Hortto Kaalon haastattelu ladattavissa podcastina

Hortto Kaalon haastattelu ladattavissa podcastina

Ajankohtaista - Pe 9.10.2009, klo 09.47

578
tykkää tästä

Hortto KaaloHortto KaaloVuonna 1970 ensilevytyksensä julkaissut yhtye teki romanimusiikin tunnetuksi suomalaisen valtaväestön keskuudessa. Nimi Hortto Kaalo merkitsi "tosi tummaa". Feija Åkerlundin, Taisto ”Amadeuksen isä” Lundbergin ja Marko Putkosen perustama yhtye esitti etupäässä ranskalaista ja itäeurooppalaista mustalaismusiikkia suomeksi ja romanikielten eri murteilla.

Alkuaikoinaan ryhmä törmäsi Marko Putkosen mukaan kuitenkin moniin ennakkoluuloihin: järjestäjät pelkäsivät musikanttien saapuvan keikalle joko myöhässä tai juovuksissa.

Marko Putkosta vuonna 1971 haastatteli Ossi Vallius. Voit ladata tämän haastattelun podcastina osoitteesta
http://yle.fi/progressive/mp3/elavaarkisto/ea/01587_1_hortto_kaalo.mp3

Elävässä arkistossa on katsottavissa Horto Kaalon esiintymisiä. Katso esim. osakuntakeikka Turussa vuonna 1970.
Miksi ovet ei aukene meille?

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (10)

legentoja lisää hortokaalojen esiin tulo uudestaan parasta

Anonyymi To 15.4.2010, klo 13.03

Todellakin HORTTO KAALO takaisin !!! Laulut soineet minun sydämessä jo 40 vuotta eikä suotta. Omistan kaikki Teidän kasetit ja myöskin levyt, kyllä soitto soi, mutta FEIJA TAISTO JA MARKO teitä kaivataan todella takaisin. Vaikka vankkurit vierii ja vuodet myös. Toivon, että viritätte kitarat vielä. Lupaan olla eturivissä kuten aina ennenkin. Sillä laulun voima on suunnaton...

Sariel Su 14.3.2010, klo 17.07

Hyvä Rista, kirjoita lisää capseilla. Huutaminen menee aina paremmin perille, katu-uskottavuus nousee.

Anonyymi Ke 17.2.2010, klo 11.03

HAI HORTTO KAALOT!
OLEN OLLUT TEIDÄN SUURI FANINNE SIITÄ LÄHTIEN KUN TEIDÄN KASETTINNE ILMESTYI SOITIN NIITÄ 1970-LUVULLA 1000 KERTAA. SITTEMMIN ILMESTYI KOKOELMA-CD LEVYNNE, JONKA OSTIN JA SEKIN ON MELKEIN PUHKI KUUNNELTU, TAISI OLLA FAZERIN 20 SUOSIKKIA, YRITIN SITÄ ETSIÄ JA TIEDUSTELLA LEVYKAUPOISTA, MUTTA EN OLE SAANUT. VIIME KESÄNÄ OSTIN KERIMÄELTÄ YHDELTÄ LEVYKERÄILIJÄLTÄ KAKSI HORTTO KAALON VINYYLI-LP:TÄ!
IHANAA KUN LÖYSIN ÄSKEN TÄSTÄ NETISTÄ TUON LINKIN, JOSTA KUULIN MARKO PUTKOSEN HAASTATTELUN JA YHDEN "ÄÄNI-JA KUVANÄYTTEEN" LAULUSTA MIKSI OVET EI AUKENE MEILLE. KYLLÄ ON MIEHET KOMEITA SILLOIN 70-LUVULLA, AMADEUS ON IHAN ISÄNSÄ NÄKÖINEN! EI KUN hORTTO KAALOT ESTRADILLE TAKASIN JA LEVY UUNISTA ULOS! TÄSSÄ VARMA OSTAJA.LÄMPIMIN TERVEISIN MARKOLLE, FEIJALLE JA TAISTOLLE - TOIVOTTAVASTI MENEE PERILLE!

Rista-Beata To 4.2.2010, klo 01.23

Samoja käsittämättömän ihania piirteitä heissä ja heidän musiikissaan verrattuna Amadeukseen: luonnonlapseutta tietenkin, tunteellisuutta, syvyyttä, sielukkuutta, suurta musiikillista lahjakkuutta, tarttuvaa ja läpitunkevaa rytmiä, sopivasti iloisuutta, toiveikkuutta, melankoliaa, ahdistusta ja paatoksellisuuttakin. Kiitos elämälle ja kiitos mustalaismusiikille!

Amadeus, osaatko laulaa romanien kielellä, kun en ole kuullut?

Anonyymi Ti 3.11.2009, klo 11.03

Edelliseen ja edellisiin kommentteihin ei mitään lisättävää! Olen ikäni nauttinut mustalaismusiikista ja Hortto Kaalojen sielukkaista tulkinnoista, vaikka en koskaan nähnyt heitä livenä. Amadeus jossain näissä haastatteluissa sanoi, että Hortto Kaalo ei ole enää keikkailut kuin satunnaisesti eri kokoonpanoissa, joissa hän itsekin tuurasi siinä Mustalaismusiikin illassa. Ihanaa, kun olette olemassa, Hortto Kaalo ja nyt Amadeus! En halua tietää enää paremmasta, koska sitä ei ole!

Anonyymi Ti 3.11.2009, klo 10.57

Hortto Kaalo on kuolematon ihan kuin Amadeuskin! Uskomattoman sielukasta musiikintekemistä! Olemme enemmän kuin kiitollisia, että olette tulleet elämäämme, Hortto Kaalo jo vuosikymmeniä sitten ja nyt sitten tämä Ihanainen Amadeuksemme! Kiitos!

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 19.24

Vieläkö Hortto Kaalot keikkailee? ei ainakaan vuosiin ole kuulunut mitään! ja aika paljon näitä romaani laulajia on siirtynyt hengelliselle puolelle! "suora lähetys" esiintyi kesäillan valssissa olipahan pojilla mahtavaa laulantaa!ihmettelen miksi heitä ei edes haastateltu??

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 08.48

Hortto Kaalon musiikki kuuluu kansalliseen musiikkiperinteeseemme. KIITOS!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 14.58

Mielenkiintoinen haastattelu. Kiitos tästä. Kiitos taitaa kuulua myös Amadeukselle.
Kylla meitä on paljon jotka rakastamme heimoanne. Onneksi ajat ovat muuttuneeet,
niin ainakin toivon. Sehän on rikkautta.
Hortto Kaalo ja myös Amadeus ovat hyvin positiivisia lähettiläitä. Musiikki yhdistää ja on kansainvälinen "kieli". Onnea ja menestystä.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.47

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä