot.

-Löysin kadulta 50 snt ja ostin sillä lakua.

-Kävelytin naapurin koiraa ulkona ja sain palkkioksi naapurin tädiltä sen vanhoja kaksihaaraisia hiuksia lasipurnukassa.

-Käytiin Timpan kanssa katsomassa yhden meidän kaverin akvaariota. Ja Timppa halusi loppupäivän leikkiä akvaariota. Eli seistiin sitten suut kiinni Alepan ikkunassa niin kuin kalat. Huulet rohtuivat.

Eli näin paljon kaikkea on tapahtunut rakas päiväkirja. Toivottavasti tätä ei edelleenkään lue kukaan kun näihin nettipäiväkirjoihin ei aina voi luottaa…noo en usko.

Sarbaranta


Sartsan päiväkirja, huhtikuu 21.04

Rakas päiväkirja. Välillä ärsyttää semmonen homma, että miks huhtikuu on huhtikuu..niinku huh-tikuu..eli huh..eli niinku on jotenkin poikki. Tieksä päiväkirja. Miksei se voisi olla vaikka Phiuhtikuu..phiuh…niinku. No joo, turha miettiä kun tuskin Suomen pressa Tarja Halonen sitä muuttaa. Jee, just kuultiin et me ollaan Timpan kanssa mukana kesän Summerissa!! Kiva juttu niin ei tarvitse mennä ettimään muita kesätöitä, kuten esim. puhelinmyyjäksi! Toissakesänä olin puhelinmyyjänä ja aina kun joku ei ostanut niin kirkaisin suuttumuksesta puhelimeen niin että niiltä meinasi mennä kuulo..heh..olen sellainen villivarsa, iiihahaaa!!
Ai mut nyt vapun viettoon, eli serpenttiiniä taskuun ja ilmapalloja kännykänkuorien väliin!! Nähään vapun jälkeen rakas päiväkirja.

Sardeli


Sartsan päiväkirja, 6.4.2004

Rakas päiväkirja.
Olipa tyhmä pääsiäinen. Miksikö? No siksi että Timppa huijasi minua todella pahasti. Se sanoi että pääsiäisenä kannattaa tehdä kauhean iso määrä suklaamassaa ja sitten laittaa se ympärilleen ja antaa kuivua. Tehdä itsestään siis pääsiäissuklaamuna!! Miksikö? No siksi että ihmiset kuulemma antavat ihmissuklaamunalle paljon pieniä suklaamunia, ruuaksi niin kuin ymmärtänet päiväkirja... Sen Timppa valehteli. Ei kukaan mitään antanut. Olin suklaamunana Espoon Tapiolan K-kaupan edessä. Kukaan ei edes huomannut. Yritin huutaa että "Ruokkikaa minua suklaamunilla olen suklaamuna". Mutta kukaan ei ruokkinut. Joku koira pissasi munan juurelle kylläkin, huomasin sen kun se alkoi sulaa siitä kohtaa ja kenkäni kastuivat. Ihmiset varmaan luulivat että olin Espoolainen tilataideteos. No sitten jouduin syömään itseni ulos suklaasta ja nyt on maha kipeä. Ai..aijai..kostan tämän Timpalle viimeistään juhannuksena. Silloin, rakas päiväkirja, en haluaisi olla Timpan housuissa..hä hääää. Hyvää pääsiäistä päiväkirja..

Ps. Jos tätä joku lukee niin VARO! Saan sinut kyllä kiinni!!

Sarbeli

 

 

Sartsan päiväkirja, maaliskuu 18.

Rakas päiväkirja. Ylihuomenna eli lauantaina kuvataan taas uusia Haloo-jaksoja Timpan kanssa!! Kuvaukset alkaa KAHDEKSALTA aamulla, huh miten aikasin... Täytyy ilmeisesti taas tehdä semmoinen "helppo herätys systeemi" eli HHS-systeemi.

Jos herääminen on vaikeaa...Eli tässä vinkkinä sinulle päiväkirja HHS-systeemi, jos joskus täytyy herätä aikasin, eli
HHS:
- Kun nukkumaan niin valmiiksi jo vaatteet päällä, ettei pukemiseen mene aikaa.
- Aamiasleipä valmiiksi suuhun, niin herätessäsi voit vain puraista.
- Ulko-ovi valmiiksi auki, niin ei tarvitse aamulla avata sitä, siihen menisi liikaa aikaa.
- Silmät valmiiksi illalla auki, niin ei mene aamulla siihen aukasemiseen aikaa.
Se oli HHS.

Eiköhän sitä näillä pärjäillä. Timppa soitti eilen että sillä on perjantaina treffit. Ne menee elokuviin. Timppa aikoo piilottaa muutaman pikkukiven leffapopcornien joukkoon, niin näkee sitten onko sillä tytöllä huumorintajua vai onko se tosikko kun siltä katkeaa hampaat. Timppa on niin järkevä näissä rakkausasioissa.
Nyt täytyy mennä. Hei, hei päiväkirja.

Sartsukka


Sartsan päiväkirja, maaliskuun 9. päivä

Tänään paistoi aika paljon aurinko. Lähdettiin Timpan kanssa yhtä matkaa aamulla kouluun.
Aurinko paistoi niin pahasti että ei edes eteensä nähnyt. Joten kävikin niin että eksyttiin toisistamme ja minä kävelin vahingossa Keravalle. Eipä ollut kovin hauskaa löytää itsensä Keravalta. No menin mäkdonaldsille ja söin juustohampurilaisen tuplamajoneesilla. Tuplamajoneesi on siitä kiva että se valuu leukaa pitkin ja ihmiset on kadulla että vau! miten makea leukakoru. ja sitten sanon että "Niin onkin" ja lipaisen sen pois. Voi niitä ilmeitä!Heh, kokeile joskus rakas päiväkirja!

Juupa. Timppa oli löytänyt kouluun perille koska sillä oli aurinkolippa. Palataan!

Ps. Viime lauantaina kuvattiin taas Haloota! Oli kivaa, paitsi kameramies on huumorintajuton kun Timppa laittoi sen kahviin kännykänkuoret, niin se suuttui. Tylsä mies.

Sartsa

 

 

Sartsan päiväkirja, maaliskuun.ekapäivä.2004

Rakas päiväkirja, nyt alkoi kevät.Täytyy valmistautua siihen kunnolla tänä vuonna. Timpan kanssa ajateltiin jo nyt hakea pajunkissat tulevaa virpomista varten, kun sitten pääsiäisenä niitä on vaikea löytää kun kaikki hakee samaan aikaan. Timppa sano just, että se oli nähny hyvät pajunkissa-apajat Espoossa, mutta ei ollut varma oliko ne oksat kuusia vai pajuja. No, se selviää. Tässä muuten pari virpomisrunoa, joita kannattaa käyttää, näillä irtoaa hyvät virpomissaaliit!

"Virvon varvon tuoreeks terveeks.. anna rahaa."

"Virvon varvon tuoreeks terveeks..anna rahaa tarttee uudet farkut, pankkikorttikin käy.. onni sulle"

"Virvon varvon tuoreeks terveeks…anna kaikkea onni sulle..ketä teidän naapureista kannattaa virpoa, ketkä antaa eniten tässä taloyhtiössä virpojille karkkia ja muuta. Hyvää pääsiäistä, tässä vitsa"

Eli tollasii, noilla pitäis irrota hyvät saaliit!

Ens lauantaina ollaan Timpan kanssa vieraan Suuressa Kuplassa..jännittää…

 

Sartsan päiväkirja, 12.2.2004

Terve päiväkirja. Mä kerron nyt yhen jutun jota mä en oo kertonu kenellekään. Nimittäin, mä aion ehkä pyrkiä amerikan presidentiksi. Sartsa W Bush the king! Mä veikkaan et se on aika helppoa. Vaaliteemojani on: Jokaiselle ihmiselle pakollinen marsu, joka pitää opettaa sanomaan "Sartsa the king". Sille myös juoksupyörä ja pienet korvakorut. Sille marsulle siis. Marsut on niin ihania. Ne on melkein kuin karvapalloja joilla on pienet jalat. Jos en olisi ihminen niin olisin marsu.
Pari päivää sitten kuvattiin taas Haloota Timpan kanssa. Oli kivaa. Batsartsa ja Robintimppakin kävivät ja pelastivat taas maailmaa muummoassa huonolta musiikkimaulta, kuten samantha fox…aha, äiti huutaa, pitää mennä selittämään miks laitoin valkopyykkiin punaiset sukat! Pinkkiä tietty!! Pinkki forever and birds fly free and sing when fly, happy life is my life.


ps.tätä ei saa lukee
pss. oon ehkä ihastunu yhteen poikaan joka ei oo timppa!!
psss. Timppa silti top 5:ssa!!
pssss.Timppa on kai ihastunu yhteen senluokkalaiseen. Kirjotan siit myöhemmin!


Nyt hyvää yötä päiväkirja
Sartsa

Sartsan päiväkirja, 21.1.2004

Rakas päiväkirja. Mä haluun Milanoon malliks! Mä sanoin mun äidille et ostais mulle lentolipun milanoon ja korkokengät koska malleilla on. Se sano et ookoo, mut et ensin sen pitää käydä terveyskeskuksessa, koska sillä on angiina. Se saiki antibiootteja, mikä on hyvä koska aikasemmin se söi vaan mynthoneita ja niistä sil meni maha sekasin. Mutta siis mä päätin jus, et mä rupeen mallliks, ellen mä mee sittekki Vantaan aikuisoppilaitokseen keittäjäharjottelijaks, joka seki ois kivaa. Koska sillon sais pitää sitä makeeta valkosta pitkää takkia ja leikata aivoja. Vai onkohan se kirurgi? No ihan sama. Mut me kuvattii eilen timpan kaa uusia Haloo!- jaksoja. Oli kivaa. Eipä muuta. Toivottavasti tätä ei lue kukaan ulkopuolinen.

Sartsan päiväkirja, 7.1.2004

Rakas päiväkirja. Joulu on nytten ohi. Kävi ihan mieletön mäihä. Olin nimittäin unohtanu syödä suklaajoulukalenteristani 4. luukun!! Eli nam! Suklaata!! Siellä luukussa oli suklainen joulukuusi. Kastelin sen juuresta, kun ajattelin että se kasvaisi isommaksi ja saisin sitten enemmän suklaata. Mutta siitä tulikin aika tahmainen, joten tein siitä jääkaappimagneetin. Se onkin kätevä, kun voi laittaa muistilapun tarvittaessa jääkapin oveen.

Ai niin, meinasin unohtaa. Timppa soitti mulle tänään. Puhelu meni jotensakkin näin:
-Moi.
-moi Timppa..mitäs sä?
-No empä mitää..mitäs sä?
-No empä mitää.
-No moi.
-No moi.

Tässä kaikki tältä erää rakas päiväkirja. Palataan taas pian. Ja huom. Jos joku tätä lukee ni tää on SALAINEN!!!

Sartsan päiväkirja, 16.12.2003

Rakas Päiväkirja. Toivottavasti tätä ei lue kukaan. Kun jotenki mulla on semmonen olo et mua ei ymmärretä. Jotenkin tyhjä olo. Semmonen olo kun laittais märät farkut pesusta suoraan jalkaan. Että tavallaan hyvä kun on puhtaat farkut mutta vaivaa koko ajan kun ne on märät. Sellanen olo henkisesti. Sä tiedät päiväkirja mitä mä tarkoitan.

En tiiä johtuuko mun tyhjä olo siitä et äiti ei ollu ostanu just sitä mysliä jota mä oisin halunnu. Se ostaa aina sitä tylsää perusmysliä mis ei oo kuivattua mansikkaa eikä banaania.Vaan pelkkiä myslinpaloja Jotenki se loukkaa mua ihmisenä. Vaikka äitin mielestä mulla jää niiitä mansikanpaloja hampaisiin ja äitin mielestä se on tyhmän näköstä. Musta ne on enemmänki niinku hammaskoruja. Ja Timppa on jopa kehunu et mä näytän tosi makeelta kun mulla on niitä hampaissa.

No ihan sama, en syö sitä myslii enää ollenkaan ja äsken kävin just ripottelee sinne myslipakettiin paperinpaloja ja niittejä. Siin on äitille mysliä!
Oltiin illalla ajelemassa Timpan isän autolla. Oli kivaa, paitsi penkinlämmitin oli liian kuumalla. Sanoin siitä Timpalle ja se suuttu ku se kuulemma on niitten isän säätämä lämpö. Mut sit me sovittiin.

Hyvää yötä päiväkirja.