Ajankohtaista

 • Tauolle jäävä Antti Tuisku:

  ”Haluan tutustua uudenlaiseen Anttiin”

  Antti Tuisku Aamu-tv:n haastattelussa 29.11.2011 - Kuva: Yle kuvanauha

  Suomen poptaivaan kestosuosikki Antti Tuisku jää pian ansaitulle tauolle. Pitkään kiertänyt laulaja julkaisi vastikään uuden joululevyn ja edessä on vielä joulukiertue. Musiikki on Antille henki ja elämä, mutta siihenkin on välillä otettava etäisyyttä. Tammikuussa luvassa on reppureissu Aasiaan ja sen jälkeen ylipäätään rentoutumista esimerkiksi Lapissa mökillä.

  Ajankohtaista - (Ti 29.11.2011, klo 15.45) - 256 - 54
 • Johanna Kurkela esittää joululauluja hevimiesten kanssa

  Johanna Kurkeja ja Tony Kakko - Kuva: Yle kuvanauha

  Joulukonsertteja järjestetään parhaillaan jos jonkinmoisia ympäri Suomea, mutta yksi hätkähdyttävimmistä kenties koetaan Vantaalla tiistaina. Heleä-ääninen Johanna Kurkela nimittäin nousee lavalle kolmen metallilaulajan kanssa.  Erikoista nelikkoa säestää Vantaan suuri viihdeorkesteri ylikapellimestari Nick Daviesin johdolla.

  Ajankohtaista - (Ma 28.11.2011, klo 15.03) - 239 - 27
 • Arja Koriseva: Niin herkässä kuin on nauru on myös itku

  Arja Koriseva - Kuva: Yle kuvanauha

  Vaikka Arja Koriseva koetaan usein riehakkaana ja iloisena artistina, hänestä löytyy myös syvällinen puoli. Tämä korostuu esimerkiksi joulukonserteissa, joissa hän laulaa hyvin koskettavia kappaleita. Erityisesti joulun alla Arja haluaa haastaa kuuntelijan käymään läpi kipeitäkin asioita.

  Ajankohtaista - (To 24.11.2011, klo 12.33) - 278 - 37
 • Mirel Wagner tekee koruttoman kaunista musiikkia

  Mirel Wagner - Kuva: Yle Kuvanauha

  Mirel Wagnerin laulu herkistää kuuntelijan. Kaikki turha koristeellisuus on karsittu kappaleista ja musiikki menee luihin ja ytimiin. Laulajan esiintyminen on intiimiä ja pienimuotoista. ”Mä mielessä ajattelen, että mä kuiskuttelen jollekin ihmiselle ja kuulijalle. Ei mulla ole mielessä mitään stadionlavaa, missä mä vetäisin jotain roolia, että ihan sellaista ihmisen läheisyyttä”, Mirel kuvailee esiintymistään.

  Ajankohtaista - (Ke 23.11.2011, klo 12.25) - 209 - 0
 • "Kyllä poliisi vielä pamputtaa"

  Eppu Normaali poisti sähköt kitarasta

  Eppu Normaali Mutalan lavalla - Kuva: Yle / Antti Eintola

  Suomirock-ikoni Eppu Normaali vaihtaa tulevalla levyllään soittimensa akustisiin. Martti Syrjän mukaan akustinen levy ei vie Eppu Normaalia niin kauas alkuperäisestä punk-hengestä kuin voisi luulla. ”En mä usko, että meistä punk-henkisyys koskaan katoaa, koska me ollaan tavallaan ikuisessa kapinassa kaikkea vastaan. Varsinkin jos joku sanoo, ettei tuollaista saa tehdä, niin meidänhän täytyy se tehdä.”

  Ajankohtaista - (Pe 18.11.2011, klo 12.51) - 199 - 1
 • Lassi Valtonen hurmasi ensimmäisellä keikallaan

  YleX Studio B Live: Lassi Valtonen 16.11.2011 - Kuva: Tomi Mikola

  Idols-kisan kesken jättänyt Lassi Valtonen veti ensimmäisen keikkansa YleX:n Studio B:ssä 16.11.2011. Keikka oli hyvin intiimi ja paikalla ollut yleisö kuunteli henkeään pidätellen Lassin kaunista laulua sekä karismaattista ja taitavaa bändiä. Lassin keikka on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan netissä.

  Ajankohtaista - (Ke 16.11.2011, klo 15.29) - 181 - 4
 • Stina Girsin musiikissa kitarat eivät puske päälle

  Stina Girs - Kuva: Niko Mitrunen

  Heleä-ääninen Stina Girs on kasvanut country-musiikin kanssa ja genren vivahteet kuuluvat selvästi hänen tulevalla esikoisalbumillaan. Stinan laulama ”kantripop” tuntuu raikkaalta tuulahdukselta varsin heavy- ja iskelmävetoisessa suomalaisessa musiikkimarkkinassa.

  Ajankohtaista - (Ti 15.11.2011, klo 12.32) - 174 - 0
 • Huikea määrä bändejä ilmoittautui Bilettäjä 2012 -kilpailuun

  Bilettäjä 2012 -kilpailun ilmoittautumisaika päättyi perjantaina ja bileguru Esa Nummelan sähköpostiin pamahti 36 orkesterin ilmoittautumistiedot. Näin suuri kiinnostus kilpailua kohtaan yllätti järjestäjät positiivisesti ja kahdeksan parhaimman seulonta tuottaa tuomareille varmasti harmaita hiuksia.

  Ajankohtaista - (Ma 14.11.2011, klo 10.18) - 198 - 2
 • Suvi Teräsniska vastaa satumaalaisten kysymyksiin

  Rakkaimmat kappaleet ja parhaat menobiisit

  Suvi Teräsniska - Kuva: YLE / Sari Törmikoski

  Suvi kertoo, kuinka valmistautuu keikoilleen ja nostattaa tunnelmaa ennen lavalle astumista. Lisäksi paljastuvat laulajan tämän vuoden suosikkikappaleet, eli millainen musiikki saa Suvin syttymään. Suvi myös pohtii, millaista materiaalia voisi julkaista fanien iloksi tulevaisuudessa.

  Ajankohtaista - (To 10.11.2011, klo 11.16) - 196 - 0
 • Saara Aalto haluaa parantaa maailmaa

  Saara Aalto - Kuva: YLE / Sari Törmikoski

  Saara Aalto haluaa laulaa mahtipontisia kappaleita isoilla estradeilla ja olla positiivisen sanoman lähettiläs. Saaran ensimmäinen sooloalbumi julkaistiin kesän kynnyksellä. Heti debyytin julkaisun jälkeen alkoi marraskuussa ilmestyvän joululevyn työstäminen. Saaran mukaan hänen tulkitseminaan joululaulutkin saavat persoonallisen säväyksen. Niissäkin kuuluu eeppisyys ”Disney-sovituksineen”.

  Ajankohtaista - (Ti 8.11.2011, klo 14.19) - 196 - 0
Yhdistele sisältöä
Muualla Yle.fi:ssä