Mikael Konttinen on tavoitteellinen taivaanrannan maalari

Mikael Konttinen on tavoitteellinen taivaanrannan maalari

Ajankohtaista - Ti 9.3.2010, klo 12.09 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Mikael KonttinenMikael Konttinen

586
tykkää tästä

Mikael Konttisen tavoitteena on pitkä ja vakaan nousujohteinen ura muusikkona. Vaikka supertähteys on vielä kaukana, Mikael ei harmittele tuntemattomuuttaan. Mikael kertoo olevansa lähtöisin työläisperheestä ja työnteko sitä myöden tuttu, itsestään selvä ja mieluinen asia. Pelkästään muusikkouden varaan Mikael ei kuitenkaan tulevaisuuttaan laske, toisena urapolkuna on lentäminen.

Mikael asettaa itselleen selkeitä tavoitteita, jotka hän aikoo saavuttaa etappi kerrallaan. Esimerkki Mikaelin määrätietoisuudesta on vaikkapa se miten hän muutti yksin 15-vuotiaana Keski-Suomesta, Pylkönmäeltä Helsinkiin Sibelius-lukioon opiskelemaan perheen vastusteluista huolimatta. ”Muusikon ammatti on ollut yksi lapsuuden haaveeni, lentäjän ammatti on toinen. Tavoitteenani on tehdä pitkä ja hyvä ura sekä muusikkona että lentäjänä.”

”Haluan olla sellainen muusikko, joka tunnetaan musiikistaan. En kaipaa julkisuutta julkisuuden itsensä takia. Jos olen tunnettu, niin hyvä. Julkimoksi en halua pyrkiä.”

Tähteys tulee aikanaan

Mikael kiittelee levy-yhtiötään siitä, että se on sallinut hänen tehdä levynsä musiikin eikä kaupallisuuden ehdoilla. Tähteys ei ole Mikaelin tavoite, se tulee jos on tullakseen. Haaveet ovat kuitenkin korkealla: ”Vaikka on erittäin epätodennäköistä, että päätyisin tekemään musiikkia joka myisi kansainvälisesti, niin jossain takaraivossa tuollainen ajatus kuitenkin kytee. Pakko olla tavoitteita, jotta ei vaan jämähdä paikoilleen”

Mikael osallistui euroviisukarsintoihin vuonna 2008. Silloin Suomen edustajaksi valittiin Teräsbetoni. ”Mahdollista on että osallistun euroviisukarsintoihin uudelleenkin”, toteaa Mikael.

Mikael on osallistunut myös Tangolaulukilpailuun. Hän pääsi ensikertalaisena finaaliin vuonna 2006 ja on sitä mieltä, että menestystä tuli siellä ”ihan sopivasti”. Tangokuninkuus ei kuitenkaan enää kiehdo: ”Tangolaulukilpailu oli hyvä kokemus, mutta totesin, että se ei kuitenkaan ole minun juttuni.”

 Tangolaulukilpailussa häviäminen ei heilauttanut Mikaelin suunnitelmia mihinkään. Tavoitteena oli muusikon ammatti ja aikomus ruveta lähettelemään demoja levy-yhtiöihin. Syksyllä 2006 onnellinen sattuma kuitenkin puuttui peliin: Mikael kutsuttiin esiintymään vuoden 2006 linnanjuhliin. Kaksi miljoonaa katsojaa näki hänet esiintymässä Kaartin Soittokunnan solistina. Seuraavalla viikolla levy-yhtiöstä otettiin yhteyttä ja tarjottiin levytyssopimusta.

Urheilua, matkailua, ruuanlaittoa

Lentäjän ammattiopinnot ovat Mikaelilla loppusuoralla. Jo nytkin hän pääsee itsenäisesti ohjaimiin. Musiikin ja lentämisen ohella Mikaelille tärkeitä asioita ovat urheilu, matkailu ja ruuanlaitto. Hienoimmillaan nämä voi yhdistää että ensin matkustaa johonkin upeaan kaupunkiin, juoksee siellä maratonin ja sen jälkeen syö oikein maittavan illallisen.

Urheilun saralla seuraava tavoite on Tukholman maraton kesäkuun alussa. Juokseminen on Mikaelille pääntyhjentämiskeino ja tietysti esim. maratonilla on aina kyse myös itsensä voittamisesta.

Horoskoopiltaan Mikael on Kala. Hän tunnustautuu huonoksi uimariksi, mutta astroanalyysin perusteella vesi elementtinä on hänen luonteessaan hyvin vahvana.

Kujeileva optimisti

Mikael on luonteeltaan optimisti: asioilla on hänen mukaansa tapana järjestyä parhain päin. Mikael myöntää, että hänessä on kujeilevaa pikkupoikaa ja huoletonta veijaria. Itsetietoiseksi hurmuriksi hän ei suoralta kädeltä tunnustaudu naisväen vastaväitteistä huolimatta.

Tulevaisuudessa lentäjän ammatissa toimiessaan hän ei ennakko-oletuksista huolimatta aio ottaa lauluääntään käyttöön. ” Enhän mä voi luvata, että mä heittäisin kuulutukset laulaen, koska silloin mua ei välttämättä kukaan ottaisi töihin”. 

Katso Mikael Konttisen virtuaalinen fanitapaaminen (6.3.2010)

Lisää artisteista:Mikael Konttinen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä