Ajankohtaista

 • Laulaja Topi Sorsakoski on kuollut

  Topi Sorsakoski - Kuva: Antero Tenhunen / YLE

  Laulajalegenda Topi Sorsakoski kuoli tänään lauantaina Seinäjoen keskussairaalassa vaikean sairauden murtamana, kertoo Sorsakosken manageri Juhani Mansikkamäki. Laulajalla todettiin keuhkosyöpä maaliskuussa. Sorsakoski oli kuollessaan 58-vuotias.

  Ajankohtaista - (La 13.8.2011, klo 15.34) - 193 - 7
 • Samae Koskinen löysi oman kielensä

  Samae Koskinen - Kuva: YLE kuvanauha

  Suomalaisten lauluntekijöiden kärkinimiin kuuluva Samae Koskinen otti ohjakset kokonaan omiin käsiinsä kolmannella soololevyllään. Omien kappaleiden esittäminen tuntuu hyvältä ja muusikko nauttii yleisön edessä laulamisesta ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. ”On ollut kiva huomata, kuinka helppoa ja kivaa tämäkin voi olla. Mä oon kohta 12 vuotta esiintynyt ja nyt tää alkaa olla luontevaa ja nastaa”, hän kertoo.

  Ajankohtaista - (To 11.8.2011, klo 10.03) - 180 - 3
 • Sinitaivas tekee töitä lipunostajien ja tanssijoiden ehdoilla

  Sinitaivas - Kuva: Akifoto

  Hullusta huumorista ja käsittämättömän tiukasta keikkakalenterista tunnettu Sinitaivas on keikkailun keskellä ahertanut myös uuden pitkäsoiton "Totta ja kaunista".

  Ajankohtaista - (Ke 10.8.2011, klo 15.50) - 191 - 0
 • Flute of Shame sijoittaa Alla Pugatsovan myöntämät palkintorahat levyntekoon

  Koop Arponen ja Flute of Shame - Kuva: fluteofshame.com

  Flute of Shame edusti Suomea kansainvälisessä New Wave 2011 laulukilpailussa varsin hyvällä menestyksellä. Varsinaisessa kilpailussa FoS sijoittui vasta yhdeksänneksi, mutta kilpailun loppugaalassa bändi palkittiin arvostetulla venäläisellä musiikkipalkinnolla.50 000 euron palkintosumma on tarkoitus sijoittaa tulevaisuuteen eli levyntekoon.

  Ajankohtaista - (Ti 9.8.2011, klo 15.50) - 226 - 6
 • Laura Sippola: Siionin virsien melodioissa lepää kaiho ja kaipuu

  Laura Sippola - Kuva: Jani Laukkanen

  Laulaja-lauluntekijä Laura Sippola on tehnyt uransa ensimmäisen cover-levyn. Artisti ei tyytynyt versioimaan pophittejä, vaan Siionin virsiä, jotka ovat hänen mielestään saaneet tärkeyteensä nähden liian vähän huomiota. Levyllään Sippola haluaa vahvistaa laulujen merkitystä maamme musiikkiperinteessä.

  Ajankohtaista - (Ma 8.8.2011, klo 13.28) - 232 - 1
 • Pelle Miljoona Oy heittää hyvästit Porisperessä

  Pelle Miljoona Oy 2011 - Kuva: Pelle Miljoona Oy 2011 Live Nation

  Jatkoa Pelle Miljoona Oy:n keikkailulle ei ole luvassa, - paitsi että tässä kohtaa Pelle haluaa lainata Andy McCoyn mielestään viisaita sanoja: ”never say never”.

  Ajankohtaista - (Pe 5.8.2011, klo 15.18) - 187 - 3
 • Satumaa vieraili levytysstudiolla

  Eini syttyy diskomusiikista

  Eini on innoissaan uudesta musiikistaan. - Kuva: YLE / Sari Törmikoski

  Eini on työstänyt uutta albumiaan kevään ja kesän ajan. Nyt nauhoitukset ovat loppusuoralla ja uusi diskoiskelmälevy on viimeistelyä vaille valmis. Vaikka kaikki hellepäivät ovat kuluneet studiolla hikoillessa, laulajatar on tyytyväinen. ”Tää on ollut äärettömän innostavaa ja levyn tekemisessä on ollut hirveän hyvä henki”, hän kertoo.

  Ajankohtaista - (To 4.8.2011, klo 13.28) - 248 - 2
 • Kansanviihdyttäjän mikrofoni ei jouda naulaan

  Eero Aven - Kuva: YLE / Sallamaari Paavola

  Kansanviihdyttäjä Eero Aven keikkailee nykyään harvakseltaan, ”oman itsensä iloksi ”ja ”muiden mieliharmiksi”. Tänä kesänä hän on ollut kuitenkin pitkällä Lapin kiertueella. Uusi levykin lavojen veteraanilta on tulossa.

  Ajankohtaista - (To 4.8.2011, klo 10.56) - 221 - 2
 • Anssi Kela valmistelee viidettä albumiaan

  Anssi Kela - Kuva: Heli Sorjonen Yle

  Anssi Kela hioo biisejä luonnon helmassa. Kappaleita on valmiina levyllisen verran, mutta ”ehkä ne eivät vielä kaikilta osin täytä kaikkia laatukriteerejä”. Niinpä Anssi on päättänyt erakoitua muutamaksi päiväksi mökille ja tehdä muutaman kappaleen lisää.

  Ajankohtaista - (Ke 3.8.2011, klo 16.21) - 181 - 6
 • Martti Metsäketo tietää miten tuodaan oikea musiikki oikeaan paikkaan

  Martti Metsäkedon Tanssiorkesteri - Kuva: Martti Metsäkedon tanssiorkesteri Extraviihde

  Martti  Metsäketo on monipuolinen muusikko ja monille tuttu mm. TV:n musiikkiohjelmista jo -60-luvulta. Metsis ei tiedä ihan tarkkaan kuinka monen levyn tekijätiedoissa hänet nykyään mainitaan, itse hän muistelee, että muutaman vuoden takaisten Gramex-tietojen mukaan titteleitä olisi  noin 13 500.

  Ajankohtaista - (Ke 3.8.2011, klo 10.03) - 192 - 0
Yhdistele sisältöä
Muualla Yle.fi:ssä